Connect with us

Banjaluka

BLISTAVA BANJALUKA ZA 45 DANA! Gradonačelnik ponosno poručio “Mi gradimo BUDUĆNOST” (VIDEO)

Nova avenija koja povezuje Istočni tranzit i Ulicu Olimpijskih pobjednika sa turbo kružnim tokom, rekonstrukcija Parka „Mladen Stojanović“ koja podrazumijeva još više zelenila, novu tartan trim stazu, teretanu na otvorenom, javni toalet, dječija igrališta i obnovljena šetališta i „Banjalučka arena” sa 5.000 sjedećih mjesta, zasigurno će našem gradu dati jednu novu dimenziju.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas sa saradnicima obišao radove na izgradnji kružnog toka i aleje koja povezuje Ulicu olimpijskih pobjednika sa Istočnim tranzitom.

Ovo su, kako je poručio – najveći građevinski radovi u modernoj istoriji Banje Luke, a u istoriji Republike Srpske najveći radovi najbržom dinamikom.

-Gradimo Banju Luku za budućnost. Ovo je nova Banja Luka koju smo od početka rekli da ćemo napraviti, a i sami sebe iznenađujemo brzinom i dinamikom – poručio je on.

Ističe da nikada nešto u istoriji ovog grada, ove zemlje zahvtjevnije, a brže i kvalitetnije nije rađeno.

-Sustižemo dinamiku, trkamo se sa vremenom, jer su rokovi prekratki. Radimo prvi put u istoriji grada i regiona turbo kružni tok, koji je najmoderniji građevinski i saobraćajni poduhvat i najbrže rasterećuje saobraćaj na potezu Gundulićeve, Olimpijskih pobjednika sve do Istočnog tranzita – kazao je on.

Kako je naveo, u Parku ćemo dobiti novu promenadu, novu Gospodsku.

-Radimo je od Borčevog stadiona sve do zgrade „Euroherca“, kilometar dužine sa biciklističkim stazama, sa klupama, fontanama, ukrasnim drvećem, svim popratnim elementima koji će napraviti najljepšu promenadu u našem gradu – istakao je gradonačelnik.

Napomenuo je da nijedno drvo neće biti posječeno, te da sve radove prati potrebna dokumentacija.

-Imaćemo preko 400 sadnica više nego što smo zatekli. Dakle, nijedno drvo neće biti posječeno, nijedna zelena povšrina neće nedostajati – naglasio je on.

Naveo je da kružni tok, avenija, promenda, nova dječija irgališta, nova rasvjeta, svi radovi oko dvarane koštaju 5,3 miliona KM, te da se u te radove ubrajaju i oni na gradnji nove toplovodne mreže, vodovodne i kanalizacione za okolna naselja.

-Ponosni smo na ovako nešto. Za četiri mjeseca sve ovo završiti ima Srbima Kinezi da zavide – rekao je on.

Dodaje da kada je prvi put pozvan na sastanak Organizacionog odbora povodom gradnje teniske dvorane, rekao je može, ali pod uslovom da se potpuno nakon decenija neulaganja – potpuno uredi Park „Mladen Stojanović“.

-Smatrao sam i duboko vjerujem i sada da se tada nije uhvatio voz, ovo se nikada ne bi uradilo. Ovo je istorijski dio razvoja grada u oblasti sportske infrastrukture, ali i zaštiti životne sredine, zelenila, jedna nova epoha u ljepšem i kvalitetnijem životnom prostoru gdje Banja Luka i Banjalučani treba da budu – poručio je gradonačelnik.

Napomenuo je da radovi teku dobrom i kvalitetnom dinamikom.

Veliki broj turista

U Banjoj Luci se povodom održavanja teniskog turnira „Srpska open“ u aprilu ove godine očekuje veliki broj turista, što potvrđuju već rezervisana mjesta u hotelima.

-U Turističkoj organizaciji već stižu pozivi. Karte se traže, iako još nije počela prodaja. Čelni ljudi ATP mjere svaki pedalj, kakvi se pokažemo od toga i zavisimo – naglasio je gradonačelnik.

Banjaluka

NOVI IZGLED PJEŠAČKE ZONE Završena platforma u Gospodskoj ulici

Završeni su radovi u Srpskoj ulici kod zgrade Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, izgradnja pješačke platforme počela je prije dva mjeseca, a ovaj prostor predstavlja pješački prelaz između Gospodske ulice i popularnog gradskog šetališta, prenosi Blink.

-Riječ je o spoju već izvedenog dijela u sklopu izgradnje tzv. “Parkića” i centralne pješačke ulice u centru grada, s obzirom na to da je u Srpskoj ulici jednosmjerni saobraćaj – naveli su ranije iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U okviru teksta možete pogledati navedenu ulicu u novom ruhu.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRENULO UREĐENJE Pogledajte raspored kontejena za kabasti otpad u naselju Borik

Velika akcija čišćenja i uređenja počela je danas, a uz različite aktivnosti na uređenju komunalne opreme i javnih površina, stanovnici naselja Borik 1 i 2 tokom ove sedmice imaju priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

U nastavku pogledajte mjesta u ovim naseljima na kojima će do subote, 25. marta biti postavljeni kontejneri za odlaganje kabastog otpada, izuzev građevinskog:

1) Raskrsnica ulica Novice Cerovića i Save Kovačevića,
2) Ulica Bore Stankovića, kod postojećih kontejnera,
3) Bulevar vojvode Živojina Mišića kod broja 37,
4) Beogradska ulica kod postojećih kontejnera,
5) Kordunaška 10.

Nastavi čitati

Banjaluka

HOTEL VISOK 110 METARA Stanivuković poručio da će igradnja Palasa za grad imati VIŠESTRUKI ZNAČAJ

Projekat za hotel „Palas“ gradska administracija već odavno ima, ali potrebno je sačekati da u Banju Luku dođe Filip Cepter, koji će isti i da predstavi.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, poručivši kako će upravo za naš grad ovaj hotel imati višestruki značaj.

-Izgradnjom hotela „Palas“ dobićemo i nova radna mjesta. Biće zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja. Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno izazovnoj arhitekturi, modernoj. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel „Palas“ biti simbol našeg grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitet.

-Nismo pokazali projekat dosada iako ga imamo, ali čekamo da dođe Filip Cepter. Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku „Mladen Stojanović“ – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.

-U istoriji Republike Srpske nikada takav objekat nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije niko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Prija mi što znam da ćemo nakon vijekova čekanja da uradimo kolektor na rijeci Vrbas, hotel „Palas“, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu – zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuleno