Connect with us

Banjaluka

Maj u znaku dvotočkaša: Sjajan program pripremljen za „Moto fest“ u Banja Luci

Sve ljubitelje dvotočkaša i sjajne muzike ove godine od 25. do 27. maja na tvrđavi Kastel, rezervisani su za još jednu odličnu zabavu, ali i one koji žele da uživaju u odličnoj atmosferi i bogatom programu.

-Pod ovogodišnjom parolom „old school’s back in town“, Moto klub Stršljen, koji je organizator ovog događaja, u Banju Luku donosi sjajan festivalski program, mnoštvo sadržaja, dobre energije i pozitivnog stava, koji će u grad na Vrbasu i ovoga puta privući bajkere i posjetioce iz zemlje, regije, ali i svijeta – navedeno je u saopštenju.

Organizatori su već ranije najavili i sjajan muzički program tokom tri festivalska dana, u okviru kojeg će nastupiti: Koza Mostra, Goran Bare i Majke, Kerber, Goblini, Deca Loših Muzičara, YU Grupa,  Ortodox Celts, Iskaz, Let3. I to nije sve, jer osim večernjeg očekuje nas i sjajan dnevni muzički program, u okviru kojeg će nas zabavljati: Najda – Balkan Trip, Rok Apoteka, Đango i Space Cowboys,Strings. Ulaz za sve bajkere i ove godine je besplatan, a svi oni koji to nisu ulaznice za koncertni program mogu da kupe putem prodajnog sistema njnjnj.gigstidž.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom BiH – navode organizatori.

Dodaju kako će tokom trodnevne moto zabave na Kastelu će biti održan i Moto sajam, na kojem će svoju ponudu predstaviti najveći moto brendovi i proizvođači moto opreme.

-Svoj dolazak na šesti po redu Moto Fest Banja Luka, potvrdilo je više od 500 moto klubova iz regije i Evrope i očekuje se da će nekoliko hiljada bajkera prodefilovati banjalučkim ulicama u ovogodišnjem moto defileu, koji je najavljen za subotu 27. maj.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Izuzetno mi je drago što je moja PORODICA JEDNA OD ZADUŽBINARA u manastiru Gomionica! (FOTO)

Porodica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jedna je od zadužbinara manastrira Gomionica.
-Izuzetno mi je drago što je moja porodica dobila blagoslov da bude jedna od zadužbinara u manastiru Gomionica.
U prelijepom parku pored manastira izgradili smo spomenike posvećene Petru Kočiću i Davidu Štrbcu, uredili stare vodenice, obnovili ognjište i prelijepe staze uz rječicu Gomionicu. Trenutno gradimo amfiteatar na otvorenom čije radove smo obišli jutros nakon liturgije, napisao je Stanivuković na društvenoj mreži “X”.

On je tom prilikom pozvao sve one koji do sada nisu imali priliku da posjete prelijepu svetinju da to učine i uživaju u duhovnom miru i miru nestvarno lijepe prirode.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ DOLAZI NA PROSLAVU DANA GRADA! Stanivuković ponosan DOMAĆIN manifestacije!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, sljedeće sedmice dolazi u Banjaluku, i to na proslavu Dana grada koja će biti organizovana 24. aprila.

Vučević će biti gost gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je predložio da upravo on bude dobitnik velikog priznanja koje ovaj grad svake godine dodjeljuje.

– On je čovjek koji je kroz godine vođenja Novog Sada učvrstio odnose prijateljstva između Novog Sada i Banjaluke, a obavljajući novu funkciju nastavio je da bude dio mnogih strateški važnih projekata Srbije vezanih za podršku Banjaluci i Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković, te dodao da je uz pomoć Vlade Srbije Banjaluka nakon 20 godina dobila školu, a realizovani su mnogi važni projekti za naše građane. Zbog velikog doprinosa razvoju Banjaluke, ali i čitave Republike Srpske, gospodin Vučević, zaslužio je da bude počasni građanin najvećeg grada Republike Srpske – napisao je nedavno, Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSTAVLJENI QR KODOVI! 30 lokacija koje morate vidjeti

Postavljeni su QR kodovi na lokacijama u slivu rijeke Vrbas, a u sklopu realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

-Ukoliko ovih dana planirate posjetiti Krupu na Vrbasu, obavezno skenirajte QR koji su postavljeni realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

Naime, riječ je o projektu „Via Dinarika“ i „Bridž“ koji realizuje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova aktivnost realizovana je preko JU Turističke organizacije grada Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno