Connect with us

Banjaluka

DRINIĆ NAJAVIO kartice prijateljstva za PENZIONERE! Jeftiniji hrana i lijekovi

Radimo na tome da svim penzionerima u Banjaluci obezbijedimo kartice prijateljstva na osnovu kojih će kupovati po nižim cijenama hranu, lijekove i robu široke potrošnje.
Poručio je ovo narodni poslanik i koordinator projekta za obezbjeđivanje kartica prijateljstva za sve penzionere, Nebojša Drinić.

On navodi da je Banjaluka primjer dobre brige o penzionerima, te je podsjetio da su do sada podijelili 1.200 kartica za besplatan prevoz penzionerima.
To je, navodi Drinić, samo dio projekta pažnje i poboljšanja kvaliteta života populacije treće dobi.
Prema njegovim riječima zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem uveliko radi na tome da se penzionerima podigne životni standard.

– To je prioritet. Uzimajući u obzir da veliki dio starije populacije ostvaruje minimalne penzije, te da često nemaju osnovne uslove za život, ulažemo ogromne napore da im obezbijedimo starost dostojnu čovjeka. Radimo na tome da svim penzionerima obezbijedimo kartice prijateljstva na osnovu kojih će kupovati po nižim cijenama hranu, lijekove i robu široke potrošnje – ponovio je Drinić.
Dodao je da će se kontnuirano rješavati egzistencija starijih građana Banjaluke, a ne samo pred izbore.

– Кako budemo finansijski jačali povlasticu besplatnog prevoza omogućićemo svim penzionerima. Naši najstariji sugrađani su tokom svog radnog vijeka mnogo učinili za Banjaluku i za sve nas. Zato ne smiju biti zapostavljeni i borićemo se na sve načine da im se bar malo odužimo za sve – naglasio je Drinić.

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno