Connect with us

Banjaluka

Gradski menadžer u Beogradu: O modelima unapređenja javnog prevoza koji se MOGU PRIMIJENITI u Banjoj Luci

Gradski menadžer Bojan Kresojević sastao se danas u Beogradu sa sekretarom za javni prevoz Grada Beograda, Predragom Lukićem, zamjenikom šefa Kabineta gradonačelnika Borkom Milosavljevićem i direktorom Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ Zoranom Šarcem.

-Nastavljamo saradnju sa našim bratskim gradom i prestonicom Srbije. Saradnja sa GSP-om nam donosi dragocjeno iskustvo za unapređenje jedne od najvažnijih funkcija našeg grada – poručio je gradski menadžer.

Dodao je da je Grad Banja Luka do sada obezbijedio besplatan prevoz za penzionere sa minimalnom penzijom i povoljniji za sve ostale penzionere, kao i besplatan javni prevoz za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece.

-Nastavljamo aktivnosti ka besplatnom prevozu za sve penzionere i bolje uslove u javnom prevozu – poručio je on.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno