Connect with us

Politika

KO ĆE KOME ako neće svoj svome! STEVANDIĆ OD SNSD-a “iskamčio” Agenciju i 180 MILIONA KM!

Kadar Ujedinjene Srpske Mitar Lazić danas je zvanično preuzeo Agenciju za agrarna plaćanja Republike Srpske čiji je budžet za poljoprivredu preko 180 miliona maraka.
Njegovim imenovanjem Nenad Stevandić je dobio još jednu direktorsku fotelju za svoju stranku, a koja je dogovorena koalicionim sporazumom sa SNSD-om nakon opštih izbora.

Dosadašnji v.d. direktora Predrag Sladojević (SNSD) je nakon smjene istog dana imenovan za vršioca dužnosti zamjenika direktora za 90 dana.

SNSD je tako nakon dugo godina prepustio ovu poziciju. Ipak treba imati u vidu da ova stranka preko Save Minića vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, a u sklopu kojeg posluje i Agencija.

UJEDINJENA SRPSKA PUCA PO ŠAVOVIMA! Kostadin Vasić “digao sidro”

Lazić je inače rođeni brat načelnika opštine Šekovići, Miladina Lazića.

Bio je kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali nije osvojio mandat.

Porodica Lazić ima nekoliko firmi u Šekovićima. Do opštih izbora 2022. godine bili su u DEMOS-u Nedeljka Čubrilovića, nakon čega su mu okrenuli leđa i prešli kod Stevandića.

Agencija za agrarna plaćanja je osnovana kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske od 2010. godine.

Preko nje se isplaćuju podsticaji poljoprivrednicima u Republici Srpskoj, a organizovana je u pet odjeljenja.

CAPITAL

BONUS VIDEO

Politika

Milan Tegeltija imenovan za BH KONZULA U RIJECI

Milan Tegeltija potvrdio je za Mondo da je imenovan za novog bh. konzula u Rijeci.

Odluku o imenovanju donijelo je Predsjedništvo BiH.

Milan Tegeltija, je pravni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, a i od nedavno i bivši preddjednik FK “Borac”. Na čelu kluba FK Borac bio je od 3. aprila 2023. godine do 5. januara 2024. godine.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ O CRNATKU “Uvijek ću prema njemu imati poštovanje”

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a i aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ne želi komentarisati da li se pomirio sa potpredsjednikom PDP-a Igorom Crnatkom.

-Uvijek ću prema Igoru Crnatku imati poštovanje, prije svega zbog njegovih godina, onda i zbog njegovog političkog iskustva i zato što je on moj rođak kojeg volim i poštujem. Tako da, s moje strane uvijek ljubav i poštovanje, pogotovo na ovako važne datume – rekao je Stanivuković danas u Banjaluci, prenosi ATV.

Na pitanje šta misli ko ima više šanse u trci za gradonačelnika Banjaluke – lider Narodnog fronta Jelena Trivić ili on, Stanivuković je rekao: “Narod će to reći, moje je da radim“.

Nastavi čitati

Politika

VUKAN TRAŽI OSTAVKE U ELEKTROPRIVREDI “Najavljeno poskupljenje struje ima za cilj pljačku ERS-a radi finansiranja SNSD kampanje”

„Najavljeno poskupljenje struje koje je došlo iz Elektroprivrede Srpske, a nakon oduke Ustavnog suda da tarife za obračun električne energije koje se primjenjuju od decembra 2022. godine nisu u skladu sa Ustavom Srpske, ima za cilj samo pljačku tog preduzeća radi finansiranja kampanje SNSD-a, rekao je predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović na konferencije za medije u Trebinju.

Najavljeno poskupljenje struje ima za cilj pljačku ERS-a radi finansiranja SNSD kampanje!
Vukanović je istakao da su razlog za poskupljenje, kako je rekao, višemilionsko mafijaški ugovori koje ERS sklapa, a koji su potpisani radi izvlačenja para iz Elektroprivrede Srpske.

„Jedan od tih sramnih ugovora je sramni, kriminalni i mafijaški ugovor koji je Luka Petrović postpisao sa firmom „Termograding“ kojim treba da daju 69 miliona KM za nekakve X zrake koji će obogaćivati ugalj, bez PDV-a. To je preko 80 miliona KM samo za jedan ugovor koji služi za izvlačenje novca.

Početna cijena bila je 15 miliona KM. Pitajte Luku Petrovića ko se ugradio za 65 miliona KM i gdje taj novac ide? To je razlog za poskupljenje struje, kao i desetine drugih ugovora“, rekao je Vukanović.

On je dodao da je odluka iz decembra 2022. samo jedna u nizu zloupotreba koja je dokazana i da su sramne tvrdnje rukovodstva ERS-a da će zbog apelacije odnosno odluke Ustavnog suda struja poskupjeti za sve kategorije.

„Regulatorna komisija za energetiku treba da poništi odluku o ukidanju ljetnje tarife i ukine blok tarife, te da vrati cijene struje na nivo od prije decembra 2022. godine. Takvim odlukama ne smiju da budu kažnjene višečlane porodice koje troše više struje“, poručio je Vukanović.

On je zatražio ostavke rukovodnih ljudi u Elektroprivredi i Regulatornoj agenciji za električnu energiju Republike Srpske.
BN

Nastavi čitati

Aktuelno