Connect with us

Hronika

Doktor Darko Golić pravosnažno oslobođen optužbi za POLNO UZNEMIRAVANJE PACIJENATA

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci

Bivši načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darko Golić pravosnažno je oslobođen optužbe za polno uznemiravanje pacijenta.

Odluku je donijelo vijeće Okružnog suda Banjaluka.

“Odbija se, kao neosnovana, žalba Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i potvrđuje presuda Osnovnog suda u Banjaluci”, potvrđeno nam je u Okružnom sudu.

U septembru 2022. godine Osnovni sud Banjaluka donio je odbijajuću presudu Goliću jer se radi o krivičnom djelu koje se preduzima po prijedlogu oštećenog, a koje se mora uzeti u zakonskom roku od tri mjeseca, što Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u ovom slučaju nije učinilo.

Tako je, formalno, optuženi Golić u prvostepenom postupku oslobođen, a zbog propusta tada je otvoren predmet protiv postupajućeg tužioca Aleksandra Simonovića u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je počinio bludne radnje nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Sve su navodno primijetili zaposleni u UKC RS pa je uprava bolnice o tome obavijestila policiju, navodeći da su “od dežurnog osoblja obaviješteni da postoje sumnje da se njihov uposlenik ponašao neetično prema pacijentu”. Potom je Golić uhapšen.

Optužnica nikada nije javno objavljena, ali kako saznajemo Golić se teretio da je 19. januara 2020. u periodu od 19 do 22 časa, kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola Univerzitetskog kliničkog centra RS, kao ordinirajući doktor, pacijenta M.Đ. “ljubio u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja”.

(MONDO)

Hronika

TRAGEDIJA KOD PRIJEDORA: Žena poginula u sudaru autobusa i auta, druga teško povrijeđena

Jedna ženska osoba je poginula, a druga je povrijeđena u sudaru autobusa i automobila kod Prijedora.

U sudaru, koji se dogodio juče, učestvovali su autobus koji je vozio D.M. iz Prijedora i automobil “škoda” kojim je upravljala S.J. iz Prijedora, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Tom prilikom teške povrede zadobile su S.J. i njen suvozač B.J. koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je usljed zadobijenih povreda preminula, navodi se u saopštenju.

Saobraćajna nesreća dogodila na raskrsnici nekategorisanog puta Busnovi-Marićka i industrijskog makadamskog puta Omarska-Busnovi.

Policijska uprava Prijedor apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS NA DJEČJEM ROĐENDANU! Državljani Srbije pretukli muškarca koji je KASNIJE PREMINUO

Austrijska policija intenzivno traga za Sašom K., Milovanom D. i Sašom J. porijeklom iz Srbije nakon što su osumnjičeni za ubistvo Zlatomira J. (66) u kafiću u austrijskom Vosendorfu.

Oni su bili gosti na rođendanskoj zabavi trogodišnjeg djeteta gdje su se prvo verbalno sukobili, a nakon nekog vremena došlo je i do fizičkog obračuna.

Trojica muškaraca su brutalno pretukla Zlatomira koji je doživio srčani udar zbog čega je sin morao da ga reanimira. Nasilnici su, uprkos tome što su vidjeli da sin pokušava da pomogne ocu, nastavili da ga šutiraju i udaraju.

Žrtva ovog obračuna, Zlatomir J, preminuo je uslijed srčanog udara. Njegov sin, Zlatan (29), pokušao je da ga oživi i održi u životu, ali je čovjek od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Tek kada je svjedok pozvao policiju, trojica muškaraca se pokupila i pobjegla u nepoznatom smjeru.

Državno tužilaštvo u Viner Nojštatu raspisalo je takozvanu evropsku potjernicu za traženim državljanima Srbije.

Glavni osumnjičeni (45) za ovo djelo inače je višestruko osuđivan, a kako prenose austrijski mediji, on je prvi nasrnuo na Zlatomira J. (66) i njegovog sina Zlatana.

Međutim, kako prenose austrijski mediji, osumnjičeni su poslije sukoba pobjegli automobilom u nepoznatom pravcu, a navodno se nalaze u Srbiji.

Sve se desilo 29. maja ove godine kada su trojica Srba, inače u srodstvu (otac, sin i nećak) brutalno nasrnuli na oca i sina i tukli ih, kako prenose austrijski mediji, i rukama i nogama, da bi stariji čovjek zbog zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Austrijska policija uveliko traga za njima, a iza ovakvog napada navodi se da se krije svađa između dvije porodice koje su već dugo u zavadi, piše OE24.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U MOSTARU! Srpskom povratniku zapaljen auto ispred kuće

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, noćas je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

Rupar je rekao da je jutros oko 7 časova osjetio miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil.

– Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. U šoku sam, nemam riječi, ne osjećam se bezbjedno – rekao je Rupar.

On je naveo da je policija obavila uviđaj i da su mu ljudi koji su bili na uviđaju rekli da sve ukazuje na to da je požar podmetnut.

– Jako loše se osjećam. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto – rekao je Rupar.

Portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ljudevit Marić rekao je da je Rupar jutros prijavio da mu je izgorio automobil “opel kadet” i sumnja da mu je vozilo zapaljeno.

– Vrše se istražne radnje i do završetka istrage ne možemo ništa prejudicirati – rekao je Marić.

Srna

Nastavi čitati

Aktuelno