Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA ČUVA EPITET: Ko gradi, taj i sadi, Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za više od 100 NOVIH SADNICA

U drvoredu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića počela je sadnja novih sadnica obezbijeđenih kroz aktivnost koju je Gradska uprava pokrenula prošle godine – da su investitori koji grade velike objekte dužni da svom gradu doniraju jednu sadnicu na svakih 500 kvadrata površine.

Ovo je prva sadnja u okviru te aktivnosti, a kako je istakao gradonačelnik Draško Stanivuković počinje sadnja preko stotinu novih sadnica na Bulevaru sa najjasnijom porukom – da ko gradi, taj mora i da sadi.

-Devet investitora koji u ovoj okolini prave zgrade na svakih 500 kvadratnih metara površine moraju da posade jednu sadnicu u našem gradu. Tako je ova akcija najavljena prošle jeseni počela da živi od ovog proljeća – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da se nastavlja sa obnovom drvoreda i novom sadnjom na više lokacija u gradu.

-Pripremamo naš grad da bude perfektan. Čistimo ulice, obilježavamo saobraćajnu signalizaciju, modernizujemo puteve i hoćemo da stotine hiljada turista dočekamo za deset dana u savršenom ambijentu proljeća u našem gradu – poručio je on.

Najavio je da će uputiti i inicijativu Skupštini Grada da Banja Luka dobije naselje po Stepi Stepanoviću, oslobodiocu grada Banje Luke.

Kako je planirano, u ovoj fazi rekonstrukcije drvoreda na Bulevaru Stepe Stepanovića biće obnovljene zelen trake i zasađeno preko 100 sadnica.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove kazao je da je današnja sadnja u okviru proljećne sadnje u gradu, navodeći da je planirano da više drvoreda u gradu bude rekonstruisano, od kojih je jedan na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

-U ovom drvoredu, veliki broj sadnica je bio oštećen i predstavljao je opasnost po bezbjednost pješaka, te smo odlučili da ga rekonstruišemo. Odnosno, zelene površine u potpunosti mijenjamo i sadimo preko stotinu novih sadnica – kazao je Mandić.

Napominje da su u okviru drvorena ranije postavljene betonske trake koje su služile za parkiranje, ali, kako je istakao – biće uklonjene i time ćemo dobiti jedan od najljepših drvoreda u gradu.

Sadnice za drvored na Bulevaru Stepe Stepanovića obezbijedili su sljedeći investitori: Tehnoprom, Hidroenergo, Proda Mont, Kelt, Baukon, OMC, Inženjering DVD, Bedem i G INVEST.

Banjaluka

MILANOVIĆ PORUČIO “Moraju se vratiti mjesta za INVALIDE na parking stare autobuske stanice”

Šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović poručio je da je pročitao nekoliko objava da parking na staroj autobuskoj stanici nakon ponovnog otvaranja nema ni jedno parking mjesto za invalide.
-To je nedopustivo i Grad ne treba potpisivati ugovor dok vlasnik parkinga ne vrati najmanje onoliko parking mjesta za invalidna lica koliko je bilo dok je Grad upravljao pomenutim parkingom. Vjerujem da je to samostalna odluka vlasnika i da u gradskoj upravi za to nisu znali. Ali bez obzira to se mora urgentno riješiti. Lično ću sutra intervenisati i to tražiti, ističe Milanović.

Nastavi čitati

Banjaluka

“ZIMZOPARK” OTVARA SVOJA VRATA 29. DECEMBRA! Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica …

“Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
“Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.”Zimzopark” koji će se ove godine održavati u parku ” Mladen Stojanović” svoja vrata otvara 29. decembra.

Biće to još jedno mjesto za stvaranje najljepše novogodišnje čarolije. Čarobni praznični ambijent, bajkovite kočije, hiljade prskalica i još mnogo toga, učiniće da otvaranje “Zimzoparka” bude događaj koji ćete pamtiti”, navode na Facebook stranici grada Banjaluka.

Nastavi čitati

Banjaluka

“TROTOART” DOBIO PRIZNANJE IZ NOVOG SADA! Šukalo “Ovo je potvrda da smo na PRAVOM PUTU”

Banja Luka je dobitnik priznanja za organizaciju Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, koje je dodijeljeno u okviru 54. Međunarodnog sajma turizma koji je ove godine održan u Novom Sadu.

Kako je u ime Grada pojasnila Milada Šukalo, od velike važnosti za naš grad je to da je jedna ovakva, laskava titula pripala Banjoj Luci zahvaljujući festivalu, koji je posjetilo više od 9 hiljada posjetilaca.

-Bitno je naglasiti da je „TrotoArt“ manifestacija koja je realizovana svega dva puta u našem gradu, te samim tim to pokazuje da je to događaj koji je rezultat naših ideja i naših kreacija, jer nam je želja bila da u Banjoj Luci napravimo jedan ovakav festival. Nagrada koju smo mi kao grad osvojili pokazuje nam da smo na dobrom putu. Moram da naglasim da smo sprovodili i ankete među nađim građanima, u našoj Viber zajednici, te je upravo „TrotoArt“, pored manifestacije „Banjalučka zima“, dobio najviše glasova naših građana – kazala je ona.

Dodatno je naglasila kako je od izuzetne važnosti upravo ta intereakcija sa građanima, ali i turistima koji posjećuju naš grad, te eminentim komisijama koje su upravo na ovom prestižnom sajmu ocijenile ovu manifestaciju i dodijelile joj ovu laskavu titulu.

-To potvrđuje da smo na pravom putu i želim da kažem da ćemo naredne godine spremiti nešto mnogo veće i bolje, spektakularnije, jer naš grad to i zaslužuje – kazala je Šukalo.

Da je priznanje zasluženo pripalo našem gradu govori i činjenica da je na ovom festivalu učestvovalo 35 grupa i individualnih umjetnika, na trotoarima Banje Luke je nastupilo oko 240 umjetnika, i to 180 domaćih i 60 stranih umjetnika, a festival je posjetilo oko 9 hiljada posjetilaca.

Nastavi čitati

Aktuelno