Connect with us

Banjaluka

Dao definiciju PRAVIH BANJALUČANA pa izazvao bijes javnosti

Damjanu Trniću, radniku Ministarstva finansija Republike Srpske, koji je objavom na Tviteru o “pravim Banjalučanima” izazvao bijes javnosti, prijeti disciplinski postupak.

Pravi Banjalučani su samo oni koji su rođeni i žive od prvog dana u Banja Luci, a bar jedna generacija iza njih ( odnosno roditelji) također moraju imati te ‘uslove’. Ovi ostali su svi ‘fejk’, a sve ih je više… – doslovno, bez korekcija pravopisnih grešaka, glasi Trnićeva objava, nakon koje se “izvinuo”, a potom zaključao profil.

Kako je “Nezavisnim novinama” potvrđeno iz Ministarstva finansija Republike Srpske, Trnić je po osnovu ugovora na određeno vrijeme od 1. jula ove godine zaposlen na poslovima stručnog saradnika za računovodstvene operacije na nivou Glavne knjige trezora, sa srednjom stručnom spremom.

Upoznat je, rečeno nam je, sa Kodeksom ponašanja državnih službenika, kao i da je istupanje svakog pojedinca njegova lična odgovornost, koja sa sobom može snositi posljedice, jer se državni službenik svojim istupima ne smije ponašati na način da šteti ugledu službe.

– O uočenim nepravilnostima je informisan nadležni rukovodilac, koji će u skladu sa pozitivno pravnim propisima pokrenuti Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka radi utvrđivanja činjenica i odgovornosti – rekli su iz Ministarstva finansija RS.

Naglašavaju da stavove zaposlenih u Ministarstvu finansija izneseni na društvenim mrežama ne predstavljaju zvanične stavove Ministarstva finansija Republike Srpske, jer se kao zvanični komunikacioni kanali koriste službena saopštenja, izjave ministra i pomoćnika ministra, kao i lica koja institucija odredi za iznošenje zvaničnih stavova.

– Takođe, zvanični komunikacioni kanal je internet stranica Ministarstva finansija, kao i komunikacioni kanali Vlade Republike Srpske: Tviter, JouTjub, Instagram i Fejsbukk nalog Vlade Republike Srpske – rekli su iz Ministarstva finansija RS, prenose Nezavisne novine.

Banjaluka

PONOVO „KINO NA OTVORENOM“! Ovaj put UŽIVANJE uz film „Jorgovani“

Turistička organizacija grada Banje Luke za sve sugrađane, ali i turiste, prirediće ponovo popularno „Kino na otvorenom“ u utorak, 23. jula od 21.00 čas, na platou ispred tvrđave Kastel.

-Ljubitelji filma, pozivamo vas na još jedno nezaboravno filmsko veče pod zvjezdanim nebom. Ponesite dekice, dobro raspoloženje, povedite društvo i uživajte u projekciji filma „Jorgovani“. Ovaj jedinstveni događaj pruža savršenu priliku da uživate u filmu na otvorenom, okruženi istorijskim zidinama i prirodnim ljepotama tvrđave Kastel – navedeno je iz Turističke organizacije Grada.

Dodaju i to kako je ulaz slobodan za sve posjetioce.

Događaj „Kino na otvorenom“ već postaje prepoznatljiv događaj u našem gradu, te svake put privuče veliki broj ljudi.

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVA POZORNICA Stanivuković prisustvovao „PETROVDANSKOM SABORU“ u Potkozarju

Gradonačelnik, Draško Stanivuković prisustvovao je „Petrovdanskom saboru“, koji se već peti put održava u Potkozarju.

Kako je tom prilikom poručio gradonačelnik, ove godine ova manifestacije se održava na novoj pozornici, a baš kao i prethodne godine i ove godine je okupila veliki broj ljubitelj folklora i čuvara tradicije i običaja iz svih krajeva.

-Peti “Petrovdanski sabor” u Potkozarju ove godine se održava na novoj pozornici koja predstavlja simbol naše posvećenosti očuvanju kulture i tradicije. Zahvaljujući predanom radu KUD-a “Potkozarje”, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj ljubitelja folklora i tradicije iz svih krajeva – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je i ove godine u Banju Luku došao veliki broj prijatelja iz kulturno – umjetničkih društava, na šta naš grad može da bude ponosan.

-Ove godine imamo čast da ugostimo prijatelje iz Srbije, Makedonije, kao i naša lokalna društva, čime dodatno jačamo naše kulturne veze i prijateljstva. Čestitam predsjedniku KUD-a Potkozarje Dejanu Hanaku i svim članovima na odličnoj organizaciji – naglasio je Stanivuković.

Poručio je i to kako ovo društvo uvijek može da računa na snažnu podršku Banje Luke.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOVI NAPREDUJU PREDVIĐENOM DINAMIKOM: Banja Luka će uskoro dobiti pet novih oaza za uživanje

Banja Luka će uskoro dobiti pet novih parkova, a radovi na ovim lokacijama odvijaju se predviđenom dinimikom.

Naime, radovi napreduju kako na velikom gradskom parku kod TC “Delta”, tako i u ”Parku knjige” između Narodnog pozorišta Republike Srpske i “Kuće Milanovića”, ali i Parku oslobođenja – posvećenog Banjalučkom veleizdajničkom procesu na lokaciji nekadašnjeg kina “Kozara”.

Takođe, napreduje i izgradnja parka posvećenog Tvrtku I Kotromaniću na lokaciji nove najveće kružne raskrsnice u gradu, dok su u toku i radovi na izgradnji Ćiriličnog parka na “Kupusištu”.

Uz pet novih oaza naš grad će osim novih sadržaja dobiti i jedan potpuno novi izgled.

 

Nastavi čitati

Aktuelno