Connect with us

Banjaluka

EVO KOLIKO JE BEBA ROĐENO PROŠLE GODINE! Banjaluka obezbijedila SJAJNE mjere pronatalitetne politike

U Banjaluci je tokom protekle 2023. godine rođeno 3.930 beba.

Prema izvještajima iz matičnih knjiga, na području grada u godini koja je iza nas rođeno je 641 beba više u poređenju sa 2022. godini, kada je u knjigu rođenih izvršen upis 3.289 novorođenčadi.

Treba napomenuti da je Grad Banja Luka u okviru mjera pronatalitetne politike tokom 2023. godine izdvojio rekordna sredstva i podržao sve pristigle zahtjeve za sufinansiranje jednog pokušaja vantjelesne oplodnje.

Da je porodica u fokusu, pokazuje i činjenica da je aktuelna gradska administracija pokrenula i niz drugih mjera podrške porodici, i to: besplatne udžbenike za osnovce od petog do devetog razreda, besplatan prevoz za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece, sufinansiranje boravka djece u vrtićima, podršku porodiljama u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, najveće stipendije i još mnogo toga.

Banja Luka je krajem prošle godine dobila i Strategiju demografskog razvoja za period 2023 – 2030. godine i tako postala prvi grad u Republici Srpskoj, ali i šire, koji je usvojio ovaj važan strateški dokument.

Banjaluka

SRPSKE TOPLICE I BRONZANI MAJDAN UZ STANIVUKOVIĆA! Dobio jednoglasnu podršku za kandidaturu!

-Broj članova naše organizacije, broj ljudi koji nam se svakodnevno pridružuje kao i broj zadovoljnih građana mjerama i politika koje realizujemo svjedok su ispravnosti naših odluka i koraka, PDP nastavlja svoj put rasta, istakao je Stanivuković.


I u Bronzanom Majdanu Stanivuković je dobio jednoglasnu podršku članova MO za novi mandat gradonačelnika.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Aktuelno