Connect with us

Hronika

MAJORKA OTOVIĆ PJANOVIĆ o ubistvu Danke Ilić “UBICE SU IMALE POMOĆ”

Majorka policije Bojana Otović Pjanović objasnila je gostujući u emisiji “Jasno. Kao dan!” na Blic televiziji kako su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić tokom istrage premjestili tijelo na drugu lokaciju.

Kako je majorka nedavno objasnila, Srđan Janković i Dejan Dragijević bili su osumnjičeni od drugog dana istrage, a odgovorila je na pitanje i kako su uspjeli uprkos tome da u toku istrage premjeste tijelo Danke Ilić sa deponije na drugu lokaciju?

– Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio osumnjičeni dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premestio tijelo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste videli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja – rekla je Pjanović Otović, za Blic.

– Samo dva dana prije nego što su osumnjičene doveli u službene prostorije MUP-a, Dejan Dragijević je uz pomoć brata i oca tijelo premjestio na drugu lokaciju, koju i dalje nisu otkrili. Premještanje tijela bilo je 28. marta znači dva dana prije toga, i to je najporaznije i ono što govori o kojim se sociopatama radi. To je minimalno i najblaže što mogu i reći – rekla je Pjanović Otović i dodala:

Kada krene proces prikupljanja dokaza u svrhu eliminacije, provjera. Znate, tu dovede se veliki broj lica, veliki broj pretresa, pregleda, poligrafskih testiranja, snimci bezbjednosnih kamera. Da čekate rezultate, da biste nekim uporednim i unakrsnim analizama došli do nekog odgovora, da biste imali kompletnu priču koja bi imala neku dovoljnu indiciju da možemo da napravimo rekonstrukciju samog događaja. Tako se desilo i u ovom slučaju – objasnila je Pjanović Otović.

Ističe i da je policija bila vrlo obazriva po pitanju toga šta će iznositi u javnost. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda dešava snimak koji se pojavio, koji je naš državljanin koji živi radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su onako bili odvojeni i nezavisno jedno od drugog potvrdili da je to njihovo dijete, onda naravno to ne možete zanemariti – rekla je Pjanović Otović.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo ubijene djevojčice. Međutim, Dalibor je tokom jučerašnjeg dana preminuo.

Hronika

U SARAJEVU OPET GORIO AUTOMOBIL: Vatrogasci spriječili širenje požara

U Paromlinskoj ulici u sarajevskom naselju Dolac Malta sinoć je došlo do požara na jednom od vozila.

Požar je izbio na parkiranom automobilu oko 1 sat iza ponoći, no pripadnici PVJ spriječili su njegovo širenje na druga vozila.

Na automobilu je pričinjena velika materijalna šteta.

Još uvijek nije poznato da li je došlo do samozapaljenja vozila ili je požar podmetnut, piše Avaz.

Nastavi čitati

Hronika

JEZIVA tragedija u Jablanici: Maloljetnik iz Saudijske Arabije utopio se PRED PORODICOM

Maloljetnik A.E.S. (16) iz Saudijske Arabije utopio se sinoć na Jablaničkom jezeru, a sve se dogodilo pred porodicom, koja je bila na mjestu nesreće.

Kako su naveli iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, maloljetna osoba iz Saudijske Arabije A.E.S. koja je rođena 2008. godine izgubila je život na Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine na području opštine Konjic.

“Mrtvozornik je na mjestu nesreće proglasio da je smrt nastala utapanjem. U tom trenutku na lokalitetu je bila višečlana obitelj iz Saudijske Arabije, a maloljetni A. E.S. utopio se pod nesretnim okolnostima. Do tragičnog događaja je došlo u večernjim satima, a očevid je obavljen pod nadzorom dežurnog tužitelja”, kazali su za hercegovina.info Tužilaštva HNK.

Inače, sinoć je Gorska služba spašavanja “Prenj” primila dojavu da se u Jablaničkom jezeru utopio maloljetnik i da ekipa na čelu sa kantonalnim tužiocem traži pomoć ronioca u traženju tijela.

Na mjesto utapanja je izašao ronilački tim GSS Prenj, a nakon što su locirali moguće mjesto gdje se nalazi utopljenik, iz drugog zarona su pronašli tijelo na dubini od oko pet metara.

Nastavi čitati

Hronika

POLICIJA POTVRDILA: Podmetnut požar na automobilu srpskog povratnika

Požar na automobilu povratnika Drage Rupara u mostarskom naselju Hodbina je podmetnut, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Marić je rekao da je Policijska stanica Jug predala predmet Odjeljenju kriminalističke policije koje vodi istragu.

“Istraga traje, čim bude rezultata obavijestićemo javnost”, naveo je Marić, prenosi Srna.

Povratniku u mostarsko naselje Hodbina Dragi Ruparu u noći sa 13. na 14. jun ispred porodične kuće zapaljen je automobil.

“Osjetio sam miris paljevine, izašao ispred kuće i vidio zapaljen automobil `kadet`. Zadnji dio automobila je potpuno izgorio. Policija je dolazila, napravili su uviđaj. U šoku sam, nemam riječi. Ne osjećam se bezbjedno. Živim ovdje sa bratom i ne znam kome bismo mogli smetati i zašto”, rekao je Rupar.

Nastavi čitati

Aktuelno