Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ O SJEDNICI Do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put

Stanivuković je dodao kako se nada da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je danas, nakon završene sjednice Skupštine Grada izuzetno bitno što je Banjaluka dobila nacrte dva budžeta.

– Ipak, do prijedloga i konačnog usvajanja dug je put. Kao i prošle godine, nacrti budžeta jednoglasno su usvojeni, ali do konačnog usvajanja budžeta bilo je mnogo ucjena koje su značile blokadu našeg grada – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je kako će zadržati optimizam da će odbornici biti svjesni globalne situacije i svih izazova koji su pred nama.

-Nadam se da će biti svjesni i važnosti da budžeti grada budu razvojni i strateški orijentisani, a ne potrošački i rasipnički kako bi mogli nastaviti dalji razvoj najvećeg grada Republike Srpske – zaključio je on.

Podsjećamo, odbornici Skupštine grada Banjaluke na jučerašnjoj, 18. sjednici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2022. godinu u iznosu od 201,96 miliona KM, koji je veći od početnog budžeta za 32,25 miliona KM ili 19 odsto.

Istovremeno, usvojen je Nacrt budžeta Grada za 2023. godinu u iznosu od 195.290.000 KM, koji je u odnosu na plan za 2022. godinu veći za 15,1%, ili za 25,6 miliona KM.

Oba dokumenta su upućena na javnu raspravu sa ciljem obezbjeđivanja učešća javnosti u procesu donošenja budžeta i učešću subjekata u predlaganju prijedloga i primjedbi, koje će poslužiti za izradu prijedloga ovih značajnih dokumenata.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno