Connect with us

Banjaluka

ČETVRTAK U BNSKOM DVORU: Izložba fotografija „Svijet koji nije od ovoga svijeta“

U Kulturnom centru Banski dvor, u Velikom izložbenom salonu u četvrtak, 18. januara sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena izložba slika i crteža „Svijet koji nije od ovoga svijeta“ akademske slikarke Nine Babić.

Kako istču iz Banskog dvora, njeni će radovi oživjeti boje, oblike i priče koje će nas inspirisati i navesti na razmišljanje.

-Nakon kratke pauze zbog praznika, naš kulturni dragstor vraća se punom snagom organizaciji kulturnih događaja. Raduje nas što ćemo se ponovo okupljati u Banskom dvoru kako bismo dijelili ljubav prema umjetnosti i kulturi – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.
Dodaju kako je umjetnik Selman Trtovac o izložbi je zapisao to da upravo rad ove umjetnice smatra jednim od najupečatljivijih u jugoistočnoj Evropi, proistekao iz dubokih egzistencijalnih iskustava koja su jasno izražena u njenom stvaralaštvu.

-Tematski obuhvatajući položaj žene u balkanskom društvu, međuljudske odnose, žensku seksualnost i slobodu, izražavanje te seksualnosti, majčinstvo, patrijarhalne obrasce, kao i mentalno i fizičko nasilje nad ženama, njeni radovi predstavljaju bolan prikaz umetnice koja se bori za slobodu vlastitog izbora – navedeno je u saopštenju.

Banjaluka

SRPSKE TOPLICE I BRONZANI MAJDAN UZ STANIVUKOVIĆA! Dobio jednoglasnu podršku za kandidaturu!

-Broj članova naše organizacije, broj ljudi koji nam se svakodnevno pridružuje kao i broj zadovoljnih građana mjerama i politika koje realizujemo svjedok su ispravnosti naših odluka i koraka, PDP nastavlja svoj put rasta, istakao je Stanivuković.


I u Bronzanom Majdanu Stanivuković je dobio jednoglasnu podršku članova MO za novi mandat gradonačelnika.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Aktuelno