Connect with us

Hronika

BIVŠI BUBNJAR PARNOG VALJKA osuđen na tri GODINE ZATVORA! Usmrtio pješaka

Dražen Šolc (62), bivši bubnjar Parnog valjka, na ponovljenom suđenju, nepravosnažno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora jer je 22. septembra 2017. oko 5.30 na Ilici skrivio nesreću u kojoj je usmrtio pješaka Vjerana Dasovića.
Bio je optužen za saobraćajnu nesreću iz nehaja, ali i da se udaljio s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć povrijeđenom pješaku.

Inače na prethodnom suđenju je bio osuđen na četiri i po godine zatvora ali je ta presuda, koju je donio Opštinski kazneni sud, ukinuta. Kako se u međuvremenu promijenila i nadležnost, ovaj mu se put sudilo na Županijskom sudu, a ne na Opštinskom kaznenom sudu.

Prema optužnici Šolc se teretio da je 22. septembra 2017. oko 5.30 vozio Ilicom upravljajući Reno Kliom. Kada je došao do pješačkog prelaza kojim ne upravljaju semafori, naletio je na Dasovića koji je prelazio ulicu. Od siline udarca Dasović je oboren na tlo, bio je teško povrijeđen te je od zadobijenih povreda preminuo 25. septembra 2017. u KB Sestara milosrdnica.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA TUNJICAMA! Povrijeđen pješak

Hronika

UHAPŠENA DVA PRIPADNIKA OS BIH: Kod njih pronađena droga i oružje

Pripadnici Odjeljenja za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su sproveli operativnu akciju na podučju Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Uhapsili su osobe inicijala T. T. (30) iz Mostara i R. R. (26) iz Čapljine.

Kako je saopšteno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suva zeljasta materija koja asocira na marihuanu, bijela praškasta materija koja asocira na “speed”, te tablete koje asociraju na “ecstasy”, piše Bosnainfo.

– Na osnovu usmenih naredbi opštinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće i objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suve zeljaste materije koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na “ecstasy”. Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK – navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Hronika

NOVI DETALJI “STRAHOTE” U NOVOM SADU! Prije skoka sa zgrade, BRAČNI PAR UBIO SVOJU DJECU

Bračni par iz Novog Sada koji je izvršio samoubistvo sinoć skokom sa solitera, prije toga je najvjerovatnije ubio sopstvenu djecu, pišu beogradski mediji.

Kako navode, tijela dječaka i djevojčice, starosti jednu i tri godine, pronađena su u stanu u Petrovaradinu.

Kako je do ove tragedije došlo još uvijek nije poznato. Uviđaj je u toku.

Dvostruko samoubistvo koje je sinoć potreslo Novi Sad izvršio je mladi bračni par koji je, kako se navodi, živio u Petrovaradinu.

U pitanju je ženska osoba M. P. S. (23), kao i muškarac L.P. S. (21).

Nastavi čitati

Hronika

STRAŠNO PORODIČNO NASILJE U PRIJEDORU! Optuženi dobro poznat policiji

Pripadnici Policijske uprave Prijedor i prijedorske Jedinice žandarmerije noćas su uhapsili Prijedorčanina čiji su inicijali I.L. zbog nasilja u porodici, a naknadno je utvrđeno da su za njim raspisane i dvije potrage, saopšteno je iz ove uprave.

“Osumnjičeni se zaključao u prostorije stana i odbio da postupi po naređenju policijskih službenika”, navedeno je u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će po kompletiranju predmeta biti dostavljen izvještaj za krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Nastavi čitati

Aktuelno