Connect with us

Politika

DODIK ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI! “Obilježavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u čestitki predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije povodom Dana državnosti, Sretenja, da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.

“Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje”, poručio je Dodik u čestitki Vučiću.

Dodik je naglasio da je Srbija svake godine ekonomski i politički jača, sa Vučićem na čelu, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni.

“Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obilježavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica”, naveo je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj.

“Ovom prilikom, želim da Vama, kao i državnom rukovodstvu Srbije, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Republici Srpskoj”, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će biti upriličen sutra uveče u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takođe, Palata Republike u Banjaluci će biti osvijetljena u bojama zastave Srbije.

Srbija 15. februara obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Politika

Vučić danas u Bileći sa rukovodstvom RS: “ČUO SAM DA TAMO IMA PROBLEMA”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće danas Bileću i razgovarati sa rukovodstvom te opštine.

Posjeta je najavljena za 8.30 časova.

Predsjednik Srbije juče u Mostaru je najavio da će posjetiti Bileću uz komentar da je “čuo da tamo ima problema”.

Bileća ima problema sa finansijskim dugovima i pretpostavlja će da će predsjednik Srbije pokušati bar djelimično da pomogne u rješavanju tog problema.

Nastavi čitati

Aktuelno