Connect with us

Region

NOVI NAPAD NA DIJETE NA KOSOVU! Albanci izletjeli iz kola i PRETUKLI DJEČAKA (FOTO)

Dječak Lazar M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do.
On je krenuo od kuće jutros pješke kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dijete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razumije jezik i da je riječ o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dječaka.

On je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim riječima napadači su mu zadali više udaraca i u predjelu grudnog koša i stomaka.
Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno liječenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dječaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.
– Poslije napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namjera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku djecu.

Niko ne smije da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu, prenosi Blic.

Ovde ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin – navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.


Srpskainfo

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno