Connect with us

Politika

BENJAMINU ISTRAŽUJE TUŽILAŠTVO! Evo koga je oštetila za 70 000 KM, a Grad nije plaćao porez

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, pod istragom je Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Ova pravosudna institucija, tačnije tužilac Medina Džerahović, zatražila je 18. septembra ove godine od Grada Sarajeva i gradonačelnice da joj se dostave sve „informacije i dokazi“ o događajima koji su organizovani u Vijećnici tokom 2021. godine.

Tužilaštvo postupa na osnovu krivične prijave koja je podnesena protiv Karić, a gdje se navodi da je oštetila Javno preduzeće “Sarajevo” za više od 70.000 KM. Sumnja se da Grad Sarajevo nije platio porez ni PDV prilikom organizacije više od 15 događaja, piše Avaz.

-Ukazuje se na nezakonitosti u postupanju prilikom korištenja prostorija u Vijećnici od kabineta gradonačelnice i drugih službi, gdje je sačinjena lista termina u kojima je, bez saglasnosti JP “Sarajevo”, korištena Vijećnica za razne događaje, ceremonije i projekcije, te se došlo do cifre od 70.000 KM izmaklog prihoda JP “Sarajevo” po osnovu korištenja prostorija Vijećnice u organizaciji Gradske uprave – navodi se u prijavi koju provjerava Tužilaštvo i traži očitovanje Karić.

Nije potpisano

Kako se navodi, u dopisu od 17. maja 2021. godine gradonačelnici je predloženo potpisivanje sporazuma ili ugovora između Grada Sarajeva i JP “Sarajevo” o korištenju prostorija Vijećnice, na osnovu kojeg će ovo javno preduzeće na mjesečnom nivou izdavati fakture Gradskoj upravi te plaćati PDV državi. No, to nikada nije riješeno.

Tužilac od Gradske uprave i Karić traži da se posebno osvrnu na osnov za organizaciju navedenih događaja te da li je organizacija u skladu s ugovorom između Grada Sarajeva i JP „Sarajevo“ trebala biti učinjena putem tog preduzeća. Tužilaštvo traži i da se Karić izjasni o tome je li se radilo o komercijalnim događajima ili su oni naplaćeni.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno