Connect with us

Banjaluka

„KOMEDIJA ZA ODRASTANJE“: U Dis teatru sinoć otvoren „Festival Wave“, traje do 17. januara

U Dis teatru mladih predstavom „Komedija za odrastanje“ sinoć je otvoren „Festival Wave“, koji će trajati do srijede, 17. januara.

Festival je nastavljen i danas od 13.00 časova predstavom „(O)Sveti(i) bes“, dok će od 17.00 časova svi zainteresovani moći da uživaju u predstavi „Adamovo rebro“ u produkciji Dramske grupe JU CZK iz Kaknja.

-U pitanju je dirljiva predstava koja ističe položaj žena u društvu, istražujući njihovu snagu i ulogu kao nositeljke promjena kroz emotivne priče – navedeno je u saopštenju „Dis teatra“.

Današnji dan, takođe 16. januar od 19.00 časova rezervisan je za predstavu „Ispočetka“.

U srijedu, 17. januara sa početkom od 13.00 časova svi ljuvitelji pozorišta mogu da pogledaju predstavu „Uzdah“, dok je termin od 17.00 časova rezervisan za predstavu „Krik“.

-Svaka od ovih predstava ima svoju jedinstvenu priču koja istražuje različite aspekte ženskog iskustva, naglašavajući snagu i složenost uloge žena u društvu, te su sve nastale u okviru projekta „Wawe“ – dodali su iz ovog pozorišta.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno