Connect with us

Banjaluka

Grad NE DOVODI BRESKVICU, kroz kalendar turističkih manifestacija podržana ISKLJUČIVO TRKA

Banjaluka se priprema za drugo izdanje trke sa preprekama „4Falcons“ koja će na tvrđavi Kastel biti održana u subotu, 20. maja.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ističe da je Grad partner u organizaciji sportskog događaja te da će izdvojiti dio novca za sportske prepreke, logistiku i volontere, te da učestvuje u podršci isključivo oko organizacije sportskog dijela manifestacije.

Stanivuković naglašava da Grad ne učestvuje u organizaciji koncerta pjevačice Breskvice čiji je nastup planiran nakon sportskog dijela manifestacije, a koji je po najnovijim informacijama ipak otkazan.

“Mi novac izdvajamo za trku. Ja učestvujem na trci i ja sam neko ko sponzoriše trku za “4Falcons” i za Sokolove i Grad je partner u tome. Grad izdvaja novac za prepreke koje koštaju, za piće, logistiku, volontere i sve drugo. To je orgoman dio i koliko sam upućen najveći dio”, istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik dodaje da podstiče sport i promociju ovakvog vida rekreacije te naglašava da je uz politiku neko ko najviše pažnje posvećuje sportu..

“Ono što je važno da kažem kada govorimo o ovoj manifestaciji je da ova manifestacija premašuje iznos bar pet puta više od onoga što daje Grad, što znači da mi sufinansiramo možda 20 do 30 odsto manifestacije, sve ostalo finansira organizator. Dakle Grad nije organizator događaja”, naglašava Stanivuković.

Novinarima je istakao da uvijek može odgovoriti na pitanja oko organizacije manifestacija povodom Dana Grada, Akademije ili organizacije proslave Nove godine u kojima Grad ima potpuni udio u organizaciji.

“Ja nekom drugom ko ima svoju organizaciju kao što je “Demofest” ili “Banjaluka Fest”, tu može biti neki izvođač kojeg ja ne podržavam ili ne slušam, ali podržavam manifestaciju jer to su tradicionalne manifestacije. Ja ne slušam elektronsku muziku, ali u našem gradu se održava poznati festival elektronske muzike i zamislite da me pitate evo dolazi Senidah, da li Vi to gradonačelniče podržavate?”, rekao je Stanivuković.

Naglasio je da Grad Banja Luka sufinansira sportsku manifestaciju i ustupa tvrđavu Kastel.

“Dio sredstava koje daje Grad je usmjeren u sportsku priču i tu priču treba dodatno afirmisati. Vidjećete me tu na sportskom događaju i na dodjeli medalja”, zaključio je Stanivuković.

Gradonačelnik je još jednom podsjetio da će i on lično učestvovati u trci te da je sportski događaj “4Falcons” poznat ne samo u gradu na Vrbasu već i širom regiona. 

Insajder.in

Banjaluka

Vodovod: Sutra radovi u banjalučkom naselju Borik

– Sutra će zbog izvođenja radova na cjevovodu u Bulevaru vojvode Petra Bojovića doći do poremećaja u vodosnabdijevanju, navode iz “Vodovoda”.

“Zbog radova u periodu od osam do 18 časova može doći do  pritiska u mreži i poremećaja u vodosnabdijevanju potrošača u naselju Borik”, ističu iz “Vodovoda”.

Nastavi čitati

Banjaluka

Djevojčica iz Banjaluke anđeoskim glasom rasplakala publiku u Srbiji (VIDEO)

O nastupu osmogodišnje Marije Nagraisalović iz Banjaluke od sinoć priča cijeli region.

Nastupila je na Svečanoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i svojim anđeoskim glasom i ljepotom zasjenila sve prisutne. Dok je, sva u bijelom, pjevala pjesmu “Ne dam” nema kome suze nisu potekle. Na kraju izvođenja numere svi ustali i poklonili joj se. Uz bis je vraćena još jednom na scenu, piše Telegraf.

Pred Marijom je svijetla budućnost, a pjesma koju je otpjevala ima jaku poruku za cijeli svijet.

“Svetinja nam je sloboda, uzalud nas ratom plaše”. Veliki aplauz i nakon od srca dobila je i od Bratislava Gašića, ministra unutršnjih poslova Srbije.

 

Svečana akademija u Banjaluci

Ova talentovana djevojčica nastupala je na Svečanoj akademiji u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske. Nakon izvođenja pjesme “Ne dam” pobrala je simpatije publike i gledalaca.

Svake godine tokom obilježavanja Dana Republike Srpske izdvoje se neki segmenti kao zaista posebni, tako je bilo i ove godine. Marija je nevjerovatno velikom energijom i hrabrošću izvela jednu takođe veliku pjesmu, ili bolje reći – pjesmu s velikom porukom.

Marija i njena nastavnica Maja Manojlović rekle su ranije za RTRS da će tekst pjesme ostati zauvijek aktuelan. Manojlovićeva je rekla da su riječi ove pjesme velike.

 

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ UPOZORAVA: Banja Luka 67 dana bez sjednice Skupštine, na čekanju važne odluke za Grad

-Danas brojimo 67. dan kako se rukovodstvo Skupštine nije udostojilo da zakaže sjednicu i rješava bitna pitanja koja su na dnevnom redu. Naše strpljenje nestaje, ne zbog naših slabosti već zbog naše odgovornosti, poručio je gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković.

– Ukoliko se redovna sjednica ne održi u junu bićemo primorani da sve vidove demokratske borbe iskoristimo i podignemo na maksimum, upozorio je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković prije šest dana predao je inicijativu za održavanje sjednice Skupštine grada.

Tom prilikom, Stanivuković je predsjedniku Skupštine grada i odbornicima skupštinske većine poručio da će, ukoliko se naredno zasjedanje ne održi u roku od 15 dana, biti prinuđen na neke druge korake.

Napomenuo je da je Poslovnik Skupštine Grada propisao da minimalno bude održana jedna sjednica u dva mjeseca, ali da u zadnja dva mjeseca nije održana nijedna.

Stanivuković je pitao predsjednika Skupštine Grada zašto nije zakazao sjednicu i upozorio da rukovodstvo uredno prima plate, a odbornici naknadu bez održane sjednice u protekla dva mjeseca.

Još jednom ja naglasio da je gradska administracija pripremila brojne značajne odluke za sjednicu, te da su zbog neodržavanja zasjedanja ugroženi prihodi Grada, dovedeno u pitanje funkcionisanja Gradskog olimpijskog bazena i Akvane, te da su stavljene na čekanje odluka o besplatnim građevinskim dozvolama, neradnoj nedjelji, završetak škole u Adi, izgradnja saobraćajnica u Česmi i Priječanima, regulacioni planovi i mnoga važna pitanja za Grad.

 

Nastavi čitati

Aktuleno