Connect with us

Banjaluka

Banjalučki taksisti najavili povećanje cijena usluga: Kilometar ide na dvije KM?

Poskupljenje goriva te troškova održavanja automobila primoralo je banjalučke taksiste da ponovo razmišljaju o povećanju cijena usluga, a vožnja po kilometru umjesto dosadašnjih 1,7 KM mogla bi koštati dvije marke.

Potvrdio je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Udruženja “Euro taksi” Darko Vučić i napomenuo da su taksisti nezadovoljni trenutnom situacijom te da ne znaju kako da zadrže pozitivno poslovanje.

– Neko minimalno poskupljenje bilo bi 0,20 KM po kilometru. Litar goriva trenutno košta oko 3,50 KM, sa tendencijom da bude još skuplji. Cijene smo bili digli za 12 odsto, a u međuvremenu je sve poskupjelo za 30 odsto. Idealno bi bilo da kilometar vožnje košta bar dvije KM – kazao je Vučić.

Dodao je da će odluka o korekciji cijena najvjerovatnije biti donesena u roku od mjesec dana. Napomenuo je da je ugrožena likvidnost taksi preduzeća.

– Cupkamo u mjestu, čekamo da se nešto desi, da se situacija stabilizuje – kazao je Vučić. Dodao je da obim posla nije smanjen uprkos poskupljenjima.

– Plate rastu, ljudi se odlučuju da ne koriste svoja vozila, već pozovu taksi. Težimo da imamo što bolji vozni park, a neki su primorani da uzimaju lošija vozila nego ranije zbog rasta cijena servisa, vozila i troškova održavanja vozila – rekao je Vučić.

Predsjednik Udruženja taksista “BL taksi” Dragan Purišić za “Glas Srpske” kaže da će cijene taksi usluga uskoro morati da budu povećane.

– Taksisti su na to primorani, jer je trenutna cijena po kojoj vozimo neisplativa. Automobili koji su ranije koštali 30.000 KM sada koštaju 45.000 KM, polovna auta su otišla gore za 30 odsto, servisi su poskupjeli. Ovako više ne ide dalje – kazao je Purišić.

Iz “Patrol taksija” kazali su novinarima da zasad neće korigovati cijene, ali da će pratiti rast cijena energenata koji značajno utiče na troškove i tekuću likvidnost.

Podsjećamo, taksi prevoznici u Banjaluci povećali su proljetos cijene usluga. Prema tom cjenovniku, start košta 2,20 KM, a kilometar 1,70 KM.

Kod “Patrol taksija” start vozila do ponoći je 1,90 KM, a nakon ponoći košta 2,50 KM. Sat čekanja košta 25 maraka.

Mušterije

Korisnici taksi usluga negoduju zbog najavljenog poskupljenja.

– Kao da već nije dovoljno skupo. Vozim se taksijem do posla često. Do prije nekoliko mjeseci vožnju do posla sam plaćala šest, a sada 10 KM. Više se isplati ići svojim automobilom, autobusom da ne govorim – rekla je Banjalučanka Gordana K.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno