Connect with us

Hronika

NASTAVAK ISTRAGE KRVAVOG PIRA U GRADAČCU! Ubica imao kontakte i u VRHU POLICIJE?

Osim Dženane Selimović, koja se nalazi na ljetovanju, a za koju se sumnja da je odavala informacije trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću i s njim bila u vezi, policija i tužilaštvo istražuju i jednog visokopozicioniranog inspektora policijske stanice Gradačac, a započinju i lociranje pojedinaca koji su podržavali i veličali čin ubistva na društvenim mrežama.

Istražioci sumnjaju da je inspektor duže vrijeme bio u kontaktu sa Sulejmanovićem, koji je prošle sedmice u prenosu uživo na “Instagramu” ubio bivšu suprugu Nizamu Hećimović, a potom u svom krvavom pohodu likvidirao još dvije i ranio tri osobe.

Vjeruje se da su inspektor i Sulejmanović zajedno išli u teretanu te da mu je jedno vrijeme bio i trener. Kćerka ovog inspektora, bila je prijateljica sa Sulejmanovićem te je, dva dana nakon masakra, sa mreža izbrisala sve fotografije.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) Hajrudin Mehanović osvrnuo se juče na priče da je jedna policajka ubici otkrila lokaciju Hećimovićeve, ali i da je bio u prijateljskim odnosima sa rukovodstvom Policijske uprave Gradačac, kazavši da je na potezu Tužilaštvo TK koje je pozvao da rasvijetli ove navode.

“Odgovori se nalaze u dokaznim materijalima koji su predmet obrade tužilaštva” rekao je Mehanović. Dodao je da je policija prva targetirana kao najslabija karika na prostoru TK i naglasio da je nemoguće započeti obračun sa svim vrstama kriminala bez čišćenja sopstvenih redova.

Prema njegovim riječima, MUP neće targetirati niti jednu instituciju, ali će istraga pokazati ko je napravio propust.
MUP TK zbog same istrage nije u mogućnosti da daje više informacija, ali je pokrenuta opsežna istraga kako bi se vidjelo kako je neko iz vrha policije uopšte sarađivao sa Sulejmanovićem, koji je poznat kao kriminogena osoba, a kamoli kako mu je i da li je pomogao vezano za slučaj Nizame Hećimović.

Iz Federalne uprave policije (FUP) saopštili su da postupak sprovode obimne aktivnosti koje se odnose na prikupljanje podataka i evidentiranje osoba koje su širile mržnju i pružale podršku trostrukom ubici.

Ubijena Nizama Hećimović sahranjena je u ponedjeljak, dok su otac i sin Denis i Đengiz Onder na vječni počinak ispraćeni juče, a tijelo ubice Sulejmanovića koji je poslije masakra presudio i sebi, niko neće da preuzme.

U pojedinim medijima pojavila se ispovijest njegovog oca Fikreta Sulejmanovića, koji je rekao da se stidi svog sina koji je Gradačac zavio u crno.

“Ne interesuje me to go**o. Ne znam šta ga je natjeralo na ovo. Mora da mu je mozak izgorio. Kao dijete je bio normalan, poslije toga nije” rekao je Nerminov otac Fikret.

Dodao je da je Nermin živio sa majkom koja je umrla prije nekoliko godina.

“MUP ga je najbolje poznavao, samo da su ga na vrijeme zatvorili, da su Nizamu sklonili, da su nešto uradili u tom slučaju. Niko se nije bavio time pa smo dočekali da on eksplodira i napravi to što je napravio” kazao je utučeni Fikret, koji se nadao da će njegovog sina proširenje porodice promijeniti i da će se izvući na pravi put.

Protesti
Nakon Sarajeva, Mostara, Tuzle i drugih gradova u BiH protest protiv femicida i rastućeg nasilja u porodici održan i u Bijeljini. Bio je to prvi protestni skup koji je, nakon monstruoznog zločina u Gradačcu, održan u Republici Srpskoj

“Moramo da se energično suprotstavimo nasilju nad ženama. Ne smijemo dozvoliti da svirepa ubistva žena, prenošena uživo, postanu naša stvarnost” poručila je direktorica Fondacije “Lara” Radmila Žigić.

Zatraženo je hitno utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika i nosilaca pravosudnih funkcija, a u slučaju utvrđenih propusta i njihovo sankcionisanje.

Hronika

HAPŠENJA U BANJALUCI: Pronađena droga, novac, mobilni telefoni

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su četiri osobe iz ovog grada kod kojih su pronašli 246 grama marihuane, 7.080 KM, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U akciji “Kvantum” uhapšeni su R.B, P.P, S.M. i F.J.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva obavljeni su pretresi na četiri lokacije na području Banjaluke.

Pronađeno je 246 grama marihuane, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno