Connect with us

Svijet

EVO ŠTA SE DEŠAVA! Princ Vilijam u javnosti pomenuo svoju suprugu Kejt

Princ Vilijam se tokom jedne posjete školi u Velikoj Britniji izvinio što njegova supruga Kejt Midlton nije sa njim.

On se konačno vratio dužnostima nakon što je neko vrijeme bio na pauzi iz privatnih razloga.

U razgovoru sa jednim članom osoblja Vilijam je na kratko pomenuo svoju suprugu Kejt.

“Žao mi je što Kejt ne može da bude sa nama ovde. Sigurno bi to volela”, rekao je Vilijam.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je princeza Kejt Midlton objavila da se bori sa rakom, ali u videu koji je objavila nije precizirala o kojoj vrsti kancera je riječ.

Ona se nakon Božića povukla iz javnosti, a u januaru je imala i abdominalnu operaciju, prenosi k1info.

Svijet

PRINC HARI BI DA SE POMIRI SA OCEM, ali ih jedna osoba ”koči”?

Kako tvrde dobro upućeni izvori, pomirenje i ponovno viđanje kralja Čarlsa s mlađim sinom “koči” samo jedna osoba.

Prije odlaska na turneju u Nigeriju sa suprugom Megan Markl, britanski princ Hari svratio je nakratko u Englesku, gdje je svečano obilježio 10. godišnjicu postojanja “Invictus” igara.

Njega tom prilikom, u važnom jubileju za njegov najveći projekat do sad, nije podržao niko od članova britanske kraljevske porodice, a njegov otac kralj Čarls Treći nije pristao ni da se vidi s njim.

Navodno je kralj bio prezauzet, što Hari, kako kaže njegov PR, razumije i nada se da će uskoro biti prilike da se sastanu.

Dok neki insajderi tvrde da je odbijanje kralja Čarlsa da se sastane sa svojim mlađim sinom posljedica svega što je Hari napisao u svojoj knjizi “Rezerva” o porodici i kraljici Kamili, jedan od njenih prijatelja kaže da je razlog – princ Vilijam.

Navodni “bivši zvaničnik palate”, koji je nekada radio i za Vilijama i za Harija, rekao je Petroneli Vajat, novinarki portala “Telegraf”, da “ima zabluda o Vilijamu i Hariju”.

“Vilijam je taj koji je često “težak”, Vilijam je taj koji sprječava oca da se pomiri s Harijem na pravi način”, tvrdi on, pa dodaje: “To nije od pomoći u trenutku kada bi zemlja bila ohrabrena da ih ponovo vidi zajedno, kao što bi bio i sam kralj.”

Neimenovani prijatelj princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton istakao je za “The Daily Beast” da to nije nemoguće, iako teško da bi stariji sin mogao da određuje kralju šta da čini, a prenosi “glossy espreso.”

“Postoji zrnce istine u tome, iako Vilijam ne bi ni sanjao da kaže svom ocu šta može ili ne može da radi u odnosu sa svojim drugim sinom”, dodao je on i priznao da kod starijeg princa postoji izraženo neprijateljstvo prema mlađem bratu, prenosi Informer.

Nastavi čitati

Svijet

HAOS U FRANCUSKOJ! Raste broj žrtava nemira na Novoj Kaledoniji

Francuske snage bezbjednosti na Novoj Kaledoniji saopštile su danas da raste broj žrtava oružanih sukoba na ovoj pacifičkoj, francuskoj prekomorskoj teritoriji.

Ubijena je još jedna osoba u razmjeni vatre na jednoj od mnogih improvizovanih barikada kojima su blokirani putevi na ostrvu, rekao je bezbjednosni zvaničnik koji je želio da ostane anoniman jer nije ovlašćen da javno govori o situaciji, prenosi AP.

Prema posljednjim podacima, u neredima je poginulo šest osoba.
“U najnovijem sukobu su teško povrijeđene još dvije osobe”, rekao je ovaj zvaničnik potvrđujući izvještaje francuskih medija i da je smrtonosni okršaj izbio kod barikade na sjeveru glavnog ostrva u Kala-Gomenu.

Pariski dnevnik Mond i druge francuske novinske kuće prenijeli su da je ubijena osoba muškarac, a da je među povređenima i njegov sin.

Protesti i neredi koji su izbili isprovociralo je usvajanje plana Francuske da proširi pravo glasa u Novoj Kaledoniji na francuske državljane koji žive na tom ostrvu duže od 10 godina.
Vlada Nove Kaledonije pozvala je tokom ranije održane konferencije za novinare da se prekinu blokade i barikade.

“Ubijamo jedni druge i ne možemo ovako da nastavimo. Ljudi umiru ne zbog oružanih sukoba, već zato što nemaju pristup zdravstvenoj zaštiti i hrani“, izjavio je Vaimu’a Muliava, član lokalne vlade.

Francuska vlada je 15. maja proglasila vanredno stanje na Novoj Kaledoniji, a na ostrvo je iz Francuske poslato pojačanje od 1.000 policajaca, prenosi Nova.rs.

Nastavi čitati

Svijet

EVO U KAKVOM JE STANJU SLOVAČKI PREMIJER “U bolnici su se dešavala čuda”

Potpredsjednik Vlade Slovačke i ministar odbrane Robert Kalinjak saopštio je danas da je premijer Robert Fico pri svijesti i da se ljekari nadaju pozitivnoj prognozi.

Kalinjak je ponovio da je operacija u petak bila uspješna, ali da njegovo stanje još ne dozvoljava da premijer bude prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici narednih dana.

Fico preživio pet metaka
“Nekoliko čuda se dogodilo u bolnici u Banjskoj Bistrici posljednjih dana… Međutim, ovakva povreda je izuzetno iscrpljujuća i još nije sanirana. Ne mislim da će bilo kakav prevoz premijera biti moguć u narednih nekoliko dana”, saopštio je on na konferenciji za novinare, prenosi SMI.

Dodao je da sa premijerom komunicira samo o najvažnijim stvarima, ali da nije neophodno da on, kao potpredsjednik Vlade, preuzme njegove nadležnosti.

Obraćajući se novinarima ispred bolnice, Kalinjak je istakao da su mediji odgovorni za podjelu društva koja je rezultirala atentatom.
“Mnogi mediji miješaju izvještavanje sa blaćenjem. Robert Fico je dugo bio etiketiran najgorim pridjevima, na bilbordima je bio etiketiran kao zao”, kaže Kalinjak. On je takođe naveo da će vlada nastaviti da radi po programu koji je postavio Fico.

“Sljedeće nedjelje Vlada će imati dva sastanka, jedan redovni i drugi vanredni, posvećen evropskim fondovima”, naveo je on.

Ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova je izjavila da je zdravstveno stanje Roberta Fica stabilizovano, ali i dalje ozbiljno. Prema njenim riječima, to je ocijenio ljekarski konzilijum na prepodnevnom sastanku.

“Jučerašnja operacija, koja je trajala dva sata, doprinela je pozitivnoj prognozi zdravlja premijera”, rekla je Dolinkova.

Atentator na slovačkog premijera priznao krivicu

Mediji prenose da je osumnjičeni za napad na slovačkog premijera, Juraj Cintula priznao danas krivicu.

Nastavi čitati

Aktuelno