Connect with us

Region

FALSIFIKOVANA DIPLOMA, izazovne fotke i opasni tretmani protiv starenja! LAŽNU ZUBARKU PRIJAVILO 40 ŽENA

Nadriljekarka Snežana S, uhapšena je nakon što je pružala stomatološke i usluge “antiejdžing” tretmana u ordinaciji u Beogradu na vodi.
Nadriljekarka Snežana S. (48), kojoj je juče na prijedlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je s falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta u Prištini pružala stomatološke i usluge antiejdžing tretmana u ordinaciji u Beogradu na vodi, prijavilo je najmanje 40 žena, saznaje Kurir.

Žene koje su išle na tretmane podmlađivanja kod lažne doktorke biće saslušane tokom istrage koja je pokrenuta i stepen oštećenja koji im je Snežana S. nanijela “uslugama” koje je pružala, a za koje nije imala ni diplomu niti odgovarajuće znanje, biće utvrđen.

Negirala krivicu
“Ona se sumnjiči za krivična djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo. Ordinacija koju je vodila pod imenom “BV dental estetic” nalazila se na 20. spratu zgrade u Beogradu na vodi”, otkriva izvor Kurira i dodaje da je osumnjičena Snežana S. prebačena u Centralni zatvor. Prema njegovim riječima, ona je na saslušanju priznala da je pružala usluge estetske stomatologije i antiejdžing tretmana, ali je tvrdila da je završila Medicinski fakultet i da je njena diploma prava.

“Ona se sumnjiči da je od 21. novembra 2021. do hapšenja u svojoj stomatološkoj ordinaciji pružala stomatološke i usluge antiejdž medicine, iako je naknadnim provjerama utvrđeno da je diplomu fakulteta falsifikovala”, saopšteno je prethodno iz tužilaštva. Inače, Snežana S. je bila aktivna na društvenim mrežama na kojima je često objavljivala fotografije.

“Na Fejsbuku je upisana pod drugim prezimenom i na toj društvenoj mreži nije objavljivala fotografije iz svoje “ordinacije”, već uglavnom svoje izazovne fotografije, slike sa putovanja ili iz izlazaka, ali i one s javnim ličnostima, dok je na Instagramu ordinacija imala svoj profil”, kaže sagovornik Kurira.
“Slikala se gotovo isključivo u izazovnim pozama, oskudno odjevena, zbog čega su je mnogi uporedili sa Olgicom Markanović (34), poznatom kao Barbi nadriljekarka koje je uhapšena 1. juna 2021. i protiv koje je u međuvremenu isto Prvo osnovno javno tužilaštvo podiglo dvije optužnice zbog sumnje da je tretmanima “plazma pjenom” uništila lica najmanje 18 žena”, podsjeća sagovornik Kurira i dodaje da je postupak protiv Markanovićeve i dalje u toku.

Markanovićeva se sumnjiči da je u neregistrovanom “Medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva “plazma-pen” prouzrokovala trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih, u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primjenu injekcione lokalne anestezije “lidokain-hlorida”, koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usljed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja “plazma-pen” zbog korišćenja struje.

(Kurir, Mondo)

Region

SPREMILI SU NAM U NJUJORKU PERFIDAN TRIK: Ko neće da se bori bolje da ne ide!

Znam kolika je sila koja nam prijeti, ali suprotstavićemo se jače nego što su očekivali, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će biti razmatrana rezolucija o Srebrenici.

Istakao je da su nam u Njujorku spremili perfidan trik, da je članovima naše delegacije rekao da ko neće da se bori – bolje da ne ide.

„Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo odati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle“ – rekao je Vučić, gostujući na televiziji „Pink“.

Povodom najave Crne Gore da će glasati za rezoluciju, Vučić je podsjetio da to nije prvi put i da je Podgorica priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Naveo je da su njegovu odluku da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore nazvali „umjerenom dozom agresivnosti“.

„Mi poštujemo međunarodno pravo, naše susjede… Za mene je bila odvratna ova igra oko amandmana i sa kim su ti amandmani pregovarani. Sada mogu samo da kažem da je riječ o jednoj prljavoj igri koja je trebalo Srbiji da zapuši usta“, dodao je Vučić.

Vučić je naveo da je jedan od amandmana koje je predložila Crna Gora sadržao izjavu da narodi ne mogu snositi odgovornost, već da je ona samo individualna.

„Ako je to tako, šta će vam rezolucija“, zapitao se Vučić, podsjetivši da su svi koji su optuženi za zločine odgovarali pred sudom u Hagu, i pitao kakvu drugu odgovornost hoće da nametnu Srbiji.

Nastavi čitati

Region

U ČETVRTAK ĆE SE ZNATI ko su prijatelji Srbije i ko to nije

Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom sjednice Generalne skupštine UN-a na kojoj će biti razmatrana rezolucija o Srebrenici.

Komentarišući najavu Crne Gore da će glasati za rezoluciju, Vučić je rekao da to “nije prvi put”, podsjetivši da je Podgorica priznala jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Dodao je da su njegovu odluku da se ne miješa u unutrašnje stvari Crne Gore nazvali “umjerenom dozom agresivnosti”.

– Mi poštujemo međunarodno pravo, naše susjede. Za mene je bila odvratna ova igra oko amandmana i sa kim su ti amandmani pregovarani. Sada mogu samo da kažem da je riječ o jednoj prljavoj igri koja je trebalo Srbiji da zapuši usta. Namjerno ostavljaju prostor da postoji jasno zaključivanje moralne i političke odgovornosti – rekao je Vučić, gostujući na Pink televiziji.

Predsjednik Srbije je podsjetio da je jedan od amandmana koje je predložila Crna Gora sadržao izjavu da narodi ne mogu snositi odgovornost, već da je ona samo individualna.

– Ako je tako, šta će vam rezolucija? Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku riječ. Neko je to radio jer je htio sopstvenu savjest da opere što će da glasaju ZA. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim – rekao je Vučić.

On je ocijenio da će se već u četvrtak znati ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.

– Dobro ćemo da znamo ko nam nisu prijatelji. Nikada ne govorim o uspjehu. Јedna mala zemlja se lavovski suprotstavila. Nijednim rezultatom neću biti srećan zbog posljedica koje dolaze, ali ću biti ponosan na našu borbu. Nikada navijači neće da vam zvižde ako gubite, a borite se – rekao je Vučić, prenose agencije.

Nastavi čitati

Region

UN prihvatile amandmane Crne Gore na TEKST REZOLUCIJE O SREBRENICI

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao je da su Ujedinjene nacije prihvatile da uvrste amandamane zvanične Podgorice na nacrt Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi trebalo da se glasa 23. maja.

“Suština amandmana koje smo poslali je tu, i mislimo da je to dodatni doprinos regionalnom pomirenju i dobrom odnosu između Srba, Bošnjaka i svih drugih naroda na Balkanu”, kazao je Spajić sinoć za Radio televiziju Crne Gore.

Amandmani Crne Gore su dostavljeni nešto kasnije u procesu predlaganja i pripreme za sjednicu, ali je ranije iz UN saopšteno Glasu Amerike da nadležna tijela “nastoje” da “izađu u susret” intervenciji Vlade u Podgorici, objavila je Beta.

Premijer Spajić najavio je ranije da će Crna Gora glasati za Rezoluciju kojom se 11. juli uspostavlja za dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, ali da je neće kosponzorisati.

Vlada u Podgorici amandmanima traži da se Rezolucijom eksplicitnije precizira da su sudske presude u vezi sa genocidom donijete protiv pojedinaca, a ne etničkih grupa ili država, te da se potvrdi nepovredivost Dejtonskog sporazuma.

Vlast u Podgorici nije jedinstvena u stavu o Rezoluciji u Srebrenici, kojoj se oštro protive aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i jedan od čelnika nekadašnjeg Demokratskog fronta Milan Knežević.

Oni su inicirali da Skupština što prije usvoji Rezoluciju o Jasenovcu, što je, kako se ocjenjuje, vid pritiska na Vladu da odustane od podrške Rezoluciji o Srebrenici.

Predlagači Rezolucije o Srebrenici su Njemačka i Ruanda.

Nastavi čitati

Aktuelno