Connect with us

Hronika

HAOS U FONDU PIO! Penzioner donio sonu kiselinu, PA PRIJETIO SLUŽBENICI!

Penzioner, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog sumnje da je prijetio radnici Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (PIO RS), D. S, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim saznanjima, on je došao u Fond, te iz džepa izvadio špric sa, kako se sumnja, sonom kiselinom koju je iz šprica poprskao po spisima koji su se nalazili na stolu u kancelariji u Fondu, kao i po zidovima uz prijetnju da će sljedeći put ta ista tečnost završiti nekome u očima.

“Glasov” izvor iz Fonda PIO rekao je da je osumnjičeni muškarac došao u Odjeljenje za finansijske poslove prije pauze, gdje je tražio šefa likvidature M. M. koji je na godišnjem odmoru.

– Kada je došao u Odjeljenje, zatekao je v. d. načelnicu D. S. kojoj je poručio da ih je već upozorio da se ne slaže sa bilo kojim obustavama na njegovoj penziji ukoliko to nisu sudske obustave. Nakon toga je poprskao papire i zidove – rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, penzioner ima obustavu po izvršnom rješenju poreske uprave Republike Srpske zbog neplaćenog poreza.

– On osporava valjanost rješenja navodeći da priznaje samo sud. Lice je poznato od ranije jer je već nekoliko puta dolazilo i prijetilo da će zbog obustava  doći do obračuna – pojasnio je naš izvor.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su nam da je policiji slučaj prijavljen jutros oko 9.50 časova.

– Policiji je prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, te je na teren upućena policijska patrola – rekli su u policiji.

Dodaju da policija preduzima sve mjere i radnje u vezi sa ovom prijavom.

Hronika

HOROR DETALJI UBISTVA KOD BANJALUKE! Starca brutalno pretukao šakama i nogama, a poslije MIRNO ZASPAO

Rodoljub Vasiljević ubijen je sa više udaraca u glavu koje mu je šakama i nogama zadao osumnjičeni Draženko Radulović, saznaje Srpskainfo.
Ubistvu Vasiljevića prethodilo je lupanje šajbe na automobilu osumnjičenog kobnog jutra oko 1.20.

Tada je Vasiljević navodno, štapom razbio zadnju šajbu na automobilu Radulovića.
Iako Radulović to nije čuo, probudila ga je žena, a zatim je krenuo u potjeru za Vasiljevićem.
Ubrzo je stigao Vasiljevića kod osnovne škole u mjestu Kola.

Tada ga je brutalno izudarao šakama i nogama po glavi.
Nakon napada na Vasiljevića, osumnjičeni je mirno otišao kući i zaspao.

Nekoliko časova kasnije, oko 6.30 tijelo Vasiljevića pronađeno je u blizini osnovne škole u mjestu Kola kod Banjaluke.
Tokom uviđaja ljekar mrtvozornik nije se mogao izjasniti o uzroku smrti, pa je zatražena obdukcija koja je potvrdila da se radilo o nasilnoj smrti.

Policija je istovremeno došla do identiteta osumnjičenog koji je uhapšen.
Srpskainfo

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U AUTOBUSU! Vozač se potukao sa putnikom (VIDEO)

Prije par sedmica dogodio se fizički obračun između vozača automobila kompanije “Kantić” i putnika koji su se zajedno vraćali iz Njemačke za BiH.

Svađa je nastala zbog pasoša a ostali putnici su bili svjedoci nemilog događaja. Drama u autobusu oko pasoša nastala je kada je putnik na lokaciji između granica Hrvatske i BiH izgubio pasoš (GP Šamac).

Putnik, sa vozačem ali i ostalim prisutnim osobama u autobusu su zajedno tražili pasoš kojeg nisu mogli pronaći. Sa carinskom kontrolom, cijela drama trajala je oko 90 minuta, piše Crna-Hronika.

Dvije putnice su pronašle pasoš između dva sjedišta, te su se tu tenzije smirile sve do prve pauze u BiH, gd‌je je prvo putnik napao vozača, pa je vozač fizički uzvratio.
Ostali putnici su sve to sa nevjericom posmatrali a jedan od njih uspio je snimio dio događaja. Nakon verbalnog ali i fizičkog obračuna, putnik i vozač nastavili su dalje prema krajnjoj lokaciji.

Nastavi čitati

Hronika

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NA MANJAČI sproveden u Okružno javno tužilaštvo (VIDEO)

Osumnjičeni D.R., za ubistvo na Manjači, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

“Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banjaluka, gdje je juče oko 06.35 časova u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo lica R.V. iz Banjaluke, policijski službenici su došli do saznanja da je lice D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijelo povrede licu R.V. uslijed kojih je isti preminuo”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Ističu da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u Banjaluci u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske izvršena obdukcija, kojom prilikom je utvrđeno da je smrt lica R.V. nastupila nasilnim putem, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave.

“Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19.04.2024. godine izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi lice D.R., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, dodaje u saopštenju.

Nastavi čitati

Aktuelno