Connect with us

Politika

LAZAR PRODANOVIĆ JE IZDAJNIK! Vulić i Elek složno po ZADATKU na prvoj liniji odbrane SNSD KRIMINALA

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da se u SNSD-u, iako se znalo, nikada nije naglas govorilo da je Lazar Prodanović od onih koji su stalno na liniji sa strancima, a što je i sam dokazao kada je u maju primio osvjedočenog srbomrsca Majkla Marfija, istog onog koji je naredio likvidaciju Milorada Dodika, čovjeka koji je Prodanoviću sve dao i ukazao mu maksimalno povjerenje.

– Ne samo Milorad Dodik, već i mnogi od nas u SNSD-u znaju ko su oni koji sjede u našim redovima, a na stalnoj su vezi sa stranim ambasadorima, pa čak i na njihovim platnim spiskovima. Otkriće se sve, neki sami sebe, kao što je to učinio Prodanović, neke će otkriti vrijeme, a neke, otkrićemo mi – istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je podsjetila da se Prodanović još u maju sam razotkrio za koga radi i čije naloge izvršave kada je u Bratuncu primio najvećeg srbomrsca Marfija, koji predano radi na uništenju Republike Srpske i stvaranju unitarne BiH.

Јoš tada se znalo, dodala je Vulićeva, da će uskoro nastupiti rasplet i da će Prodanović do kraja biti ogoljen, jer zadaci i nalozi koje ispostavljaju ambasade moraju se izvršavati u tačno zadato vrijeme, pa odatle i dobro plaćeni monolog “poštenog” doktora Lazara na sjednici Skupštine opštine Bratunac.

– Doktore Prodanoviću, kada je bila lansirana izmišljena afera ‘Kiseonik’, lično sam vas pitala zašto ćutite kada znate da Aleksandar Zolak laže i izmišlja, što je istraga i pokazala, i to u vrijeme strašne pandemije kada su se naši ljekari i svi zdravstveni radnici borili za živote ljudi. Tada ste bili član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i samo ste ćutali. Da li Vas je danas bar malo sramota, ako ništa kao ljekara!? – upitala je Vulićeva.

Ona je upitala Prodanovića i da li ga je sramota koliko je mandata bio poslanik i koliko puta je bio kandidat za razne pozicije, zahvaljujući nikome drugom nego SNSD-u i Miloradu Dodiku.

– Složiću se sa vama da u SNSD ima korova, kao i u svakoj partiji, ali ako imate bar malo hrabrosti, recite onda otvoreno ko su ti ‘mafijaši’ i ko to Vas ucjenjuje? Budite do kraja ‘iskreni’, ako ste već najednom postali ‘hrabri’. Da li je moguće da ne vjerujete u zaštitu pripadnika MUP-a Republike Srpske ili ne smijete da priznate da ste poslušnik svog nalogodavca Majkla Marfija!? Šta Vam još treba u tim godinama što Vam Marfi može dati, kada ste sve dobili od SNSD-a? Da li želite da gradite još neku privatnu kliniku? – upitala je Vulićeva.

Ona je navela da njena i mlađe generacija imaju puno pravo da se ljute jer svaka kandidatura Lazara Prodanovića, politički aktivnog samo za svoj džep, jedna je propuštena prilika za mlade ljude, odane partiji i ideologiji SNSD-a.

– Dok su takvi poput vas, a ima ih još u SNSD-u, zauzimali pozicije u poslaničkim klupama, a sa druge strane pod plaštom partije i krijući se iza imena Milorada Dodika raznim izdajama sticali milione i obezbjeđivali sebe, svoju djecu i unučad, mi smo na terenu radili. Danas se pitam koliko ste puta zauzeli poziciju nekog mladog čovjeka koji je sebe davao partiji dok ste Vi prelazili iz fotelje u fotelju i punili svoje džepove, a da niste ni prstom mrdnuli za SNSD, za Republiku Srpsku, za srpski narod – rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je – izvini – najmanje što Prodanović treba da kaže Miloradu Dodiku, jer dobrota predsjednika SNSD-a je takve nezahvalnike kakav je Lazar Prodanović održala sve ove godine na političkoj sceni.

– Bez potpisa Milorada Dodika na glasačkom listu i SNSD-ovog slogana, Prodanović ne bi bio izabran ni za člana mjesne zajednice. Svaki glas koji je dobio, nije rezultat njegovog rada i truda, već SNSD-a i imena Milorada Dodika koji stoji iza svih nas. Јedino što mogu najiskrenije reći Lazaru Prodanoviću da ga žalim kada se doveo do toga da radi po nalogu Majkla Marfija. Iako je istina sve što sam rekla i stojim iza toga, izviniću se Prodanoviću kad skupi hrabrosti i završi priču koju je počeo. Neka bude muško i ide do kraja, pa javno kaže ko su ‘mafijaši’ u SNSD, a ja ću ko je u stvari Lazar Prodanović – istakla je Vulićeva.

Da nešto ozbiljno ne štima u partijskom konglomeratu, a da se čekalo na povod kao onomad s početka Prvog svjetskog rata, više je nego jasno. Pa tako ni istupi prvo Momčila Anotnića, zatim Sanje Vulić nisu neočekivani, ali ni, ako je suditi po platformi X, usamljeni.

Vulićkinoj strani prodružio se danas još jedan istakunuti član partije, koji, bar po pisanjima na X, bi i vlastitu krv dao za predsjednika.

U pitanju je, naravno, nekrunisani kralj Jahorine, Nedljeko Elek, koji, kako je napisao na X, takođe vidi u Prodanoviću “izdajnika”.

“Ko god misli da je ovo slučajno ili je lud ili naivan. “Pošteni” Lazar, vlasnik dvije klinike, progledao je u 66. godini nakon sastanka sa Marfijem?! Ovo je početak progledavanja “mladih” i “poštenih” kadrova SNSD-a”, napisao je Elek.

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno