Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA JE ZA BEOGRAĐANE TOP DESTINACIJA! Raznovrsna i bogata ponuda privlači turiste

Turistička organizacija grada Banjaluka predstavila je na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu svoju raznovrsnu i bogatu turističku ponudu, za koju vlada veliko interesovanje, rekao je Srni samostalni stručni saradnik gradske Turističke organizacije Mladen Šukalo.

Šukalo je naveo da Turistika organizacija Banjaluka već tradiconalno učestvuje na sajmu turizma u Beogradu, koji je jedan od najvećih regionalnih sajmova turizma, a ove godine ima svoj samostalni štand.

“Predstavili smo turisitčku ponudu i potencijale grada Banjaluka i mogu reći da vlada veliko interesovanje za našu destinaciju”, istakao je Šukalo.

On je ukazao da je jako bitno da Turistička organizacija Banjaluka uspostavi kontakte sa tur operatorima, organizatorima putovanja, gdje se praktično promoviše grad Banjaluka i inicira da se Banjaluka kao turistička destinacija nađe u njihovim programima putovanja.

“Beogradski sajam jedan je od sajmova gdje dolazi najviše posjetilaca u cijelom regionu i sigurno da je to prilika i za kontakte sa klijentima i informisanje građana Beograda i Srbije o našoj destinaciji”, rekao je Šukalo.

On je naglasio da je fokus turističke ponude Banjaluke razgledanje grada, upoznavanje sa najvećim znamenitostima kao što je Tvrđava Kastel, uži centar, izleti kao u Trapistički samostan, spomenici, poznato izletište Banj brdo, gdje se nalazi i panoramska tačka, jedan od najljepših pogleda.

Prema njegovim riječima, tu je i etno-selo Ljubačevo, svojevsrni muzej na otvorenom sa više od 40 tradicionalnih objekata i više od 6.000 eksponata, zatim Krupa na Vrbasu, manastir Krupa, slapovi, vodenice, manastir Gomionica.

Šukalo je izdvojo i animacije koje se uz pomoć kulturno-umjentičkog društva organizuju u potkozarskom selu Piskavica, gdje gosti i turisti mogu da upoznaju lokalni kulturni identitet.

On je ukazao da je Banjaluka jedan od gradova sa možda najvećim brojem događaja u BiH, a ne samo u Republici Srpskoj, što takođe privlači mnoge posjetioce.

“Tu su i određene aktivnosti, posebno tokom ljetnjih mjeseci, kao što su, prije svega, aktivnosti na divljim vodama, rafting kao najatraktivniji. Promovišemo i nadolazeće novo, već treće po redu, Svjetsko prvenstvo u raftingu koje će biti održano u Banjaluci u maju”, rekao je Šukalo.

On je ukazao i na druge aktivnosti na otvorenom, kao što su pješačenje, biciklizam, paraglajding, ali i vožnja i upoznavanje grada sa rijeke Vrbas putem jedinstvenog i autentičnog čamca “dajaka”.

Šukalo je rekao da, nažalost, Banjaluka nema dovoljo kapaciteta za ozbiljni razvoj kongresnog turizma, ali da se nada da će se to promijeniti izgradnjom i otvaranjem Kongresnog centra u sklopu aneksa hotela “Palas”.

On je napomenuo da se na određenim nivoima dešavaju kongresi i drugi sastanci, a kada Banjaluka poveća svoje kapacitete, onda se može govoriti i o nekom ozbiljnijem razvoju “majs turizma”, odnosno poslovnog turizma u Banjaluci.

Turistička ponuda Republike Srpske ove godine je prvi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu objedinjena na jednoj lokaciji, odnosno 10 izlagača iz Srpske na prostoru od 326 metara kvadratnih predstavili su ljepote i ponudu Republike svim posjetiocima Beogradskog sajma.

Banjaluka

Kako da naručite cisternu vode u Banjaluci AKO PLANIRATE PUNITI BAZEN ILI ZALIVATI BAŠTU

U Banjaluci do 15. jula na snazi preventivno vanredno stanje zbog ogromne potrošnje vode. Nadležni su apelovali na građane kojima je potrebna voda za punjenje bazena ili zalijevanje vrtova, ili imaju problema sa vodosnabdijevanjem, da naruče “dostavu”.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Babić da se sva domaćinstva koja eventualno budu imala problem sa vodosnabdijevanjem sa javne vodovodne mreže mogu obratiti sa zahtjevom preko svoje mjesne zajednice i poručiti pitku vodu, po subvencionisanoj cijeni u iznosu od 3KM po kubiku.

Oni koji budu imali probleme sa urednim vodosnabdijevanjem mogu se javiti i putem telefona na broj 051 498 -261 radnim danom od 8 do 16 časova, a nakon toga na broj Obavještajno-komunikacionog centra koji je dostupan 24 časa na broj 121.

Kada je riječ o vodi koja se koristi za punjenja bazena za kupanje, Babić je istakao da na području grada posluju firme koje se bave dopremanjem vode za ove namjene, te apelovao na sugrađane da pokažu solidarnost te da pitku vodu ne koriste u ove svrhe, prenosi Mondo.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA VODI RAČUNA O SVIM GENERACIJAMA: Penzionerima smo posebno dužni

Još jedna podjela besplatnih karata za penzionere.

Još jedna uspiješna podjela karata za naše penzionere. Banjaluka vodi računa o svim generacijama, a generaciji penzionera i starijim od 65 godina smo posebno dužni.

Napisala je ovo na društvenim mrežama Mirna Savić-Banjac, narodna poslanica PDP-a u Parlamentu Srpske.

– Besplatnim kartama za prevoz izrazili smo zahvalnost za sve ono što su oni uradili za ovaj grad. Banjaluka je porodica ! – zaključila je ona.

Nastavi čitati

Banjaluka

SAMO U BANJALUCI: Umjesto na kardiologiji, radni dan proveo u fabrici obuće

Đajićev kandidat za gradonačelnika dr Nikola Šobot, kardiolog po struci proveo je dan u fabrici obuće Bema u Banjaluci, kojom rukovodi njegov partijski kolega Marinko Umičević.

Nakon obilaska pogona i razgovora sa radnicima i Umičevićem, doktor Šobot je rekao da je oduševljen radom Tvornice obuće “Bema” i sa svim što je imao priliku da vidi. Ovo mu je kaže prvi dolazak, a obećao je da će i u budućnosti obilaziti “Bemu”, na obostrano zadovoljstvo, ne precizirajući čije.

Ovaj put izostala je Šobotova glavna pratilja direktor UKC Vlado Đajić koji se vjerovato oporavljao od burno provedene noći u nekom od banjalučkih noćnih disko klubova.

A možda iz njega još nije izašao šejtan o kojem je svojevremeno pričao domaćin u Bemi, inače i odbornik SNSD-a Marinko Umičević. On je optužio Đajića prije nekoliko mjeseci da je u njega ušao šejtan i da sebe ne vidi sa Đajićem u nekom daljem zajedničkom radu u SNSD.

UMIČEVIĆ “U Đajića je ušao ŠEJTAN! Opoziv je bio ČIST FIJASKO, tri godine nemamo sastanak GRADSKOG ODBORA”

Umičević je tada rekao da tri godine nije bilo sastanka Gradskog odbora SNSD-a, te da su pojedinci gotovo privatizovali banjalučki SNSD.

Šta se od Umičevićevih optužbi iz januara do danas promijenilo u banjalučkom odboru SNSD i da li je šejtan izašao iz Đajića uskoro će pokazati odborničke liste ove partije za predstojeće lokalne izbore. Hoće li šejtan nositi listu i kako će na to reagovati Umičević?

Nastavi čitati

Aktuelno