Connect with us

Banjaluka

Grijanje poboljšano, sve manje zahtjeva za mjerenje temperature u stanovima

U skladu sa zaključcima Štaba za energetsku krizu, komisija izlazi redovno na teren da utvrdi temperaturu u stanovima po zahtjevima građana.

Poručio je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je naglasio da su dosadašnji napori već dali rezultate, koji pokazuju poboljšanje na terenu.

-Imali smo niz sastanaka sa predstavnicima preduzeća „Eko toplane“ i zaisigurno ćemo ih imati još nekoliko. Upravo ćemo te sastanke da iskoristimo kako bi razgovarali, upoznali se sa situacijom i nastavili da radimo na poboljšanju grijanja za sve naše sugrađane – rekao je on.

Poručio je kako je Štab za energetsku krizu u ovim momentima dodatno analizirao temperaturu korisnika usluga „Eko toplane“.

-Smatramo da ima prostora za poboljšanje, zato smo i imali određene preporuke. Sada je vidljivo poboljšanje i mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni, jer imamo sve manje zahtjeva za mjerenje temperature – naglasio je gradski menadžer.

Podsjećamo, nakon vanredne posjete „Eko toplanama“ tokom koje je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća, formiran je Štab za energetsku krizu čiji je zadatak da na osnovu stvarnog stanja ponudi najefikasnija rješenja za prevalizaženje izazova sa grijanjem u Banjaluci.

U tom pravcu, Štab je održao prvu sjednicu i donio određeni set mjera.

Građani zadovoljni

Kabinetu gradonačelnika javilo se više sugrađana, kako telefonskim tako i putem imjela, koji su izrazili zadovoljstvo poboljšanjima u isporuci toplotne energije.

-S obzirom na to da sam se žalila na grijanje i obzirom da je gradonačelnik reagovao na veliki broj žalbi građana, red je i da se javim sa povratnom informacijom. Grijanje je sada dobro i samo se nadam da će tako i ostati – navela je jedna sugrađanka u imejlu upućenom Kabinetu gradonačelnika.

Banjaluka

Ogromne lutke, dobošari i džinovi dolaze u Banjaluku

Foto: Gradska uprava

Međunarodni program Festivala uličnih zabavljača “TrotoArt”, koji se održava od 16. do 18. juna, u grad na Vrbasu dovodi umjetnike iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Švajcarske i Francuske, a prvi put će biti izvedena urbana opera na otvorenom “Velike lutke i dobošari”, koju će u okviru ovog festivala izvesti “Trans ekspres cirkus” iz Francuske.

“Nastupiće ukupno 14 umjetnika kostimiranih u tri ogromne lutke u pratnji dobošara. ‘Velike lutke i dobošari’ su na programu u subotu, 17. juna, od 21 čas, a mjesto izvođenja opere je Ulica kralja Petra I Karađorđevića”, navode iz Gradske uprave te dodaju da će se grupa “Haos animatori” iz Novog Sada najmlađoj publici predstaviti u okviru otvaranja festivala u petak, 16. juna, u 20.30, na Trgu Krajine te da će izvesti program koji uključuje džina na štulama, igre bez granica, žonglerski performans, akrobatski performans, LED paunicu i LED krila, vatreni šou, vatreni podijum, vatrenu violinu te pirotehnički šou.

Švajcarsku će ove godine predstavljati Eva Čermak, umjetnica koja izvodi zanimljiv ulični šou “Senjora Gomez”, koji će se održati 17. i 18. juna, dok iz Novog Sada dolazi grupa “The Bad Week”, bluz bend sastavljen od autohtonih uličnih svirača, a nastupiće u subotu u 19.30 kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

I tamburaški orkestar opštine Semeljci, Hrvatska, održaće dva koncerta, i to 17. i 18. juna, u 12.30 časova, kod Narodnog pozorišta RS, dok će se grupa “Teatrosk” iz Skoplja predstaviti performansima – žive statue 16. i 17. juna, od 19 časova.

 

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Banjaluka

Do kraja juna obustava saobraćaja u Ulici Maksima Gorkog

Zbog izgradnje nedostajuće komunalne infrastrukture, u periodu od 8. do 30. juna doći će do obustave saobraćaja u Ulici Maksima Gorkog na dijelu od broja 25 do stepenica, kao i do izmjene režima odvijanja saobraćaja u Ulici majke Jevrosime od objekta u izgradnji u naselju Sunce na Paprikovcu, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve obavještavaju građane da će se za vrijeme izvođenja radova regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiti na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

“Doći će do izmjene režima odvijanja saobraćaja u Ulici majke Jevrosime od objekta u izgradnji u Ulici Maksima Gorkog, desnom stranom pored zida u dužini od oko 30 metara, gledano od objekta u izgradnji, na način da se zauzme najviše jedna polovina kolovoza”, pojašnjavaju iz resornog odjeljenja.

NEZAVISNE

Nastavi čitati

Banjaluka

Nevrijeme u Banjaluci: Polomljeno drveće i bujice po ulicama (FOTO/VIDEO)

Obilne padavine koje su danas pogodile Banjaluku dovele su do pojave bujica i grana na  ulicama ovoga grada.

Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom roku šahtovi na ulicana nisu mogli da prime svu vodu tako da je većina ulica pod vodom.

Obilne padavine praćene su vjetrom i grmljavinom.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Aktuleno