Connect with us

Banjaluka

“Eko-toplane mogu da snose određene sankcije”

Poznato je svim obrađivačima svakog materijala da je potrebno minimalno 10 dana da se isti dostavi odbornicima u Skupštini Grada, koji dalje taj materijal treba da delegiraju za sjednicu Skupštine Grada. Drugačije nije moguće.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević govoreći o aktuelnom pitanju grijanja.

– Naravno da je ovo vrlo aktuelno pitanje i da intenzivno radimo na tome da dođemo do rješenja. Ja nisam zadovoljan činjenicom da preduzeće „Eko toplane“ nisu pokazale u tom smislu visok stepen koji se očekuje u kooperativnosti, a to se ogleda u jednostavnoj činjenici da na sastanku koji smo imali potpredsjednik Čudić, predstavnici preduzeća „Eko toplane“ i ja, stav je bio da ovo preduzeće mora dostaviti informaciju o poslovanju za 2021. godine, kako bi Skupštinu izvijestili o poslovanju, ali oni to nisu učinili – naglasio je Kresojević.

Poručio je kako bi, da je takvo nešto delegirao na Skupštinu Grada, imao nepripremljen i neprofesionalan materijal.

Kooperativnost mora da postoji. Kada je u pitanju obustava grijanja u Banjaluci, u skladu sa Zakonom o komunalnoj djelatnosti, čak i u momentima kada korisnik usluge dva mjeseca ne plaća tu uslugu, ona njemu ne smije biti uskraćena. Dakle, to je teoretski nemoguće, oni to ne mogu sve i da žele, jer mogu da snose određene sankcije – rekao je Kresojević.

Dodao je kako nijedna strana ne treba da stvara pritisak drugoj, nego da svako u svom domenu učestvuje u rješavanju problema u što kraćem roku.

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno