Connect with us

Banjaluka

GRAĐANI ODUŠEVLJENI “ĆIRILIČNIM PARKOM”! Mnogi žele da budu zadužbinari (FOTO)

Izgradnja Ćiriličnog parka u Banjaluci, kao i mogućnost da fizička i pravna lice kupe jedno od 30 slova, naišlo je na veliku podršku naših sugrađana, koji se svakodnevno javljaju sa željom da učestvuju u kupovini.
Kako je rekao gradonačelnik, Draško Stanivuković ideja izgradnje Ćiriličnog parka u najvećem gradu Republike Srpske dobila je odlične reakcije.
– Najbolja potvrda za to jeste to što već postoje upiti za donaciju, kako kompanija, tako i porodica, za više od polovine slova azbuke. Mnogi Banjalučani žele da budu zadužbinari i svom gradu ostave nešto za buduće generacije, a svoju porodicu upišu među one koje su učinile Banaluku ljepšom i doprinijeli očuvanju našeg pisma – rekao je gradonačelnik.

Rekao je kako je ova ideja potekla od uglednog profesora i pisca Tihomira Levajca.

– Drago mi je što će biti realizovana baš na mjestu koje je on predložio. Ovo mjesto biće uređeno u znak zahvalnosti njemu. Ćirilicu najbolje njegujemo kada je koristimo, bilo da pišemo ili ukrašavamo grad najljepšim pismom. Svaki donator moći će da odabere posvetu koja će biti postavljena na slovo – istakao je on.
Svi zainteresovani, koji žele da kupe slovo i na taj način ostave zadužbinu svom gradu, mogu da se jave putem i-mejla: [email protected] ili putem kontakt telefona: 066/664-422 radnim danom u periodu od 9.00 do 14.00 časova.

Podsjećamo, Ćirilični park biće izgrađen na mjestu tzv. Kupusišta.

Banjaluka

POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČIJE PJESME 2024 „Dječije carstvo“

Međunarodni fetsival dječije pjesme 2024 „Dječije carstvo“ počinje sutra, u četvrtak 18. aprila i trajaće sve do 3. maja.

Ove godine, baš kao i prethodnih, sve prisutne očekuje mnoštvo zanimljicog sadržaja, a kako navode organizatori, program će se održavati na nekoliko različitih lokacija.

-U četvrtak, 18. aprila u 19.30 u Vijećnici Kulturnog centara Banski dvor biće dodijeljena nagrada „Princeza dječijeg carstva“ Mirjani Bulatović kao i performans u njenu čast. Naredni dan, 19. april sa početkom u 12.00 časova biće održano finale 18. po redu „Međunarodnog festivala dječije poezije Dječije carstvo“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ – navode organizatori.

Poručuju i to kako će 27. aprila sa početkom u 12.00 časova u Parku „Park Petar Kočić“ biti organizovano pletenje vjenčića od vrbovog pruća.

-3.maja u 12.00 časova u Parku „Petar Koćiča“ predviđeno je ukrašavanje vaskršnjih jaja – dodaju organizatori.

Program možete da pogledate OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG NAGLOG ZAHLAĐENJA GRAD DONIO ODLUKU! U Banjaluci produžena sezona grijanja

Iako je grijna sezona zvanično završena 15. aprila, u dogovoru Grada Banje Luke i preduzeća „Eko toplane“ isporuka toplotne energije biće nastavljena zbog niskih temperatura vazduha.

Tako će radijatori u Banjoj Luci i dalje biti topli, odnosno nastaviće se sa isporukom toplotne enegrije dok god bude potrebe za tim.

Nastavi čitati

Banjaluka

TREBAMO POSLATI PORUKU JEDINSTVA! Ovo nije Dodikov miting već srpski odgovor na BOMBARDOVANJE LAŽIMA (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je danas u Jutarnjem programu RTRS-a da nije vrijeme za etiketiranje i podjele i da svi trebaju biti jedinstveni kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Kako navodi, postoji jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovoj temi.

– Ja ovo poredim sa bombardovanjem, kada su nas bombardovali mi smo izlazili i govorili “evo nas, ne krijemo se”. Tako i sad, ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije. Mi opet trebamo pogledati u nebo i reći da to nije tako – kazao je Stanivuković.

On je naveo da miting na Trgu Krajine nije Dodikov mitinig.

– Ja ne želim da ovaj miting nazovem Dodikov, jer onda ispade da je Dodik Srpska, a za mene to nije tako. Nije dobro da zbog jednog čovjeka ne vidimo rezoluciju – naveo je Stanivuković.

BLink

Nastavi čitati

Aktuelno