Connect with us

Politika

ĐAJIĆU SRAM TE BILO! Odveo Šobota na TV gostovanje pa ga OSRAMOTIO, doktor Nikola misli da je budžet grada MILIJARDU KM (VIDEO)

Kandidat pod prisilom, najkraće je kako se može opisati doktor Nikola Šobot. Čovjek, kardiohirurg, neko ko je cijeli život posvetio jednom cilju bez volje i pitanja uvučen je u političko blato u kojem se godinama valja njegov stranački šef Vlado Đajić.

Direktor UKC-a praktično je natjerao Šobota da bude kandidat SNSD-a u najvećem gradu Banjaluke, iako unaprijed zna da je bitka protiv Stanivukovića izgubljena, jer da je drugačije kandidat bi bio on, bez ikakve sumnje.
Kadidatura i ulazak u politiku osobe koja se nikada politikom bavila nije već uzima danak pa je tako prije nekoliko dana Vlado Đajić Šobota odveo u “Telering” gdje je SNSD kandidat za gradonačelnika napravio niz lapsusa, pokazao potpunu političu nepismenost i nepoznavanje elementarnih stvari, ali ko može da mu zamjeri jer Šobot političar i nije.

-Budžet Grada je koliko sam ja informisan je blizu milijardu maraka, a kružni tok koji je pravljen, pravljen je za pet miliona KM, “odvalio” je Šobot, čime je šokirao i voditelja koji se nadovezao i upitao “Čekajte malo, milijardu”?

Nakon toga je uslijedila scena kakva se rijetko viđa na TV ekranima, naime Šobot je pogledom tražio Đajića koji je bio prisutan u studiju, ali ne pred kamerom pa je nakon vrlo neprijatne situacije dodao “Mislim na četiri godine”, čime se pokušao izvući ali bezuspješno.

Budžet Banjaluke uključujući i rebalanse čak ni za četiri godine nije milijarda maraka što se kako može i provjeriti, naime za 2021. godinu budžet grada iznosio je 149,77 miliona KM, za 2022. godinu 169,7 miliona KM, za 2023, godinu 185 miliona KM, dok je za 2024. usvojen budžet u iznosu od 214 miliona KM.

Kako je izgledala ova nemila scena pogledajte u videu:

Ipak tu nije bio kraj, jer je uslijedila izjava koja je šokirala i Matu Đakovića.

-Poraz nije opcija, jer onog momenta kada izgubite to se plaća ljudskim glavama, rekao je Šobot. Đaković je nakon toga konstatovao da je to valjda tako u Šobotovom poslu, a ne u politici, ali nevješt kandidat kazao je da je to nešto što kod njega formira obrazac ponašanja???

DO SAD SE NIJE BAVIO POLITIKOM! Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

 

Politika

DRAGA BRAĆO IZ SRBIJE, dobro ste došli u Republiku Srpsku

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da aposlutno podržava dolazak pripadnika MUP-a Srbije u Republiku Srpsku, kao i svih onih koji doprinose miru i stabilnosti u regionu.

“Nažalost, SDA, DF lažnog Hrvata /Željka/ Komšića i dalje žive u ratnim godinama i svuda vide imaginarne neprijatelje. MUP Srbije garant je mira i stabilnosti kako u Srbiji, tako i u regionu i sve naše bezbjednosne agencije, MUP Republike Srpske i sa nivoa BiH i Federacije BiH /FBiH/ uspješno sarađuju sa MUP-om Srbije i sprečavaju kriminal i korupciju”, istakao je Nešić.

On je rekao da, osim jeftinih političkih poena i igara, ne vidi razlog za takva reagovanja iz FBiH i upitao šta može promijeniti šest ljudi bilo gdje na svijetu.

“Draga braćo iz Srbije, dobro ste došli u Republiku Srpsku. Dobrodošlicu vam želi ministar bezbjednosti u Savjetu ministara”, poručio je Nešić, prenosi Srna.

Nastavi čitati

Politika

Sramni histerični komentari BOŠNJAČKIH POLITIČARA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da su sramni, kako je naveo, “histerični komentari” bošnjačkih političara povodom najavljenog dolaska pripadnika MUP-a Srbije u Srpsku tokom turističke sezone, ističući da takvu saradnju imaju sve zemlje regiona i šire.

Karan je istakao da neće boravak policijskih službenika MUP-a Srbije dovesti u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, već oni koji, kako je naveo, mrze sve što je srpsko.

On je podsjetio da Memorandum o saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije od 18. juna predstavlja pravni osnov za dolazak i boravak policijskih službenika MUP-a Srbije u Srpsku tokom turističke sezone i ukazao da saradnju na tom nivou imaju već sve zemlje regiona i šire.

Naveo je da će hrvatska policija ove godine na osnovu sličnog memoranduma o saradnji u turističkoj sezoni imati 97 stranih policijskih službenika iz 19 zemalja, među kojima su policijski službenici iz Srbije, a da u ovom projektu BiH učestvuje još od 2009. godine.

Karan je dodao da kada danas, u 2024. godini, MUP Srpske pokušava da na isti način i pod istim uslovima realizuje ovaj projekat, koji egzistira u svim zemljama regiona i šire, postoji problem, a problem je, kako je naglasio, iracionalna mržnja pojedinaca prema svemu što dolazi iz Srbije i ima predznak “srpsko”.

On je naveo da je koncept ove saradnje zasnovan na istim temeljima kao i u ostalim zemljama i sa motivom da kolege policajci iz drugih država doprinose većem osjećaju sigurnosti stranih gostiju, odnosno državljana svoje zemlje, i mogućavaju bolju saradnju pri rješavanju krivičnih dela.

“Bez oružja, u uniformama svoje policije rade u skladu s nalozima nadležnih rukovodilaca u policijskim upravama. Na taj način lokalnoj policiji pomažu u ostvarenju efikasne komunikacije sa stranim turistima, a samim time i razrješavanju mogućih konfliktnih situacija”, objasnio je Karan.

SDA je dogovorenu policijsku saradnju i raspoređivanje pripadnika MUP-a Srbije u Banjaluci, Foči i Trebinju ocijenila kao “djelo velikosrpskog projekta”, dok Demokratski front od Savjeta ministara traži da izda nalog Graničnoj policiji BiH i da se spriječi dogovoreni dolazak policajaca iz Srbije, navodi Srna.

Nastavi čitati

Politika

Novaković Bursać DOŠLA NA SJEDNICU, Crnadak: Držiš fotelju jer KURIR IZ CIK-A NIJE STIGAO s papirima

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak oglasio se na Fejsbuku nakon što se bivši delegat Snježana Novaković Bursać (SNSD) pojavila na hitnoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Kada dobro znaš da pravosnažnom odlukom više nisi na nekoj funkciji, a držiš fotelju samo zato što kurir iz CIK još nije stigao sa papirima.Ovo je 21. vijek, informacije idu brzo. Plus, sve piše u Službenom glasniku. Dignitet. Držanje do sebe. Dostojanstvo. Moramo ove pojmove ponovo vratiti u politiku – objavio je Crnadak.

Podsjetimo, danas je u Službenom glasniku BiH objavljena Odluka o izmjeni odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne Skupštine BiH iz Republike Srpske, koju je proslijedila Centralna izborna komisija BiH.

“U odluci o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske broj: 05-1-07-1-4815/22 od 16.01.2023.godine u članu (1) tačka 5. “Snježana Novaković Bursać” mijenja se i glasi ” Nenad Vuković “, navedeno je u Službenom glasniku.

Na sjednici Doma naroda PS BiH se očekivao Nenad Vuković umjesto Snježane Novaković Bursać.

Iako je prisustvovala sjednici, ona nije učestvovala u glasanju, prenosi Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno