Connect with us

Banjaluka

DIPLOME ZA 500 MALIŠANA koji su uspješno završili OBUKU za neplivače

Uspješno je okončan još jedan projekat besplatne obuke neplivača za učenike osnovnih škola, a kroz koji je obuku završilo 500 mališana iz osnovnih škola sa područja grada.

Diplome o uspješno završenoj obuci mališanima je uručili su predstavnici resornog Odjeljenja, te su svim mališanima tom prilikom poželio srećne praznike.

–Projekat „Obuka neplivača“ organizovana je u saradnji sa JP „Aquana“ i Grada i bila je besplatna za 500 banjalučkih osnovaca. Nakon svečanog dijela dodjele diploma, instruktori plivanja su sa polaznicima obuke organizovali veseli čas plivanja. Čestitamo svim polaznicima na uspješno završenoj obuci kao i na pokazanom trudu i hrabrosti u toku obuke – naveli su organizatori.

Podsjećamo, riječ je o projektu, koji Gradska uprava u saradnji sa JP „Akvana“ uspješno realizuje unazad nekoliko godina i za koji je iz budžeta Grada izdvojeno 50.000 KM.

Projekat koji je obuhvaćen Programom razvoja sporta Grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja ima za cilj da učenici neplivači koji pohađaju drugi ili treći razred prođu osnovnu obuku plivanja i održavanja tijela na vodi, te tako usvoje vještinu koja predstavlja veliku životnu važnost, ali isto tako i vještinu koja ima snažan uticaj na zdravlje, jer doprinosi normalnom psihofizičkom razvoju cijelog tijela

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno