Connect with us

Banjaluka

KAKO SE IZVLAČI NOVAC SA UKC-a! Suvajac fakturiše Đajiću NEPOSTOJEĆE GRAĐEVINSKE POSLOVE, doktor plaća!

Portal banjaluka live dobio je dokaze o fiktivnim fakturama građevinske firme Fliesen-Studio Banja Luka koja je isporučivala fakture UKC-u za radove koji nikada nisu niti obavljeni.

Vlasnik pomenute firme je Slavko Suvajac, blizak saradnik Vlade Đajića direktora UKC-a, ali samo u slobodno vrijeme kada iz pomenute ustanove treba izvući novac i kada ne obavlja poslove estradnog menadžera.

Portal navodi da je niz foto-dokumentacije fiktivnih faktura, i drugih dokaza proslijedio Tužilaštvu.

-Radio sam za Suvajca, puno puta sam nosio račune na UKC na ovjeru koji su iznosili preko 150.000 maraka, a nikada nismo ništa radili na bolnici, niti u bolnici, priča izvor iz Suvajčeve firme za portal banjaluka.live koji je, razumljivo, želio ostati anoniman.

Suvajac je Đajićeva desna ruka i banjalučka ulična luda koja obavlja po potrerbi sve funkcije, od poljoprivrednika na protestu poljotprivrednih proizvođača, predsjednika Savjeta mjesne zajednice od Budžaka do Dundurišta na Manjači, zavisno od potrebe Đajićevih “pReformansa” kako ih oni zovu.

Pitanje je trenutka kaada će vas u ljekarskoj kuti uz doktora Ćurlu dočekati i doktor Suvajac.

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno