Connect with us

Banjaluka

“OSVETA SNSD-a I LOŠA POLITIČKA ODLUKA”! Draško rekao šta misli o postavljanju Popovića na mjesto PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE

-Čovjeka koga sam ja lično uhvatio u kriminalu i spornim janvim nabavkama, SNSD predlaže na mjesto predsjednika Skupštine Grada. Ja vjerujem da je to osveta SNSD – a, sumanuta, luda i nenormalna. Tim potezom meni prste u oči stavljaju.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke, osvrnuvši se sa najavu SNSD – a da će na mjesto predsjednika Skupštine Grada postaviti Zorana Popovića, navodeći da niko ne razmišlja o tome kakave repove taj čovjek ima iza sebe.

-Vjerovatno je to njihova osveta, ne razmišljajući kakve repove taj čovjek ima iza sebe i koje krivične prijave su mu nad glavom. To je za mene nenormalna odluka i loša politika. Ja svaki dan, svake sedmice šaljem urgencije Tužilaštvu i ova prijava ima veliki stepen napretka, a dokaze koje smo mi dostavili kroz izvještaj Tima za reviziju su neoborivi. Čovjek je plaćao radove koji nisu izvedeni, a cijene predimenzionirano. Za mene kao gradonačelnika i za cijeli PDP ova odluka je neprihvatljiva, da takav čovjek vodi Skupštinu Grada– kazao je on.

Poručio je kako je uvjeren da je Popović tu stavljen kako bi njemu prkosili, kako bi bio oponent svega onoga što radi gradska administracija.

-To je neka njihova politika. Mi nećemo glasati za to, dalje ćemo te stvari da potenciramo i prema Tužilaštvu ćemo da vršimo pritisak, da što prije protiv njega bude podnesena krivična prijava i onda on neće moći obavljati tu funkciju- istakao je Stanivuković, poručivši još jednom da je to politika SNSD – a protiv koje je cijeli PDP.

Banjaluka

NOVI IZGLED PJEŠAČKE ZONE Završena platforma u Gospodskoj ulici

Završeni su radovi u Srpskoj ulici kod zgrade Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, izgradnja pješačke platforme počela je prije dva mjeseca, a ovaj prostor predstavlja pješački prelaz između Gospodske ulice i popularnog gradskog šetališta, prenosi Blink.

-Riječ je o spoju već izvedenog dijela u sklopu izgradnje tzv. “Parkića” i centralne pješačke ulice u centru grada, s obzirom na to da je u Srpskoj ulici jednosmjerni saobraćaj – naveli su ranije iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U okviru teksta možete pogledati navedenu ulicu u novom ruhu.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRENULO UREĐENJE Pogledajte raspored kontejena za kabasti otpad u naselju Borik

Velika akcija čišćenja i uređenja počela je danas, a uz različite aktivnosti na uređenju komunalne opreme i javnih površina, stanovnici naselja Borik 1 i 2 tokom ove sedmice imaju priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

U nastavku pogledajte mjesta u ovim naseljima na kojima će do subote, 25. marta biti postavljeni kontejneri za odlaganje kabastog otpada, izuzev građevinskog:

1) Raskrsnica ulica Novice Cerovića i Save Kovačevića,
2) Ulica Bore Stankovića, kod postojećih kontejnera,
3) Bulevar vojvode Živojina Mišića kod broja 37,
4) Beogradska ulica kod postojećih kontejnera,
5) Kordunaška 10.

Nastavi čitati

Banjaluka

HOTEL VISOK 110 METARA Stanivuković poručio da će igradnja Palasa za grad imati VIŠESTRUKI ZNAČAJ

Projekat za hotel „Palas“ gradska administracija već odavno ima, ali potrebno je sačekati da u Banju Luku dođe Filip Cepter, koji će isti i da predstavi.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, poručivši kako će upravo za naš grad ovaj hotel imati višestruki značaj.

-Izgradnjom hotela „Palas“ dobićemo i nova radna mjesta. Biće zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja. Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno izazovnoj arhitekturi, modernoj. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel „Palas“ biti simbol našeg grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitet.

-Nismo pokazali projekat dosada iako ga imamo, ali čekamo da dođe Filip Cepter. Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku „Mladen Stojanović“ – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.

-U istoriji Republike Srpske nikada takav objekat nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije niko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Prija mi što znam da ćemo nakon vijekova čekanja da uradimo kolektor na rijeci Vrbas, hotel „Palas“, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu – zaključio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuleno