Connect with us

Hronika

AKCIJA „POTOK“ U BANJALUCI! Uhapšena četvorica, pronađeno 1,3 kilograma droge

Banjalučani R.T. (24) i D.K. (20) uhapšeni su u akciji “Potok” u kojoj je pronađeno 978 grama marihuane, dok su u drugoj akciji zbog droge uhapšeni L.I. i M.G. takođe iz Banjaluke, a oduzeto je oko 400 grama marihuane.

Naime, banjalučka policija u okviru akcije „Potok“ uhapsila je Banjalučane zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a kako saznajemo mladići R.T. (24) i D.K. (20) nisu odranije poznati policiji.

Kako navode, prilikom hapšenja kod D.K. je pronađena i uz potvrdu oduzeta folija u kojoj se nalazila marihuana ukupne bruto mase 14 grama.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području grada Banjaluka. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 964 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac u iznosu od 4.400 KM, 120 evra i 50 švajcarskih franaka u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela – navode iz policije.

Protiv R.T. i D.K. slijedi podnošenje izvještaja tužilaštvu.

Takođe, banjalučka policija zbog zloupotrebe droga uhapsila je njihove sugrađane L.I. (19) i M.G. (18) i zaplijenila 362 grama marihuane i 12 grama spida.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni mladići su iznajmljivali stan na dan, gdje su, kako se sumnja, prepakivali i prodavali narkotike.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičeni u tom stanu i drugima, među kojima su bili i maloljetnici, davali da uživaju drogu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je akcija u kojoj su uhapšeni Banjalučani sprovedena 9. novembra.

Istakli su da su L.I. i M.G. osumnjičeni da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 10. novembra izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Banjaluke. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 362 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu te oko 12 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Pronađena je improvizovana cigareta, tzv. džoint, sa tragovima sagorijevanja u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, zatim digitalna vaga – stoji u saopštenju.

Dodaje se da su pronađena i dva mobilna telefona, mrvilice i oko 1.030 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a i protiv njih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

(Nezavisne)

Hronika

POVRIJEĐEN PJEŠAK U BANJALUCI! Nesreća kod parka “Mladen Stojanović”

Pješak Slobodan G. povrijeđen je kada ga je udario automobil u ulici Mladena Stojanovića u blizini istoimenog parka, saznaje “Glas Srpske”.

Nesreća se desila u popodnevnim časovima, a na terenu su bili ljekari Službe hitne pomoći. Povrijeđeni je prevezen u bolnicu, a policija na licu mjesta obavlja uviđaj.

Više informacija biće poznato naknadno.

Nastavi čitati

Hronika

KLUPKO SE ODMOTAVA! Trojica priznala učešće u Vanjinoj otmici i UBISTVU

Trojica od četvorice osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske koji se nalaze u Šutki priznali su svoju krivicu i svoju ulogu u ovom gnusnom zločinu.

Kako je prenio Blic, MMS je iz sopstvenih izvora saznao da su im, dok su bili smješteni u ćelije, stalno vikali: „Kako si mogao da ubiješ dijete“, „Zašto?“, „Zašto si ubio dijete?“

Velibor Manev, rodom iz Velesa, kratko je odgovorio:

„Trebao mi je novac za svadbu“, rekao je Manev, prenosi MMS.

I taj odgovor je još više revoltirao sve – i pritvorene, i zatvorenike i zaposlene.

Manev je, nakon što se saznalo da je jedan od krivaca za Vanjinu smrt, rekao da je otac dvije kćerke. Jedna je udata i ima unuče, dok druga nije.

Zajedničke fotografije
Velibor Manev i glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo su bili bliski prijatelji i imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Izvori MMS-a kažu i da su slična pitanja upućena Vanjinom ocu Aleksandru Gorčevskom. „Kako si mogao?!“, pitali su Aleksandra, ali je on, prema MMS-u, po dolasku u Šutku samo šutio.

Prije nekoliko dana, međutim, obučeni u specijalnu odjeću i gotovo na ćelavo ošišani, otac Vanje Gorčevske, Aleksandar, i trojica osumnjičenih su pod jakim policijskim obezbijeđenjem izvedeni pred sudiju, a potom je javnost vidjela njihov novi izgled.

Kasnije je priveden i vozač koji je vozio glavnoosumnjičenog Ljupču Palevskog Palču, za kojeg se vjeruje da je ubio Vanju Gorčevsku.

Da li je Palčo i ranije ubijao?
Inače, pominju se i teorije o tome da je Palčo, koji je osumnjičen da je ubio i Pančea Žežovskog, penzionera čijim automobilom su otmičari vozili djevojčicu, ubijao i ranije.

Naime, pominjalo se petostruko ubistvo 2012. godine, za koje su osuđeni etnički Albanci.

Dosta kontoverzi
Za Blic je o ovome govorio novinar Bojan Stojkovski.

„Bilo je nekih spekulacija o ovom pitanju, a većina je došla od nekoliko manjih političkih partija iz albanskog političkog bloka. Oni su pozvali ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da se pozabavi ovakvim tvrdnjama, ali nije bilo ničeg suštinskog što bi podržalo ove tvrdnje za da se opet otvori taj slučaj pod nazivom ‘Monstrum’, koji je takođe imao dosta kontroverzi o kome su se vodila brojna suđenja. Najnovija dešavanja u tom slučaju dovela su do toga da je Vrhovni sud sad u septembru odbio žalbe optuženih u predmetu i u potpunosti potvrdio presudu“, rekao je Stojkovski.

Priča se i o tome da je Palevski i gradio zgradu odakle je oteta djevojčica.

„Prema pisanju jednog lokalnog medija, Palevski i njegova građevinska firma UNA ENTERPRISE su zaista gradili zgradu u kojoj je Vanja živjela. Prema istraživanju TV21 o popisu imovine, Palevski je takođe posjedovao prostor od 20 kvadratnih metara u toj zgradi“, rekao je Stojkovski.

Nastavi čitati

Hronika

PALI ZBOG TRGOVINE NARKOTICIMA! Sa Samardžijom na Jahorini privedena i BIVŠA SUPRUGA MILANA TEGELTIJE Tijana Tegeltija

U akciji ”Tokio”, u kojoj je uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca Mladen Samardžija (33), privedena je i Tijana Tegeletija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegletije, potvrđeno je za ATV.

Kako saznaje ATV nju su pripadnici SAJ i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zatekli u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Prema nezvaničnim saznanjima pomenutog medija, ona je duže vrijeme bila u vezi sa bjeguncem sa Interpolove potjernice.

Podsjetimo, za Samardžijom je Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Za ista djela osumnjičen je i u BiH. Kako je saopštio MUP Srpske istraga protiv njega vođena je u saradnji sa Tužilaštvom BiH, te je dokumentovano da je Samardžija nakon bjekstva iz Slovenije nastavio da rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore.

– Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila – saopštio je MUP Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama Samardžija je, preko kurira iz Slovenije, organizovao transport i prodaju narkotika u zemljama regiona.

Nastavi čitati

Aktuelno