Connect with us

Banjaluka

RADOST VASKRSA U BANJALUCI! Ovako se najmlađi uče OBIČAJIMA I TRADICIJI (FOTO)

Banjaluka

Nacrt izmjene dijela REGULACIONOG PLANA „Lazarevo 4“ ponovo na JAVNOM UVIDU

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da će nacrt izmjene dijela Regulacionog plana „Lazarevo 4“ biti izložen na ponovni javni uvid.

Nacrtom Plana obuhvaćen je prostor između Ulice Ilije Garašanina, Lipovačke ulice, Ulice Stevana Musića i Ložioničke ulice, u ukupnoj površini od 15,42 hektara i biće izložen na ponovni javni uvid u prostorijama preduzeća „Routing“, d.o.o. Banja Luka, u Ulici Prvog krajiškog korpusa broj16 (gdje zainteresovanim licima mogu biti pružena pojašnjenja planskih rješenja), predvorju i prostorijama Gradske uprave, kao i prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo 1, svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u vremenu od 8.00 do 16.00 časova u periodu od 3. do 10. jula.2024. godine.

Nacrt Plana biće objavljen i nazvaničnoj internet stranici Grada Banje Luke.

Za vrijeme trajanja ponovnog javnog uvida, sve do 10.7.2024. godine svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na Nacrt, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će Nacrt biti izložen ili dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi – Odjeljenju za prostorno uređenje.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA U ZNAKU VIDOVDANA! Brojni građani podržali humanitarni bazar i koncert

Vidovdanski humanitarni bazar i koncert održan je sinoć u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Zajedno sa brojnim sugrađanima ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je Banjaluka neraskidivo povezana sa Kosovom i Metohijom.

– Humanost je najplemenitija osobina, a tu humanost su večeras pokazali i naši sugrađani koji su u velikom broju podržali humanitarni bazar za završetak opremanja dnevnog centra “9. januar” u Kosovskoj Mitrovici – istakao je gradonačelnik.

Dodao je i da će lično uvijek biti tu kada treba podržati naš narod na Kosovu i Metohiji.

Takođe, Stanivuković je iskoristio priliku da se zahvali predsjedniku Odbora za Kosovo i Metohiju Miloradu Arlovu na pozivu

Osim toga gradonačelnik je najavio da će i u narednim danima biti nastavljeno obilježavanje Vidovdana.

-Već u četvrtak i petak nas očekuju dva vidovdanska saborovanja, ispred Hrama Hrista Spasitelja u četvrtak od 20 časova i u manastiru Gomionica, u petak od 18 časova, čime nastavljamo obilježavanje Vidovdana u našem gradu – kazao je on.

Humanitarnom bazaru i koncertu prisustvovao je i predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković.

Podsjećamo, gosti večeri bila su djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ iz Kosovske Mitrovice. Ovom prilikom oni su izložili i ponudili svoje rukotvorine koje su godinu dana pripremali i izrađivali za bazar u Banjoj Luci, a sva prikupljena sredstva biće usmjerena za opremanje i rad upravo njihovog dnevnog centra.

U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupile su i mlade pjevačke grupe – Beli anđeo iz Banje Luke, Kamenički biseri iz Kosovske Kamenice, Osnovna škola „Branko Ćopić“ iz Banje Luke, te Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nastavi čitati

Banjaluka

“PONOSNI NA NAŠU RUŽICU” Gradonačelnik čestitao sugrađanki pobjedu u takmičenju “Nikad nije kasno”

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je sugrađanki Ružici Čavić, pobjedu u takmičenju “Nikad nije kasno”.

– Ružica je dio grupe “One tri” i uvijek su naša podrška na mnogim manifestacijama, neko čija energija i glas jednostavno učine dan ljepšim. Ponosni na našu Ružicu, i jedva čekamo novu priliku da se družimo u njenoj i našoj Banjaluci- poručio je Stanivuković.

I Ružica je srdačno uzvratila na ovu gradonačelnikovu čestitku.

– Sreća je moja još veća kad imam takvu podršku iz moje voljene Banjaluke i vas, mojih dobrih Banjalučana- navela je ona u odgovoru putem Fejsbuk profila.

Ružica Čavić pobjednica je devete sezone emisije „Nikad nije kasno“ prema odluci stučnog žirija.

Nastavi čitati

Aktuelno