Connect with us

Banjaluka

DVA I PO KILOMETRA VODOVODNE MREŽE U MOTIKAMA! Radi se punom parom (FOTO, VIDEO)

Radovi u Motikama uveliko traju, a osnovni cilj je da se izgrade gotovo dva i po kilometra vodovodne mreže i omogući kvalitetnije snabdijevanje vodom na ovom području. U sve to građani se mogu uvjeriti i sami.

– Konkretno ovo je nastavak cjevovoda u dužini od 1600 metara čija je realizacija počela prošle godine sa vodotornja Drakulić prema Motikama. Ovog trenutka nastavljamo realizaciju ovog projekta u dužini od 2200 metara do naše prepumpne stanice u Tunjicama. Na taj način je izbačen mali rezervoar Katanova Lučice, čime smo premjestili naše potrošače na glavni cjevovod. Time ćemo poboljšati vodosnabdjevanja na kompletnom području. Ovo je investicija u vrijednosti od 145. 000 KM, a dužina cjevovoda kojeg sada radimo je, kao što sam već rekao, 2 200 m. Konkretno, sa današnjim danom došli smo do polovine te investicije. Očekuje nas još nekih desetak radnih dana, da završimo cjelokupnu investiciju, kaže tehnički direktor banjalučkog Vodovoda Željko Raljić.

U Vodovodu kažu da je teren ovdje izuzetno zahtjevan, tako da su potrebni dodatni napori kako bi posao bio na vrijeme priveden kraju.

Kažu da ih na početku realizacije ovog projekta ni vrijeme nije poslužilo.

– Pa evo, ako uzmemo u prethodnom periodu, kada smo prvi dio cjevovoda radili, radilo se u decembru, radilo se u teškim zimskim uslovima, čak se radilo i u kišnim periodima, radnici su radili bez ikakvih prekida, tako da sve pohvale za radnike Vodovoda. Evo i sada se radi punom parom, kaže Raljić

Okončanjem radova, stvaraju se uslovi da vodu dobije oko 150 novih potrošača dok će postojeći korisnici dobiti mnogo urednije vodosnabjdevanje, kažu u gradskom Vodovodu. Planirano je da radovi budu privedeni kraju za desetak dana.

Srpska cafe

 

Banjaluka

“BEOGRADSKI SINDIKAT” veliku turneju počinje iz Banjaluke (VIDEO)

Danas je u SD Borik održan sastanak na kome je dogovoren početak velike turneje Beogradskog sindikata upravo iz Banjaluke.
50 godina Dvorane Borik i 25 godina BS, jubileji su koji će se ujediniti početkom 2024. godine velikim banjalučkim koncertom.

Menadžer popularne hip hop grupe Zoran Vulović, na sastanku održanom sa Nenadom Talićem direktorom SC Borik i Jovicom Keserovićem zamjenikom direktora, dogovorio je banjalučki koncert kojim će Beogradski sindikat otvoriti veliku koncertnu turneju.
“Dva jubileja sjajan su povod za koncert. Beogrdskog sindikata je u Boriku 2012. snimio spot na koncertu. 2024. godina je značajna za dvoranu Borik i Beogradski sindikat jer obilježavamo jubileje, a koncert u Boriku će biti sjajna uvertira u sve ono što očekuje posjetioce dvorane”, rekao je Nenad Talić.

Detalji o samom konceru biće predstavljeni na konferenciji za medije, koja će biti upriličena u konferencijskoj sali SD Borik.

Izvor: Bl portal

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OBEĆAO “Sljedeće godine svi PENZIONERI će imati BESPLATAN PREVOZ” (FOTO)

Gradonačelnik, Draško Stanivuković sa saradnicima uručio je danas penzionerima sa najnižom penzijom besplatne kartice za javni prevoz.

Tom prilikom, on je poručio da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je da već naredne godine svi penzioneri imaju potpuno besplatan javni prevoz na području Banje Luke.

-Oko 40 hiljada naših sugrađana starijih od 65 godina od naredne godine imaće potpuno besplatan javni prevoz za sve gradske i prigradske linije – istakao je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovo je značajna podrška ovoj kategoriji stanovništva koja im olakšava mobilnost, te dodao da gradska administracija radi i na tome da dodatno olakša život penzionera.

-Aktivno radimo na izradi kartica prijateljstva kako bi penzioneri mogli ostvariti popuste na kupovine u marketima i apotekama. Zajedno sa kartama za prevoz na ovaj način penzioneri mogu ostvariti i veće uštede i ta sredstva iskoristiti za nešto drugo – istakao je on, te dodao da će se u narednom periodu nastaviti politike za poboljšanje životnih uslova za penzionere – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Predsjednik Udruženja penzionera Zoran Uletilović istakao je svakom penzioneru znači svaki oblik pomoći.

-Besplatne karte za prevoz mnogo znače penzionerima sa najnižim primanjima. Cijena mjesečne karte je oko 17KM što nije mali iznos na primanje od 272 KM, je uz to je potrebno izdvojiti i novac za ljekove i sve ostalo – rekao je Uletilović

Ljubica Malešević istakla je da je zahvalna gradonačelniku na svemu što čini za penzionere, te izrazila uvjerenje da će u narednom periodu biti još više podrške

Jedna od penzionerki je i Miladinka Milaković, koja je zahvalila gradonačelniku na podršci penzionerima, ali i svemu drugom što gradi i pokreće kako bi učnio život lakšim.

-Ovako mlad čovjek napravio je mnogo i ovo nam zaista daje volju za život i nadam se da će tako i nastaviti-kazala je ona.

Podsjećamo,javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom do 285 KM je u potpunosti besplatan, dok je za ostale povoljniji za 30 odsto. Odjeljenje za saobraćaj i puteve izdaje oko hiljadu i 200 mjesečnih karitca za javni prevoz za penzionere koji imaju najnižu penziju. Osim ovih kategorija, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevz za učenike i studente sa četvoro i više djece. Ovo je samo neke od politika Grada kojim želi da se pruži podrška mnogim kategorijama naših sugrađana.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stigla pohvala iz Srbije! “STANIVUKOVIĆ JE JEDINI POLITIČAR na BALKANU koji RAZUMIJE značenje i uticaj društvenih mreža” (FOTO, VIDEO)

Trend društvenih mreža koji posljednjih godina pokušavaju da prihvate političari regiona, mahom bez suštinskog razumijevanja istih, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom. Posljednji u nizu je predsjednik  Aleksandar Vučić koji je otvorio nalog na društvenoj mreži Tik Tok, mreže koja je uglavnom namijenjena mlađoj populaciji.

@jasamaleksandar Ovo je moj pokušaj priprema za doček velikog broja gostiju iz inostranstva za sutrašnji vinski sajam. Ova priprema neće doprineti mojoj fizičkoj kondiciji i izgledu, ali sam srećan, svakako. #jasamaleksandar #WineVisionByOpenBalkan #srbija #WineVision #SerbianVines 🇷🇸 #tiktok ♬ original sound – Ja sam Aleksandar


Ipak samo nekoliko dana kasnije javio se i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić koji je rekao kako je on ozbiljan čovjek i profesor i da na mrežama ne treba da se postavljaju snimci na kojima neko peče palačinke.
Vrlo brzo Tadića je demantovao Istok Pavlović, jedan od najuticajnijih blogera u Srbiji, inače internet preduzetnik i profesor na predmetu Internet marketing na Fakultetu za medije i komunikacije.
-Gospodine Tadiću niste razumjeli TiK Tok ni društvene mreže. Društvene mreže služe upravo tome da pečete palačinke na njima, rekao je Pavlović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Istok Pavlovic (@istokp)


Kada je riječ o političarima Srpske jedini koji je istinski razumio značaj i moć društvenih mreža je gradonačelnik Banjaluke i prvi potpredsjednik PDP-a, Draško Stanivuković, koji svoje naloge koristi upravo onako kako i treba. Kada je riječ o Tik Toku, Stanivuković odlično razumije kome je ova mreža namijenjena i na koji način treba da uradi video klipove koji će biti gledani. Veliki broj pratilaca i na ostalim mrežama govori u prilog tome da Stanivuković odlično barata i Fejsbukom i Instagramom i društvenom mrežom X.

@stanivukovicdrasko Поставили смо фотеље удобније од оних директорских.😀 #draskostanivukovic #stanivukovicdrasko #republikasrpska #републикасрпска #бањалука #gradonacelnik #banjaluka #TikTok #like #viral #follow #topvideo #totrending #topvideoonTikTok #toptrendiingvideo #fyp ♬ original sound – Драшко Станивуковић


Ostali političari Srpske prave kardinalne greške, koje ne samo da im ne donose popularnost nego je i umanjuju. Objave su redovno praćene fotografijom vlasnika naloga, bilo da je riječ o izjavljivanju saučešća ili čestitkama, kao i komentarima na aktuelnu situaciju.

Nedavno je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom X nalogu objavila komentar o sukobu Izraela i Palestine, praćen njenom uređenom fotografijom. Neki od korsnika ove društvene mreže ocijenili su ovaj postupak neprimjerenim. Jer Karić tu ni u kom slučaju, nije vijest. Ipak ona nije jedina, to zaista rade i svi ostali iako treba imati u vidu da većina političara ne upravlja direktno profilima na mrežama, nego su to njihovi saradnici, press službe, možda i marketinški eksperti.

Dok brojni političari iz Srpske, BiH i regiona vode ljutu borbu sami sa sobom kako smisliti objave za društvene mreže, Stanivukoviću to na svim platformama odlično polazi za rukom.

Nastavi čitati

Aktuelno