Connect with us

Banjaluka

Grijanje poboljšano, sve manje zahtjeva za mjerenje temperature u stanovima

U skladu sa zaključcima Štaba za energetsku krizu, komisija izlazi redovno na teren da utvrdi temperaturu u stanovima po zahtjevima građana.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je naglasio da su dosadašnji napori već dali rezultate, koji pokazuju poboljšanje na terenu.

-Imali smo niz sastanaka sa predstavnicima preduzeća „Eko toplane“ i zaisigurno ćemo ih imati još nekoliko. Upravo ćemo te sastanke da iskoristimo kako bi razgovarali, upoznali se sa situacijom i nastavili da radimo na poboljšanju grijanja za sve naše sugrađane – rekao je on.

Poručio je kako je Štab za energetsku krizu u ovim momentima dodatno analizirao temperaturu korisnika usluga „Eko toplane“.

-Smatramo da ima prostora za poboljšanje, zato smo i imali određene preporuke. Sada je vidljivo poboljšanje i mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni, jer imamo sve manje zahtjeva za mjerenje temperature – naglasio je gradski menadžer.

Podsjećamo, nakon vanredne posjete „Eko toplanama“ tokom koje je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća, formiran je Štab za energetsku krizu čiji je zadatak da na osnovu stvarnog stanja ponudi najefikasnija rješenja za prevalizaženje izazova sa grijanjem u Banjaluci.

U tom pravcu, Štab je održao prvu sjednicu i donio određeni set mjera.

Građani zadovoljni

Kabinetu gradonačelnika javilo se više sugrađana, kako telefonskim tako i putem imjela, koji su izrazili zadovoljstvo poboljšanjima u isporuci toplotne energije.

-S obzirom na to da sam se žalila na grijanje i obzirom da je gradonačelnik reagovao na veliki broj žalbi građana, red je i da se javim sa povratnom informacijom. Grijanje je sada dobro i samo se nadam da će tako i ostati – navela je jedna sugrađanka u imejlu upućenom Kabinetu gradonačelnika.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno