Connect with us

Politika

KRESOJEVIĆ NA OBILJEŽAVANJU 81. godišnjice stradanja Srba iz Potkozarja i Piskavice

Gradski menadžer, Bojan Kresojević prisustvovao je danas liturgiji i pomenu ubijenim Srbima, žrtavama masovnog pokolja, koji su počinili pripadnici fašističke NDH u Potkozarju i Piskavici 1942. godine.

Poručio je da ovaj zločin ne smije da se zaboravi, kako se ne bi ponovio.

-U ime grada Banje Luknj, gradonačelnika Draška Stanivukovića i u lično ime zahvaljujem se Udruženju građana „Kozara“ i predsjedniku Zoranu Milakoviću na organizaciji pomena za 622 nevino stradale žrtve od ustaške ruke 5. i 12. februara 1942. godine. Teško je govoriti na ovakvom događaju, teško je proživjeti ovaj dan, a još je teže zamisliti kako je živjeti sa težinom sudbine koju preživljavaju Milakovići, Šušnjari, Kevići, Šutilovići, Đuđići i druge stradale porodice u Potkozarju, Ivanjskoj i Verićima – rekao je Kresojević.

Dodao je kako je Grad prepoznao značaj inicijative koju je pokrenuo pokojni Nedeljko Milaković, a nastavio njegov brat Zoran, za izgradnju spomen obilježja za žrtve sa ovog područja.

-Za pamćenje ovog istorijskog događaja Grad je uložio 130.000 KM – poručio je gradski menadžer.

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Politika

Preliminarni rezultati referenduma u Bijeljini: Koliko je birača glasalo ZA, a koliko PROTIV

Prema prvim preliminarnim rezultatima referenduma za opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića glasalo je 14.954 birača, a protiv 32.294, izjavila je Srni predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić.

Ona je dodala da je bilo ukupno 47.248 važećih glasačkih listića.

Pravo glasa na referednumu imalo je 112.000 birača.

Referendum u Bijeljini je prvi koji je održan u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Potvrdu rezultata daje Repubička izborna komisija.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”, predvođena SNSD-om.

Nastavi čitati

Politika

Milovanović: Volju naroda treba poštovati

Miroslav Milovanović, šef Štaba koalicije za opoziv bijeljinskog gradonačelnika, rekao je, nakon što opoziv nije uspio, da treba poštovati to kako su se građani izjasnili na referendumu, piše InfoBijeljina.

Iz SNSD-a su se zahvalili svih aktivistima i članovima SNSD-a koji su bili u ovom procesu.

“Logično i normalno je u politici da budemo poraženi, građani su se na referendumu izjasnili i to treba poštovati. Građani Bijeljine su rekli to što su rekli. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za opoziv i protiv opoziva”, rekao je Milovanović.

Podsjećamo, u Bijeljini je danas održan referendum na kojem su se građani izjasnili protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nastavi čitati

Aktuleno