Connect with us

Region

JEZIVA ISPOVJEST DJEČAKA LAZARA koga su danas na Kosovu pretukli Albanci

Dječak Lazar M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do.
On je krenuo od kuće jutros pješaka kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom.

Dijete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razumije jezik i da je riječ o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dječaka.

– Pitali su me nešto, ja im nisam odgovorio, izašli su iz auta, krenuo sam da trčim, oni su krenuli za mnom, stigli me i počeli da udaraju gdje su stigli. Pričali su, ali ih ja nisam razumio. Ćutao sam i nastavljao dalje. Glava, grudi, stopala, gdje god su stigli. Do sada nikad nije bilo ovako – ističe Lazar M. za Pink.

Prema riječima Lazarevog oca, Zlatibora M, ovako nešto nije imao prilike da vidi, ali da su napadi na mlađu djecu učestali.

– Prvo smo otišli do bolnice, da vidimo da li ima nekih većih povreda. Prijavili smo policiji, koja je rekla da će preuzeti sve što je u njihovoj moći, ali slaba vajda. Radio sam 20 godina sa KPS, ovo nikad nije bilo da sve što je srpsko, sve smeta, nema života jednostavno – kaže Lazarev otac za Pink.
Srpskainfo

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno