Connect with us

Politika

MAZALICA TVRDI “Igora Dodika ne zanima preuzimanje SNSD-a”

Funkcija organizacionog sekretara SNSD-a na koju je imenovan Igor Dodik nije posebno zanimljiva.

Ta funkcija podrazumijeva često odsustvo od kuće, rad na terenu, rad sa ljudima, rješavanja problema. Moguće i da nije bilo zainteresovanih kandidata za to mjesto, pa je Igor Dodik “uskočio“.

Ovo je u razgovoru za MojuHercegovinu rekao zamjenik SNSD-ovog poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Mazalica odgovarajući na pitanje da li postoji nezadovoljstvo dijela rukovodstva stranke tim imenovanjem.

– Smatram Igora Dodika kvalitetnim momkom. Blage je naravi, taktičan, umjeren. Mislim da vladaju nepodijeljene simpatije prema njemu kada je u pitanju stranačka baza. Iskren da budem, mislim da je on dobro rješenje za tu poziciju.

Nemam namjeru da podilazim ni njemu, ni njegovom ocu, ali koliko ga ja poznajem i koliko je on u stanju da obradi određene informacije o nekim stranačkim i organizacionim pitanjima u vrlo kratkom periodu i donese određena rješenja, nema razloga da ga diskriminišemo zbog toga što je sin predsjednika stranke.

Ja svakako ne mogu da bilo šta drugo kažem zato što je i moj otac nekad bio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a – rekao je Mazalica.

On je potom odgovorio i na pitanje da li može da zamisli Igora Dodika jednog dana na čelu najveće partije u Srpskoj.

– Mislim da to njega i ne zanima. On možda nije u duši političar onako kako je Milorad Dodik. Kad bi od Gorice i Igora napravili jednu osobu, mislim da bi to bio dobar spoj.

Ta ličnost bi možda mogla da zamijeni Milorada Dodika. Mislim da SNSD ima kvalitetnih kadrova koji bi mogli obavljati funkciju predsjednika stranke. Iskreno se nadam da će na čelu SNSD-a još dugo biti Milorad.

Moja Hercegovina

Politika

Od aerodroma Trebinje NEMA NIŠTA

Otvaranje avionske linije Beograd-Mostar i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je to povoljna prilika za Trebinjce i Hercegovce da jeftino i brzo stignu do Beograda i Srbije, još je jedna potvrda da od famoznog aerodroma Trebinje nema ništa.

To tvrdi lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Podsjetio je na izjavu gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, nakon sastanka u Beogradu sa ministarkom Zoranom Mihajlović, uoči lokalnih izbora 2020. godine, da će već 2021. godine iz Trebinja poletjeti prvi avioni.

-Prošle su četiri godine, a nije se uradilo apsolutno ništa, osim crtanja par strelica po seoskom putu u Taleži pred izbore, i što je ponovo osnovano Javno preduzeće Aerodrom Trebinje kako bi se trošio budžetski novac. Bilo je mnogo obećanja, najava, novih datuma i velikih izjava, a pitanje je do kada će na ovoj priči, kao i drugim prevarama, vlast iznova dobijati glasove naivnih Hercegovaca i Trebinjaca – prokomentarisao je Vukanović, prenosi Srpskainfo.

Nastavi čitati

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Včuić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

“Sa predsednikom Dodikom u junačkoj Bileći. Razgovaramo sa ljudima o tome kako žive, šta im je potrebno i šta misle o svemu onome što pred celim srpskim narodom stoji kao jedan od najvećih izazova do sada”, naveo je Vučić.

On je dodao da su mu Bilećani, “hercegovački rječiti i otvoreni”, govorili o svom viđenju situacije, o ljubavi prema matici i spremnosti da podrže Srbiju u ovim teškim vremenima.

“Srbija će pomoći i njima, jer nam je svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo. Neizmerno zahvalan na toplom dočeku i ogromnoj ljubavi koju su pokazali prema Srbiji”, naveo je Vučić na “Instagramu”.

Doik, Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković jutros su u Bileći razogovarali sa načelnikom opštine Veselinom Vujovićem.

Zvaničnike Republike Srpske i Srbije po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića “Budćnost” obučena u narodne nošnje.

Dodik, Vučić i Višković danas će boraviti u Mostaru gdje će prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.

Vučić od juče poslije podne boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH.

Nastavi čitati

Politika

LAJČAK NAKON RAZGOVORA SA DODIKOM “Treba iskoristiti trenutak i staviti BiH NA PRVO MJESTO”

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Mostaru naglasio da lokalni akteri moraju da stave BiH na prvo mjesto.

“Tokom boravka u BiH razgovarao sam sa Miloradom Dodikom o njegovom viđenju trenutne situacije. Naglasio sam jedinstven pozitivan momenat u EU i da lokalni akteri moraju da doprinesu maksimalno da se iskoristi ovaj trenutak i da se BiH stavi na prvo mjesto”, naveo je Lajčak na platformi “X”.

Lajčak je naveo da je razgovarao i sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem.

“Razgovor sa Čovićem bio je uviđajan, pričali smo o potrebi da se ubrza integracija BiH u Evropsku uniju. Uvjeren sam da preostali izazovi mogu da se prevaziđu”, napisao je Lajčak.

Nastavi čitati

Aktuelno