Connect with us

Hronika

ODGOĐEN POČETAK SUĐENJA: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

Glavni pretres koji je danas u 10 sati trebao početi u Opštinskom sudu Konjic protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice, optuženog za krivično djelo teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH na štetu Enise Klepo (28) je odgođen, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako je rečeno “Avazu”, pretres je odgođen zbog bolesti optuženog Džafića.

“Avaz” nezvanično saznaje da je on tokom noći hospitalizovan u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zbog plućne embolije.

Zahtjev za odgodu Sudu je, uz ljekarski nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima.

Podsjetimo, Džafić je vlasnik hotela “Jablanica” koji je svoju zaposlenicu, Klepo, pretukao na njenom radnom mjestu, a nakon što je, nezadovoljna platom i uslovima odlučila dati otkaz.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. avgusta 2023. godine oko 21.30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene u vezi s isplatom plate, davanjem otkaza i drugim problemima na poslu.

– Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj, tjeravši je iz objekta. Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti zaposneic hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo – navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potom je, kako se navodi, oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

– Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar, gdje je i hospitalizovana i gdje su joj konstatovane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podliva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka – stoji u optužnici.

Hronika

BAKA ŽENE KOJA JE OSUMNJIČENA DA JE IZBOLA DIJETE! “Svađala se zbog haljine”

Nišlijka Š.B. (21) osumnjičena je da je izbola svoju šestogodišnju ćerku nakon što se sa snahom posvađala oko haljine.

Krvavi napad na nemoćno dijete dogodio se juče u kući majke Š.B. u niškom naselju Stočni Trg, gdje je ona boravila sa dvoje djece dok joj je muž na radu u Njemačkoj.

Jedini svjedok monstrouznog napada je Ševija Benulović, baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dijete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.
“Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo a ja sam samo mogla da gledam njegove muke jer ne mogu da hodam”, priča potresena žena dok pokazuje krvave fleke na tepihu ispred kuhinjskih elemenata.

Kaže da ne zna ko je pozvao policiju već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

“Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni”, rekla je ova Nišlijka.
Linker
Kako saznaje Telegraf, Š.B. nije ni riječ rekla ni policiji ni radnicima Centra za socijalni rad koji su odmah došli na mjesto incidenta kako bi preduzeli mjere iz svoje nadležnosti radi zaštite djeteta.

“Nije se branila, samo je ćutala. Odvedena je u pritvor i to je sve što znam”, kazala je jedna komšinica koja je prisustvovala odvođenju osumnjičene za nasilje u porodici.

Dijete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gdje je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake tjelesne povrede. Djevojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad povjerena je na čuvanje baki po ocu.

Majci je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedena osnovnom javnom tužiocu na saslušanje. Ako bude osuđena prijeti joj kazna zatvora od dvije do 10 godina s obzirom na to da je djelo učinjeno prema maloljetnom licu pa zbog toga Krivični zakonik predviđa i težu sankciju. (Telegraf.rs)

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJI POTREBNA POMOĆ! Nestao Branislav Božović

Policijskoj stanici Nevesinje jutros u 8 sati prijavljen je nestanak Branislava Božovića, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Božović je visok 177 entimetara, smeđe kose, smeđih očiju, ima oko 90 kilograma.

U trenutku nestanka na sebi je imao bijeli gornji dio trenerke, sivi donji dio trenerke i patike narandžaste boje.
Policijska uprava Trebinje zamolila je sve građane da, ukoliko vide nestalo lice ili imaju neku informaciju o njegovom kretanju o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu besplatni broj telefona 122.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGEDIJA U ZABAVNOM PARKU! Poginulo najmanje 16 ljudi

Najmanje 16 ljudi poginulo je danas u požaru u zabavnom parku u saveznoj državi Gudžarat u Indiji.

Indijska agencija “Press Trust Of India” piše da još uvijek nije poznat uzrok požara u ovom zabavnom parku u gradu Radžkot, prenosi AP.

Glavni ministar Gudžarata Bupendra Patel izjavio je da su izdate instrukcije za hitno spasavanje.

Nastavi čitati

Aktuelno