Connect with us

Banjaluka

POČETKOM MARTA U BANJALUCI: 4. Međunarodni sajam turizma

4. Međunarodni sajam turizma “Banja Luka 2024”, najveći turistički događaj u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini biće ove godine održan u Banjaluci početkom marta.

Sajam se održava u Sportskoj dvorani “Centar” od 1. do 3. marta 2024. godine, a radno vrijeme sajma je od 10 do 18 časova. Svečano otvaranje sajma predviđeno je u petak, 1. marta u 13 časova.

“I ove godine, kao i prethodnih uz visok organizacioni i profesionalni nivo očekujemo da će sajam okupiti veliki broj izlagača iz svih krajeva regiona. U okviru kompleksa dvorane Centar na prostoru većem od 1.400 kvadratnih metara turističku ponudu, smještajne kapacitete, kulturu i običaje predstaviće više od 150 direktnih izlagača iz zemalja u okruženju. Izuzetna lokacija, u strogom centru grada, biće mjesto gdje će brojni posjetioci imati priliku da se upoznaju sa turističkim sadržajem i predstavnicima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Grčke i Turske”, rekao je predsjednik Uprave sajma Slaviša Kovačević.

Kao i prethodnih godina Međunarodni sajam turizma u Banjaluci biće mjesto susreta i umrežavanja brojnih turističkih radnika iz zemalja okruženja. Organizatori manifestacije u cilju povezivanja turističkih radnika organizovaće i niz pratećih edukativnih aktivnosti kao što su stručne konferencije, panel diskusije i slično.

Isto tako za sve izlagače biće upriličen i bogat kulturno-zabavni program u gradu na Vrbasu kroz “Veče prijatelja sajma” i “Banjalučko veče”.

“U tri sajamska dan, gdje je ulaz besplatan, za sve posjetioce pripremljena su iznenađenja kao i nagradne igre s poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, degustacije delicija iz različitih podneblja što je dodatni razlog za posjetu jedinstvenog sajma turizma u Banja Luci. Svi posjetioci dobiće priliku da sebi priušte ljetovanje po želji uz ekskluzivne popuste. Promovisaće se najrazličitije mogućnosti izbora kao što su porodnična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u fantastičnim banjama, spa vikendi na planinama te eko i aktivni turizam kao i niz drugih mogućnosti izbora”, dodao je Kovačević.

Postupak registracije, zakupa izložbenog prostora i dodatne opreme uz ostale informacije o sajmu objavljen je na zvaničnoj internet stranici. Za sve dodatne informacije, pišite projektnom timu Sajma.

Banjaluka

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU! I ove godine preventivni pregledi u okviru kampanje „Za život žena“

U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, Grad Banja Luka u saradnji sa Domom zdravlja u Banjoj Luci organizovaće različite aktivnosti posvećene brizi o zdravlju žena.

Tako će i ove godine biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sugrađanke, ali i predavanja o značaju preventivnih pregleda.

U ime Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti u JZU Dom zdravlja Banja Luka, doktor Mladen Šukalo kazao je da će prvi put ove godine biti organizovana akcija pod nazivom „Za majku i kćerku“ u okviru koje će biće organizovani preventivni ginekološki pregledi za majke životne dobi iznad 25 godina koje u protekle dvije godine nisu radile PAPA nalaz, dok će za djevočice uzrasta od 11 do 15 godina biti organizovana vakcinacija protiv humanog papiloma virusa.

Dodao je da ova akcija počinje 12. marta i da će na ovaj način i majke i kćerke moći će u jednom danu obaviti ove preventivne usluge.

Sve zainteresovane sugrađanke prijaviti se mogu najkasnije do 29. februara na sljedeći broj telefona: 051/ 247- 346 u terminu od 08.00 do 12.00 časova. Takođe, svoj termin mogu rezervisati i preko timova Porodične medicine.

Osim preventivnih pregleda, tokom mjeseca marta biće organizovana i predavanja za učenike završnih razreda o reproduktivnom zdravlju i polno prenosivim bolestima.

Podsjećamo, povodom obilježavanja Osmog marta – Međunarodnog dana žena u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku Grada Banje Luke tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, ali i ekonomskom osnaživanju žena.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆU JEDNOGLASNA PODRŠKA U MZ MOTIKE “Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo”

-Na još jače napade mi još snažnije odgovaramo i to samo našim radom. Prazne riječi otići će u vjetar, a rezultati će vječno ostati.
Jednoglasna podrška MO Motike za novi mandat i nove pobjede u Banjoj Luci, ali i velika zahvalnost ljudi za sve postignute rezultate i projekte koje smo realizovali u ovom dijelu naše Banje Luke, kazao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u Motikama.

Nastavi čitati

Banjaluka

USPJEŠAN SASTANAK SA CENTROM ZA SOCIJALNI RAD! Stanivuković “Banjaluka je ekonomski stabilna”

-Veoma uspješan radni sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad. Sva važna socijalna davanja – od isplate tuđe njege, pomoći i lične invalidnine, kao i cijenu personalne asistencije smo usaglasili, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
On je dodao da je Banjaluka stabilna i sve svoje obaveze, sa naglaskom na one najprioritetnije, rješavaće na vrijeme.
-Ispunićemo zahtjeve koje su iz ove ustanove od nas tražili.Mogu sa ponosom reći da će svo povećanje troškova – od minimalne plate do životnog standarda – Banja Luka kroz veće cijene ovih usluga stići. Banja Luka je ekonomski stabilna.Banja Luka je tu za sve kategorije našeg stanovništva, ističe gradonačelnik.

Nastavi čitati

Aktuelno