Connect with us

Politika

Kupovina glasova u Tuzli, građanima nudili novac i pakete?

Kandidat za gradonačelnika Tuzle Omer Berbić danas je ukazao na kupovinu glasova na određenim biračkim mjestima u tom gradu.

Kako tvrdi, građanima se u zamjenu za glas nude novac i paketi, piše Kliks. Takvim informacijama raspolažu i u Gradskoj izbornoj komisiji te policiji.

Berbić je kandidat Naše stranke za gradonačelnika Tuzle, a danas je prilikom susreta sa medijima ukazao na izborne nepravilnosti. Kako tvrdi, ozbiljne situacije su zabilježene na biračkim mjestima u prigradskoj mjesnoj zajednici Kiseljak te Mosnik.

– Ekipa Naše stranke ide okolo i uočava nepravilnosti, koje su uočene na više biračkih mjesta. Dijele se paketi, a na nekim mjestima i novac. U Kiseljaku smo uspjeli odstraniti dvojicu ljudi, ali na ostalim biračkim mjestima još uvijek dobijamo dojave. Mi smo to prijavili uredno Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Gradskoj izbornoj komisiji, a pozvaćemo Agenciju za istrage i zaštiru (SIPA) , Obavještajno-bezbjednosnu agenciju (OBA) i ostale nadležne organe, kako bi reagovali na te situacije – navodi Berbić.

O ovome su govorili i u Gradskoj izbornoj komisiji u Tuzli.

– Od nezavisnog kandista smo dobili informaciju da su na dvije pomenute lokacije određeni ljudi dijelili pakete. Lično sam odmah obavijestila Policijsku upravu i sada čekamo šta će se dalje dešavati – navela je predsjednica Gradske izborne komisije Tuzla, Asja Kravić.

Politika

KRALJ NEPROVJERENIH INFORMACIJA: Vukanović “Đokićevog sina” poslao u Emirate

Poslaniku u Narodnoj skupštini, Nebojši Vukanoviću kao da nije bilo dovoljno što je u proteklih nekoliko dana toliko puta raskrinkan kao neko ko objavljuje lažne i neprovjerene informacije, te je zbog toga i više puta demantovan, kako u medijima i javnosti, tako i na drušrvenim mrežama.

Ipak, čini se da ni to nije bilo dovoljno, te je sa ovom praksom i nastavio.

Tako je juče na svim svojim stranicama objavio vijest da je sin ministra Petra Đokića imenovan za ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što se ponovo pokazalo kao netačna i neprovjerena informacija.

 

Na ovu neprovjerenu infromaciju, odnsono konstatciju, uslijedilo je i nekoliko demantija.

Naime, novoizabrani ambasador sa sinom Petra Đokića dijeli samo ime – obojica se zovu Bojan, te sudeći po ovome, Nebojša Vukanović ne planira da stane sa objavljivanjem neprovjerenih informacija, što svakako ne priliči jednom ozbiljnom političaru, ali ni novinaru.

Nastavi čitati

Politika

Sporni Nacrt zakona o kleveti danas bi se trebao naći pred poslanicima u NSRS

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas nastavlja drugu redovnu sjednicu. Pred poslanicima bi se trebao naći i kontroverzni Nacrt zakona o kleveti, koji bi uvredu i klevetu tretirao kao krivično djelo, te nametnuo drakonske kazne.

Protiv ovakvih uredbi, podsjetimo, ustali su novinari i aktivisti, kao i udruženja građana.

Današnja sjednica NSRS počet će raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje.

Osim Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, poslanici će, u nastavku druge redovne sjednice, po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova. Prvi dio druge redovne sjednice okončan je u četvrtak, 16. marta.

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno