Connect with us

Svijet

DRAMA SE NASTAVLJA! Majka misteriozno nestale Ane Volš IMA SAMO JEDNO PITANJE za muža njene kćerke

Brajanu Volšu (46), optuženom za ubistvo supruge Ane Volš (39), suđenje će biti nastavljeno 23. avgusta pred sudom u Norfolku, u Masačusetsu, a tereti se za ubistvo i uništavanje tijela svoje supruge.

Milanka Ljubičić (69), majka nestale Srpkinje, navodi da se nada da će uskoro saznati istinu jer je iz dana u dan zdravstveno sve lošije.

Kako navodi potresena Milanka, više od osam mjeseci nadanja i čekanja polako počinju da čeznu.

– Mjeseci neprestanog razmišljanja gdje je moje dijete, što mi se ne javi, da li je živa. Jednostavno, ne želim da prihvatim surovu i monstruoznu istinu koja se svakodnevno medijski plasira, ali kada ostanem sama – zapitam se, toliko mjeseci, a nema traga. Šta ako je sve istina? Dišem, ali ne znam da li sam živa, neznanje me ubija – govori za Nova.rs potresena žena.

Kako dodaje Milanka, jedinu utjehu u cjelokupnom slučaju joj bude unuci, koji su zajedno i kod Anine sestre.

“Bojim se da li ću ikada saznati istinu”

– U prvim danima nestanka o Aninoj djeci prvo je brinula Brajanova majka, da bi potom bili predati njihovom Centru za socijalni rad. Nakon toga, starateljstvo je dobila moja starija kćerka i najvažnije je da su oni zajedno, da ih nisu odvajali. Iako je postojao problem jer su se Brajan i njegova majka usprotivili takvoj odluci, sud ih je ipak dodijelio mojoj starijoj kćerki i njenom suprugu – dodaje Milanka.

Vidno slomljena, krhkog zdravlja, naša sagovornica navodi da nije dobro, kao i da ne zna šta može da se dogodi na suđenju.

– Ne znam šta da očekujem, ne znam šta može da se dogoditi svaki dan. Dobila sam potvrdu da je u kući pronađen treći DNK koji se ne podudara sa Aninim. Ne znam, možda je to slamka, trunčica, a možda se i lažno nadam. Kako da kažem – Brajan ćuti, Ane nema, a ja sam sve lošije, i sada se bojim da li ću kao njena majka ikada saznati istinu – pita se Milanka.

Milanka navodi da bi željela da, ukoliko Brajan ne bude želio da govori, dobije mogućnost samo da ga ona upita gdje joj je dijete.

“Gdje je Ana, Brajane?”

– On je mene uvijek poštovao, pa i život mi je spasio. Samo bih ga pogledala i pitala: “Gdje je Ana, Brajane?“. Ne znam šta da kažem, ali ako se ispostavi da mog djeteta zaista nema više, onda bi trebalo tamo da bude sahranjena. Blizu svoje djece. Ja sam bolesna, a oni treba da joj pale svijeću i nose cvijeće na grob cijeli život. Vidjeću i da odem do naše crkve da pitam kakvi su običaji ukoliko je ubijena – zaključuje Milanka.

Podsjetimo, na posljednjem ročištu tužilaštvo je iznijelo i neka nova saznanja – poput onog da je Volš sumnjao da ga supruga vara i da je zato, preko svoje majke, unajmio privatnog detektiva da je prati.

Volšova advokatica takođe je prvi put opširno govorila o izrečenim optužbama i jednu po jednu ih je negirala ili nudila alternativno objašnjenje. Prvi put su iznijeti i detalji koji ukazuju da je motiv zločina mogao biti novac.

Volš je povremeno odmahivao glavom dok je slušao optužbe.

Tužilaštvo je iznijelo do sada nepoznata saznanja o tome da je Brajan Volš sumnjao da njegova supruga ima aferu sa drugim muškarcem u Vašingtonu, te je 26. decembra 2022. unajmio privatnog detektiva preko svoje majke.

Takođe je često posjećivao Instagram profil jednog od njenih prijatelja. Prema navodima tužilaštva, 27. decembra je na internetu pretraživao kako da se razvede.

Ana Volš je, prema navodima tužilaštva, 28. decembra rekla prijateljici da želi da napusti Brajana i odseli se sa djecom u Vašington.

Brajan nije mogao da se seli iz Masačusetsa, jer je bilo u toku suđenje po optužbama da je prodavao falsifikovane slike Endija Vorhola.

U novogodišnjoj noći, Volšove je u kući posjetio zajednički prijatelj, večerali su i slavili Novu godinu, a djeca su spavala. Prijatelj je napustio njihovu kuću oko 1.30 ujutru i to je posljednji put da je Ana Volš viđena živa, navodi tužilaštvo.

Na saslušanju su ponovljena ranije iznijeta saznanja o tome da je Volš u ranim jutarnjim satima 1. januara, a i narednih dana, pretraživao internet da vidi „poslije koliko vremena tijelo počinje da se osjeća“, ali i koliko je potrebno da se čeka da se neko proglasi mrtvim i da se pokupi njegovo životno osiguranje.

To do sada nije bilo pominjano u ovom slučaju, a moguće je da se tumači kao motiv jer bi Brajan Volš dobio taj novac u slučaju Anine smrti – 2,7 miliona dolara.

Podsjetimo, Ana Volš, američka državljanka poreklom iz Beograda, nestala je 1. januara i njen suprug je rekao da je iz Kohaseta u Masačusetsu, gdje su živjeli, otputovala u Vašington, gdje je radila.

Međutim, njen poslodavac je tri dana kasnije prijavio nestanak.

U istrazi su kasnije pronađeni materijalni dokazi koji, prema optužnici, ukazuju da je Brajan Volš ubio Anu, raskomadao njeno tijelo i uništio posmrtne ostatke.

U podrumu njihove kuće pronađeni su i noževi sa tragovima krvi, a internet pretrage Brajana Volša pokazale su da je tražio informacije o tome kako da se otarasi tijela, prenosi Nova.rs.

Svijet

OGROMNE IZMJENE U KATOLIČKOJ CRKVI! Žene će prvi put glasati na zasjedanju Biskupskog sinoda

Ženama će prvi put biti dozvoljeno da glasaju na zasjedanju Biskupskog sinoda Rimokatoličke crkve koje počinje u Rimu.
Papa Franja je u aprilu odobrio izmjene normi koje regulišu Biskupski sinod, otvarajući put ženama da imaju 54 od ukupno 365 glasova.

– Ovo je izuzetan iskorak za žene. Ne samo zbog događaja ovog oktobra u Rimu, već i zato što je crkva našla drugačiji način da bude crkva – izjavila je direktorka Svetske ženske opservatorije Marija Lija Zervino.

Na tronedjeljnom sinodu, koji će se održati iza zatvorenih vrata, učestvovaće stotine delegata koji će se baviti nekim od gorućih pitanja sa kojima se crkva suočava – od uloge žena do svešteničkog celibata i blagoslova za homoseksualne parove.
Zasjedanje će se završiti glasanjem o konkretnim prijedlozima koji će se zatim iznijeti papi na razmatranje.

Umjesto da se fokusira na jednu temu, kao što je uobičajeno, dnevni red ovog sinoda će se baviti širokim pitanjem kako Rimokatolička crkva može da bude inkluzivnija.

Iako su žene od vitalnog značaja za veći dio crkvenog rada, od podučavanja u katoličkim školama do kadrova u katoličkim bolnicama, crkva im i dalje brani da postanu sveštenici ili pristupe najvišim činovima, prenosi RTS.

Papa Franja je preduzeo nove korake da riješi ovu neravnotežu, imenujući nekoliko žena na visoke položaje u Vatikanu.

Ipak, odluka da se ženama dozvoli da glasaju na sinodu izazvala je negodovanje konzervativnih struja Rimokatoličke crkve.

Nastavi čitati

Svijet

STOP ZA MIGRANTE! Slovačka uvodi privremene kontrole na granici sa Mađarskom

Slovačka će uvesti privremene kontrole na granici sa Mađarskom, usljed rastućeg broja ilegalnih migranata, saopštila je slovačka Vlada.

U ukazu Vlade navodi se da će kontrole granice početi sutra i da će trajati 10 dana.

Smatra se da je odluka Bratislave reakcija na kontrole koje su Češka, Poljska i Austrija uvele juče na granicama sa Slovačkom.

Slovačka je suočena sa povećanjem broja migranata ove godine za 11 puta. Migranti uglavnom dolaze sa Bliskog istoka i iz Avganistana i ulaze u Slovačku iz Mađarske na putu za Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope.

Vlada Slovačke saopštila je da je u tu zemlju od početka godine ušlo gotovo 40.000 ilegalnih migranata. Broj ilegalnih migranata u septembru bio je jednak onom koji je zabilježen tokom cijele prošle godine.

Nastavi čitati

Svijet

MEDVEDEV PITA “Šefovi EU još uvijek vjeruju da će UKRAJINA POSTOJATI do 2030, kada namjeravaju da je prime”

Političari Evropske unije, koji govore o namjeri da prime Ukrajinu u EU do 2030. godine, i dalje vjeruju da će ta zemlja u kojoj su na vlasti sljedbenici Stepana Bandere opstati do tada, rekao je zamjenik predsjednika Saveta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
– Šef Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je da postoji mogućnost da Ukrajina uđe u EU do 2030. godine. To znači da u EU vjeruju da će sadašnja banderovska država izdržati do tada – napisao je Medvedev na Telegramu.

Ranije je Mišel rekao za Špigl da bi Ukrajina, ukoliko ispuni sve potrebne uslove, mogla da uđe u EU 2030. godine.

Kako bi se to realizovalo, Ukrajina i druge zemlje kandidati za članstvo treba da sprovedu reforme, da se izbore sa korupcijom i da se pridržavaju svih zakonskih uslova.

Mišel je rekao da to “neće biti lak zadatak”, ali je pozvao da se ne gubi vrijeme. Takođe je podsjetio da zemlje Zapadnog Balkana čekaju da uđu u EU već 20 godina.

Istovremeno, list Fajnenšel tajms, pozivajući se na interne procjene budžeta EU, predstavljene u dokumentu Saveta EU, piše da će ulaskom u EU Ukrajina imati pravo da dobije oko 186 milijardi evra za sedam godina.

Stepan Bandera je bio vođa Organizacije ukrajinskih nacionalista, koja je bila poznata po svojoj radikalnoj antisemitskoj ideologiji.

Prema istoričarima iz različitih zemalja, militantno krilo organizacije – Ukrajinska pobunjenička armija (UPA) – u više navrata je pomagalo trupama nacističke “emačke u istrebljivanju Јevreja.

Kao rezultat toga, Bandera se generalno posmatra kao nacistički saradnik u Njemačkoj i Izraelu.

Nastavi čitati
Banjaluka4 dana ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized7 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka3 dana ago

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 dana ago

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Uncategorized1 tjedan ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Politika1 tjedan ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Banjaluka5 sati ago

RASPAD BANJALUČKOG SNSD-A! Đajić UDARIO na Antonića, kaže da je “KRTICA”! ANTONIĆ “Đajić LAŽE I NARUČUJE TEKSTOVE” (FOTO)

Aktuleno