Connect with us

Banjaluka

JEDINO ŠTO ĐAJIĆ NIJE SLAGAO je činjenica da su “MILIONI OTIŠLI POD ZEMLJU”! UKC dočekao sudbinu bolnice PRIJEDOR!

Jutrošnja vijest sa UKC-a Srpske o prokišnjavanju stropa na Odjeljenju hematologije odjeknula je u javnosti popout bombe. Odmah nakon objavljenih forografija direktor ove ustanove Vlado Đajić demantovao je objavljene fotografije u maniru “vjerujete li meni ili svojim očima” te rekao da tehničke službe kažu da na hematologiji ipak ne prokišnjava.
Ako laže koza ne laže rog, jer se na fotografijama jasno vide lavori, kante i deke postavljene na podu kako bi pokupile vodu koja se slijeva sa stropa. Problem je ipak nešto dublje prirode jer je riječ o odjeljenju zgrade koje je novo i ovo nikako ne bi trebalo da se dešava.

Đajić koji tvrdi kako je zdravstveni sistem Srpske u savršenom stanju još jednom je slagao, ali to nije ništa što bi iznenadilo javnost jer to je učinio i nebrojeno puta do sada.
Prokišnjavanje plafona na UKC-u prokomentarisala je za Banjaluka24 i narodni poslanik SDS-a i doktorica prijedorske bolnice Maja Stojić Dragojević koja ponavlja da je već nekoliko puta ulazila u otvoren politički sukob sa Đajićem te da je zdravstveni sistem Srpske daleko od savršenog.

-Iznenadila me vijest da je voda prošla kroz strop Odjeljenja hematologije u Banjaluci jer znam da je taj dio nov, sa druge strane tvrdnje gospodina Đajića o tome kako je sve dobro padaju u vodu jer stvarno stanje vide svi i ljekari i pacijenti. Činjenica je da se barem u Prijedoru od konstantnog prokišnjavanja po zidovima soba pojavila buđ koja je sama po sebi nezdrava. Zamislite sobe za pacijente pune vlage. S druge strane imamo usku saradnju sa UKC-om Srpske i znamo da jedan dio bolnice ima savremene i veoma vrijedne uređaje koji se na ovaj način dovode u opasnost. Zdravstveni radnici rade bez osnovnih uslova za rad, nemamo terapiju, nemamo osnovni materijal. Stanje u kompletnom zdravstvu treba popraviti čim prije ne zbog politike nego zbog građana, kaže Stojić.

Svi oni koji su dolazili na Klinički centar nisu mogli, a da ne vide kantu koja ih dočekuje odmah na ulazu, takođe skupljajući vodu uz upozorenje da je pod klizav.

Narodni poslanik PDP-a Tanja Vukomanović kaže da je ništa ne iznenađuje od rukovodstva Kliničkog centra kojem je važnije da prave garažu nego da zaposlenima uplate poreze i doprinose.

-Naše zdravstvo već godinama i prokišnjava i krvari. Postoji gomila problema koji čekaju rješenje i koji su prioriteti, ali uvijek prvo dođu na red stvari koje su manje važne. Oni sami sebi postavljaju prioritete kao što prave garažu, a radnicima nisu uplaćeni doprinosi. Nije Klinički centar neko tajno i skriveno mjesto pa da ljudi ne znaju kakvo je stvarno stanje tako da je ta priča da smo u rangu sa svjetskim zdravstvenim ustanovama svi znamo laž. Postoje odjeli koji su jako dobro uređeni ali ima i onih koji i dalje prokišnjavaju, sve je to daleko od idealnog i svaki dan imamo nove dokaze za to, kaže Vukomanović.

Banjaluka

ZA AKCIJU „UDOMI LJUBAV“ vlada velika zainteresovanost, POSJETITE AZIL na Manjači i pružite stalni dom ljubimcu

U azilu na Manjači brojni prekrasni psi, različitih rasa i karaktera, čekaju svoje vlasnike i stalni dom, a zahvaljujući akciji „Udomi ljubav“ prošle godine 84 psa su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa.

Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost naših sugrađana za udomljavanje pasa je u porastu.

-Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, te upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju udomljenih životinja. Dodatno, moram da naglasim da imamo izuzetno dobru saradnju sa Udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom – poručio je ovlašteni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, iako Grad Banja Luka posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružili brigu i ljubav, a koju će ovi čovjekovi najvjerniji prijatelji zasigurno višestruko uzvratiti.

Tako su u prethodnom periodu psi koji u azilu borave dok ne pronađu svoj dom, dobili ograđen prostor za boravak na otvorenom.

Dodatno, postavljena je i nova stolarija na objekat gradskog azila i napravljeni su odvojeni boksovi za štence.

Osim infrastrukturnog unapređenja, Grad Banja Luka sprovodi akciju „Udomi ljubav“, s ciljem da jedinke iz azila pronađu stalni dom.

Pokrenuta je i posebna Fejsbuk stranica, a organizuju se i Dani otvorenih vrata.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od pasa iz azila, sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona na brojeve: 051-244-526 i 065-690-857 ili putem fejsbuk stranice „Udomi ljubav“.

Nastavi čitati

Banjaluka

U okviru kampanje „ZA ŽIVOTŽENA“: Prva ženska trka 10. marta u Parku „MLADEN STOJANOVIĆ“

U sklopu ovogodišnje kampanje „Za život žena“, biće održana i prva ženska trka i to u nedjelju, 10. marta u Parku „Mladen Stojanović“.

Trka, koju zajedničkim snagama organizuju predstavnici Grada i „Banja Luka maratona“, a broj prijavljenih učesnika govori o tome kolika je zainteresovanost za ovaj događaj.

-​Iako je u savremenom društvu ostvaren drastičan pomak u emancipaciji žena, ipak postoje pojedini segmenti u kojima je ovaj pol marginalizovan. Upravo iz tih razloga, drage dame, 10. marta obujte vaše patike za trčanje i pohrlite ka Parku „Mladen Stojanović“ u Banjoj Luci u kojem će se održati 5K Ženska trka, jer je osnaživanje žena moguće i kroz sport – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako u trci mogu učestvovati svi, bez obzira na to da li trkači imaju afinitete prema trčanju ili šetnji, jer je, kako navode, posvećena svim ženama.

-Trka počinje u 11.00 časova, dok će se preuzimanje startnih paketa vršiti u 9.00 časova, takođe u Parku „Mladen Stojanović“. Dođite u što većem broju kako bismo iz Banje Luke, kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i nadasve fantastičnu zabavu, poslali svijetu sjajnu poruku o važnosti žena i svega onoga čime se one bave – kazali su organizatori.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG IZGRADNJE MOSTA U NASELJU ČESMA: Izmjena u odvijanju saobraćaja u Ulici braće Pišteljića

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će od 8.00 časova 4. marta do 16.00 časova 26. aprila ove godine doći do obustave saobraćaja za sva vozila u Ulici braće Pišteljića (zona izgradnje mosta), na dijelu od ulazne kapije „Niskogradnje“ stotinjak metara prema istoku, zbog izgradnje mosta u naselju Česma.

Za vrijeme izvođenja radova, odnosno obustave saobraćaja, autobusi na gradskoj liniji broj 9 Kumsale – Centar –Desna Novoselija, saobraćaju do autobuskog stajališta „Vitaminka“, gledano iz smjera centra.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.

Radove izvodi preduzeće „MRKONJIĆPUTEVI“ d.o.o. Mrkonjić Grad.

Nastavi čitati

Aktuelno