Connect with us

Hronika

CURE DETALJI ISTRAGE! Policajka Dženana i ranije sarađivala sa kriminalcima

Nakon što je objavljeno da je Dženana S. imala bliski kontakt s pomahnitalim ubicom Nerminom Sulejmanovićem, uslijedila je odluka MUP TK da se ona suspenduje.

Kako su mediji u početku naveli, ona je bila i u vezi sa Nerminom Sulejmanovićem, a što je ubijena Nizama Hećimović, nevjenčana supruga ubice Sulejmanovića sumnjala i zbog čega je dobijala batine kada god bi ga upitala za odnos sa Dženanom.

Avaz sada otkriva da je policijska karijera “prljave” policajke Dženane S. i ranije kompromitirana te da je i ranije bilo elemenata za suspenziju odnosno za isključivanje iz redova onih koji trebaju da štite i provode Zakone ove države.

Dženana S. je, naime, radila u PU Centar u Tuzli, da bi nakon otkrića da je imala neprofesionalnu komunikaciju s ljudima iz kriminalnog miljea, premještena na rad u policijsku stanicu u Gradačcu.

Istražioci su došli do dokaza, fotografija, da je ona imala kontakte i s ostalim kriminogenim osobama, ne samo sa Sulejmanovićem.

Sa nekim od njih objavljivala je fotografije na Instagramu.

SrpskaCafe

Hronika

HEROJI BEZ PLAŠTA! Tuzlanski vatrogasci SPASILI ŽENU iz stana koji je u potpunosti izgorio (FOTO)

Tuzlanski vatrogasci danas su imali interevenciju u Majskoj ulici u Šićkom Brodu.

Iz zapaljenog stana spašena je žena koja je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje će joj biti ukazana potrebna pomoć, piše Avaz.

Vatra je ugašena, a stan u kojem požar izbio u potpunosti je izgorio.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U NEUMU Vlasnik prodavnice vozaču BMW RAZBIO šajbu (VIDEO)

Svađa je eskalirala, a morala je reagovati i policija MUP Hercegovačko-Neretvanskog kantona.

Kako Crna hronika nezvanično saznaje vlasnik prodavnice je nakon svađe sa vozačem BMW razbio dio prednje šoferšajbne tog automobila.

Inače, parkiranje u Neumu često je u žiži javnosti, a nedavno je parkiranje dobilo i sudski epilog u predmetu “teškom” 12 KM kada je sud utvrdio da je jednom gostu nezakonito naplaćena kazna za parkiranje na mjestu koje ne može biti u nadležnosti lokalne kompanije koja se bavi naplatom parkinga, prenosi Bljesak.

Nastavi čitati

Hronika

PUCNJAVA U SARAJEVU Napadaču koji je RANIO MLADIĆA (29) određen jednomjesečni pritvor

Tariku Švrakiću, koji je u četvrtak ranio Kerima Hodu na parkingu u ulici Tabaci na Baščaršiji, određen je jednomjesečni pritvor te je juče prevezen u zenički zatvor, potvrdio je Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

On je sinoć dovezen u KPZ – kazao je Isak za Avaz.

Postupajući tužilac juče je Opštinskom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Švrakiću zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Tarik Švrakić se tereti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje teških povreda.

Policijski službenici PU Stari Grad, dana 20. juna u 23.30, uhapsili su muškarca T.Š. (32) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti i teška tjelesna povreda na štetu K.H. (29) iz Sarajeva – navedeno je ranije iz MUP KS.

Osumnjičeni je oko 23.15, u ulici Tabaci, pucao na K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge, te je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju. Prema nalogu tužioca, obavljen je uviđaj.

Nastavi čitati

Aktuelno