Connect with us

Politika

Crnadak o aferi “diplome”: Režim srozao sistem obrazovanja na najniže grane

Afera kupovine diploma dovela je do ljudi bliskih vlasti i članova njihovih porodica i potvrdila ono što je već dugo javna tajna, da se u Srpskoj fakulteti završavaju preko noći i da je režim srozao obrazovanje na najniže grane, kaže potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

“Javnost sada očekuje da se istraga dovede do kraja i da Vlada Republike Srpske objavi koje osobe u javnoj upravi Republike Srpske imaju diplome, magisterije i doktorate na spornim fakultetima”, rekao je Crnadak koji je i šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini RS.

Ističe da je ovo šansa i da se konačno javno saopšti koji pojedinci su, u Vladi RS i javnoj upravi, pomoću lažnih diploma sa “instant fakulteta”, napredovali po nekoliko stepenica u kratkom roku i danas se nalaze na mjestima pomoćnika ministara, direktora i drugim šefovskim pozicijama.

“PDP je nedavno predložio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvoji regulativa prema kojoj bi ministri, direktori u javnim preduzećima, te sva rukovodeća lica u javnoj službi morala posjedovati diplome sa državnih fakulteta, što je SNSD koalicija odbila. Sada je jasno i zašto”, zaključio je Crnadak.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno