Connect with us

Zanimljivosti

IZNAJMLJUJE MUŽA ZA 90 KM! Ne može izdržati tempo, morao smanjiti radno vrijeme

Nakon što je odlučila iznajljivati svog muža za 40 funti (90 KM), jedva da ga može vidjeti po kući.

Mama troje djece Laura Jung (Young) prvi put je dobila ideju za svoj neobičan sporedni posao nakon što je slušala podcast o čovjeku koji zarađuje za život slažući namještaj za druge. Nakon što je u šali objavila oglas u kojem se hvali vještinama svog supruga, od bojenja i krečenja do postavljanja pločica i laminata, Džejms (James) je rezerviran.

Toliko da je Džejms u početku radio šest dana u sedmici od 9 do 20 sati, kako bi izdržao tempo zainteresiranih. Džejms je od tada smanjio svoje radno vrijeme i radi po redovnom rasporedu od 9 do 17 sati.

Ona vodi web stranicu

Laura (38) je rekla:

– Morali smo početi odbijati poslove i smanjiti radno vrijeme, tako da sada radimo od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Imali smo vlastite planove izgradnje koje nismo ni započeli jer smo bili toliko zauzeti. I mi smo prvi posao rezervirali za januar – dodaje.

Par čini savršen tim, jer Džejms odrađuje posao, dok Laura vodi društvene medije i web stranicu kompanije te rezervira termine.

Kako se bliže praznici, dvoje su poduzetnika čak uveli posebnu uslugu, a Džejms je ponudio postavljanje božićnih lampica. Nije iznenađujuće da bio prisiljen odustati od rada u skladištu kako bi se posvetio ‘Rent My Husband’ puno radno vrijeme dok je brinuo o svoje troje djece, od kojih dvoje ima autizam.

 

Metodičan um

Džejms, kojem je prije četiri godine također dijagnosticiran autizam, oduvijek je imao smisla za građenje i konstrukciju. Laura je otkrila:

On je stvarno dobar u izgradnji stvari i ne zamara se uputama. Džejms ne dolazi iz trgovačkog okruženja, ali njegov djed je bio nuklearni inženjer, a oni misle da je i on bio u spektru. Ima vrlo metodičan um i može razmišljati izvan okvira. On stvari vidi drugačije – dodaje.

Laura i James nude popuste onima koji rade u NHS-u i hitnim službama. Popusti se odnose na starije od 65 godina, osobe s invaliditetom, njegovatelje i osobe na socijalnoj pomoći.

Zanimljivosti

BOŽE SAČUVAJ! Muž je prevario s NJENIM TATOM

Dovedeš zaručnika kući da ti upozna roditelje, dobijete blagoslov od oca, vjenčate se, a onda saznate da vas je suprug varao s vašim ocem?!
Ovaj bizarni slučaj, kakvog se ne bi sjetili ni u najluđim sapunicama, zadnjih dana je jedna od glavnih tema u Brazilu.

Naime, 23-godišnja Kamila Olivera, inače stara policijska poznanica, na očevom telefonu je pronašla prepisku, a onda i eksplicitne snimke, koje je on razmjenjivao s njenim suprugom, nevjernim Žuninjom.

Dvojac suprug-tata se potajno nalazio u hotelima gdje su uživali u malo zabave za odrasle.

Svoje šokantno otkriće Brazilka je podijelila na društvenim mrežama, gdje je objavila fotografije akcije između supruga i oca, ali to joj nije bila dovoljno osveta.

– Tata je plaćao mom mužu za odnosem- kazala je Brazilka i dodala da je to trajalo oko dvije godine.

Bijesna, odlučila je uništiti automobil koji je njen otac poklonio njenom suprugu. Razbila mu je stakla, izudarala ga.

Ali ni tu nije kraj. Potom je do automobila stigao nevjerni otac, koji je ponudio Žuninju da bude njegov novi partner, javlja portal Odia.

Žininjo je to odbio, a uskoro je automobil bio u plamenu. Navodno ga je zapalila prevarena djevojka u naletu bijesa.

DOBRO JE ZNATI! Devet najčešćih razloga za razvod braka

Trojac više nije u kontaktu, pišu južnoamerički mediji.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

SNSD brani STAŠU KOŠARCA dokazanog nasilnika! “ON JE ŽRTVA i naša MORALNA GROMADA”

Nakon što je 11 poslanika u Parlamentu BiH zatražilo smjenu SNSD-ovog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, navodeći da nije moralno prihvatljivo da ostane ministar zbog optužbi za nasilje nad bivšom suprugom, Izvršni komitet SNSD-a održao je vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da će Košarca braniti po svaku cijenu.

„Mi ćemo ga svakako odbraniti od smjene, jer neće biti poslaničke većine za smjenu, što je predsjednik Milorad Dodik već osigurao u telefonskom razgovoru sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Drugo i mnogo važnije je da nećemo dopustiti da se časno ime Staše Košarca gotovo svakodnevno blati: on je ovdje žrtva, a ne njegova bivša žena koja stvara privid da je ona žrtva, kako su to saopštili ministrovi pravni zastupnici.

To su utvrdili naši najugledniji policajci i tužioci koji su obustavili sve istrage po raznim prijavama njegove bivše žene da je tobože zlostavljao: to što je ona prijavljivala nisu nikakva krivična djela!

Dakle, ministar Košarac je pravno čist kao djevojačka suza i nevin kao janje, ukratko: on je naša moralno-politička gromada!“, saopšteno je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

„Nismo mi džaba ovdje usvojili izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske: ko se usudi da nastavi da kalja čast i ugled ministra Košarca i da ga tako besprizorno kleveće – imaće posla sa našom pravnom državom! Posebno upozoravamo razne nazovi novinare koji uporno prenose stavove njegove bivše supruge, takođe novinarke, da je bila žrtva njegovog nasilja: to je jedna organizovana zavjerenička novinarska grupa koja vrši medijski linč ministra Košarca, misleći da će tako tog skromnog, tihog i nenamjetljivog čovjeka prinuditi da sam podnese ostavku.

Ali, neće im proći! Nije im prošlo ni kada su mu neki naši neprijatelji prije tri godine namjestili da je dernečio na nekoj korona žurci, dok su svi građani bili zaključani po kućama. A on se tada i sam zaključao u kafani da bi se u tišini malo razveselio od silnih političkih briga u tim neveselim danima za sve nas.

Malo je falilo da i predsjednika Dodika obrlate da mu zabrani političko djelovanje, ali, srećom, predsjednik se brzo ugrizao za jezik, kad je shvatio da ga vuku za nos!“, ističe se u saopštenju.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, ugledni poslanik te stranke i osvjedočeni branilac prava žena Sanja Vulić poručila je da ponašanje ministra Košarca može poslužiti za ugled mnogim muževima.

O KOŠARCU I KORONA DERNEKU! Crnadak obilježio još jedan „DAN OBMANA I PREVARA SNSD“

„On toliko voli žene, da se, kao što znate, treći put oženio. Ja sam ga zato predlagala i za predsjednika Aktiva žena SNSD-a, ali on se na tom pozivu ljubazno zahvalio zbog brojnih obaveza koje već ima. Lično mi je rekao: Sanja, em sam ministar, em sam treći put stao na ludi kamen, pa načisto bih poludio sa toliko žena, izvini, stvarno ne mogu!

Naš Staša zna da bude tako pozitivno nestašan, ali kao čovjek on ostaje istinska moralna veličina, takoreći važan šraf naše moralne vertikale koju je uspostavio naš neporočni predsjednik Dodik. A svi vi koji to ne razumijete, možete i njemu i svima nama samo da pljunete pod prozor!“, poručila je Sanja Vulić.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović/TV BN

BONUS VIDEO

Nastavi čitati

Zanimljivosti

VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA “oživjela” dinastiju NEMANJIĆA

Vještačka inteligencija je pokazala da umije svašta, pa je tako, recimo, pokazala i kako bi izgledala Srbija da je žena.
Sada internetom kruže fotografije vladara dinastije Nemanjić koje je takođe oblikovala vještačka inteligencija.

Grafički dizajner Marko Karan podijelio je na Instagramu grafičku interpretaciju svetovnih likova svakog vladara iz dinastije Nemanjić koja je, kako kaže, izvedena za svakog od njih u trenutku vrhunca vladavine, prenosi Nova.rs.

U slajdu možete pogledati sve vladare, od Stefana Nemanje do Uroša Nejakog.


„Projekat je realizovan uz pomoć AI tehnologije i drugih alata za grafički dizajn, a ima za cilj oživljavanje srednjovjekovnih likova i popularizaciju najznačajnije vladarske i svetorodne dinastije. Likovi su zasnovani na osnovu portreta jednog od prvih svetskih fotografa – Anastasa Jovanovića, te na osnovu likova Nemanjića sa raznih autentičnih srednjovekovnih fresaka“, kaže Karan i dodaje da, pošto za neke vladare postoji više pretpostavki i izvora za godine vladavine, usvojena je jedna od godina radi lakše grafičke interpretacije.

Nastavi čitati

Aktuelno