Connect with us

Banjaluka

DO SADA POKLONJENO OKO 600 VAUČERA ZA BESPLATAN PRIKLJUČAK ZA VODU! Realizovano preko 150 zahtijeva

Oko 600 vaučera za besplatan priključak za vodu podijeljeno je sugrađanima.
Kako je rečeno iz “Vodovoda”, do sada su realizovali oko 150 besplatnih priključaka na vodovodni sistem, te da taj broj svaki dan raste u skladu s brojem raspoloživih ekipa na terenu.

Naime, besplatan priključak podrazumijeva da “Vodovod” neće naplatiti ugradnju vodomjera i instalacija, te priključenje na glavni cjevovod, što košta oko 800 maraka. Tolika je ušteda za domaćinstva.

– Željeli bismo da napomenemo da smo se nadali većem odzivu nelegalnih potrošača, kojima je na ovakav način pružena prilika da bez ikakvih sankcija prestanu zloupotrebljavati vodovodni sistem. Pošto je prošlo već pola godine od pokretanja akcije besplatnih priključaka, “Vodovod” upozorava sve nelegalne potrošače da će 15. avgusta krenuti sa isključenjima s mreže. Nelegalnim potrošačima biće uručeno upozorenje da imaju sedam dana da pokrenu proces legalizacije. Zato apelujemo na sve one koji to dosad nisu uradili da dođu u zgradu Uprave i podnesu zahtjev – naglasili su iz ovog banjalučkog preduzeća za Srpskainfo.

Na njihovoj internet stranici se navodi da je realizovano preko 150 priključaka, uglavnom prioritetnih kategorija, u koje spadaju porodice poginulih i nestalih boraca, RVI od 1. do 4. kategorije, porodice sa troje i više djece i korisnici Centra za socijalni rad, a da je najmanji odziv nelegalnih potrošača.

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno