Connect with us

Hronika

“MAKLJAŽA” U PRIJEDORU! Potukle se sestre u Domu za stara lica, REAGOVALA I POLICIJA I HITNA (FOTO)

Dom za stara lica u Prijedoru nikako da se riješi skandala. Naime nakon višemilionskih gubitaka za koje nikada nije odgovarao nekadašnji direktor Bojan Becner (SNSD), štaviše, nagrađen je novim pozicijama, jednu od zgrada Doma ove godine zahvatio je i požar, a od ministarstva su sakrili činjenicu da zgrada nije bila osigurana, te da troškove sanacije snose oni sami.

RADNICI JU DOMA ZA STARA LICA PRIJEDOR OSTAVLJENI NA CJEDILU! Nemaju zdravstveno osiguranje, za nagomilane dugove NIKO NIJE ODGOVARAO

Na sve to prije nekoliko dana desio se tragikomičan događaj u kojem su učestvovale glavna sestra Tijana Knežević i poznata SNSD starleta i strastvena obožavateljka Vlade Đajića i Alena Šeranića Silvana Marić.

Deblji kraj je izvukla Tijana, obzirom na to da se gabaritima nikako ne može mjeriti sa Marićevom.

Prema navodima radnika Doma prvo je došlo do verbalnog okršaja kada je Silvana upala na radno mjesto Kneževićeve, a potom je došlo i do fizičkog obračuna pa je tako Knežević zadobila povrede ruku i glave dok je Silvana prošla samo sa ogrebotinama.

Potom je došla i policija te napravila zapisnik, ali prava drama uslijedila je tek po dolasku hitne pomoći, prilikom čega je Silvana legla na prilaz Domu i na sav glas vikala “Zovite mog tatu Zorana Tegeltiju”, što je i kod radnika hitne ali i zaposlenih izazvalo smijeh.

Prolaznici koji su se zadesili u čudu su gledali šta se dešava dok je starleta i dalje zapomagala kako joj se priviđa sin i kako hoće svog tatu Zorana, a radnici hitne nisu mogli da je podignu.

Nastavak drame uslijedio je u Hitnoj pomoći, a potom i na odjeljenju psihijatrije gdje je Marić nastavila da pravi haos.

Protiv obje radnice pokrenut je disciplinski postupak, ali Marić smatra da to ne treba da bude tako, a još je više ljuta zbog toga što je prema zakonu i suspendovana, pa nadređenima šalje poruke prijetećeg sadržaja pozivajući se na svog “dobrog prijatelja” Alena Šeranića ali i ostale političare.
Na primjer iako živi u Prijedoru Silvana tvrdi da joj je prijatelj i SNSD kandidat za gradonačelnika Banjaluke doktor Nikola Šobot, koji za nju vjerovatno nikada nije ni čuo.

Ali jednako obožava i Vladu Đajića.

Da nije smiješno bilo bi zaista tužno, jer činjenica je da na mjestu koje je posebno osjetljivo zbog toga što se radi o njezi starih i nemoćnih lica rade osobe sa očiglednim psihičkim poremećajima.

Banjaluka24

Hronika

TRI MJESECA OD BJEKSTVA MILENKA TOMIĆA: Ko sve traži osuđenog za pedofiliju?

Policijske agencije obavijestile su Okružni sud u Bijeljini da su aktivne i centralna i međunarodna potjernica za odbjeglim Milenkom Tomićem (62), koji je osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju, što u praksi znači da za njim sada tragaju kako policija u BiH, tako i u drugim zemljama.

Pritom, kako nam je potvrđeno iz Okružnog suda u Bijeljini, za Tomićem traga i Sudska policija.

“Ovaj sud je raspisao međunarodnu i centralnu potjernicu za navedenim licem, o čemu je od nadležnih policijskih organa obaviješten da su aktivne. Operative aktivnosti na pronalasku lica po potjernicama su u nadležnosti policije, odnosno organizacionih jedinica koje su zadužene za ovu vrstu poslova. Pored navedenog, po naredbi suda, a po osnovu pomenutih potjernica, i Sudska policija preduzima radnje iz svoje nadležnosti, a na pronalasku lica”, rekao je za “Nezavisne novine” sekretar suda Milomir Čodo.

Tatjana Savić, advokatica koja zastupa žrtvu i njenu porodicu, kaže da očekuje da nadležni policijski organi urade svoj posao u vezi sa potjernicama, a istovremeno, kako je dodala, predmet se po žalbi nalazi na Vrhovnom sudu, čiju odluku takođe očekuje.

Naime, oštećena strana je zatražila od drugostepenog suda da se usvoji imovinsko-pravni zahtjev, budući da prvostepeni, u svojoj presudi, nije donio nikakvu odluku o tome. Uputio je Okružni sud, naime, djevojčicu da svoj imovinsko-pravni zahtjev ostvaruje u parnici.

Na to se žalila advokatica djevojčice, a Vrhovni sud, prema riječima advokatice, o tome može odlučivati i dok je Tomić u bjekstvu.

“Njemu je presuda dostavljena putem oglasne table, imajući u vidu da je u trenutku objave presude imao branioca. Tako da je presuda dostavljena braniocu lično, a optuženom preko oglasne table. Lično sam vidjela da je ona istaknuta na oglasnu tablu Okružnog suda u Bijeljini”, kazala je Savićeva za “Nezavisne novine”.

Žalbu Vrhovnom sudu Srpske je izjavio i Veselin Londrović, advokat Milenka Tomića.

“Tražio sam, pod jedan, da ga oslobodi zato što djelo koje mu se stavlja na teret nije krivično djelo, ili da ga oslobodi zato što nema dokaza da je počinio krivično djelo. I pod dva, ukoliko to ne uradi, da presudu ukine i predmet vrati Okružnom sudu na ponovno odlučivanje”, kaže Londrović za “Nezavisne novine”.

Ali, drugostepena presuda je, po svemu sudeći, na dugom štapu, jer slijedi ljetnja pauza pravosuđa, a i bez nje, ovakvi postupci znaju potrajati. A gdje je Tomić u međuvremenu?

“Pravo da vam kažem, pojma nemam”, odgovara advokat Londrović.

Podsjetimo, Tomić, koji se 29. marta nije pojavio u Okružnom sudu u Bijeljini, na izricanju presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju, posljednji put na kućnoj adresi bio je dva dana prije izricanja presude.

On je, prije toga, bio u kućnom pritvoru i policija ga je, kako ističu iz Policijske uprave Bijeljina, obilazila dva puta dnevno.

“Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su prema rješenju Okružnog suda u Bijeljini dva puta dnevno provjeravali prisustvo na kućnoj adresi M.T. iz Bijeljine. Dana 27. marta 2024. godine u večernjim časovima utvrđeno je da on nije na kućnoj adresi”, rečeno je ranije iz Policijske uprave Bijeljina.

Podsjetimo, oštre kritike za ovaj postupak, koji je trajao duže od dvije godine, imalo je i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje je upozoravalo da je sve vodilo ka odugovlačenju postupka.

Kada su prošle dvije godine, iscrpljene su zakonske mogućnosti da se Tomiću produži pritvor i on je poslat u kućni pritvor, gdje su ga obilazili policajci, ali je on pobjegao dva dana uoči presude.

Za sada niko ne preuzima odgovornost za sunovrat u ovom slučaju, koji se, nedvosmisleno, dogodio.

“Ovakav slijed događaja ovo tužilaštvo je prepoznalo, zbog čega se i oglasilo svojim saopštenjem za javnost od 17. januara 2024. godine, a što se ispostavilo kao potpuno opravdana reakcija ovog tužilaštva”, rečeno je ranije za “Nezavisne novine” iz tužilaštva.

Nastavi čitati

Hronika

DETALJI NAPADA U SARAJEVU: Jedna osoba ranjena, napadač uhapšen

Policija je uhapsila muškarca čiji su inicijali T.Š. (32) zbog sumnje da je u Sarajevu iz vatrenog oružija u lijevu nogu ranio lice K.H. (29), rekla je porptarol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Pucnjava se dogodila sinoć u 23.15 časova u Ulici Tabaci, a uhapšeni T.H. osumnjičen je da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i teška tjelesna povreda na štetu lica K.H. iz Sarajeva.

Prema nalogu tužioca, obavljen je uviđaj, a osumnjičeni predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode.

Nastavi čitati

Hronika

U SARAJEVU OPET GORIO AUTOMOBIL: Vatrogasci spriječili širenje požara

U Paromlinskoj ulici u sarajevskom naselju Dolac Malta sinoć je došlo do požara na jednom od vozila.

Požar je izbio na parkiranom automobilu oko 1 sat iza ponoći, no pripadnici PVJ spriječili su njegovo širenje na druga vozila.

Na automobilu je pričinjena velika materijalna šteta.

Još uvijek nije poznato da li je došlo do samozapaljenja vozila ili je požar podmetnut, piše Avaz.

Nastavi čitati

Aktuelno