Connect with us

Politika

ARNAUTOVIĆ “DEMENTAN”!? Na sjednici CIKA-a proglasio BEGIĆA za potpredsjednika RS, a pola sata kasnije smoinicijativno Pranjića?

Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH, nakon završenog brojanja glasova i njihove konačne potvrde, porekao je sam sebe, ali i ostale članove Centralne izborne komisije koji su i direktnom prijenosu proglasili Ivana Begića za novog potpredsjednika RS i na svoju ruku, proglasio novog – kandidata HDZ i HNS Davora Pranjića.
„To je naša glavna kontrola saopćila. Neko je imao potrebu da me na sjednici izbaci iz cipela pa je potpuno neodgojeno i nekulturno upadao dok predsjednik govori. To je naša stvarnost. Takva nam je “japija”. Takvi smo ljudi“, kazao je Arnautović za N1.

I da rezultate izbora nismo čekali 25 dana i deset minuta, što je potpuno nezakonito, „nekulturno i neodgojeno“, jer nam je takva „japija“, predsjednika CIK -a BiH Suad Arnautović, pokazao je sve ove osobine plus – neprofesionalnost i trebao bi dati ostavku!
Taman da nije bilo ponovnog brojanja, sve i da je „nebitno“ ko su potpredsjednici Republike Srpske, ova sapunica zaslužuje bolji kraj, barem ostavku predsjednika CIK -a BiH.
Čovjek koji bi trebao da nadzire osnovni i najvažniji demokratski proces u državi, na samoj sjednici nije znao ni da je Ćamil Duraković, novi potpredsjednik, već je proglasio Senada Bratića, a reagovao na ispravku kolega.
U momentu kada na zvaničnoj stranici CIK-a BiH još nema rezultata, nakon 25 dana i 230 minuta, od roka, portparolka CIK BiH, Maksida Pirić se ne javlja i odbija pozive sa našeg portala.
O kakvoj zbrci je riječ, najbolje govore slike u prilogu:

Nađa Diklić

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno