Connect with us

Svijet

MEGAN MARKL JE NARCIS koji kontroliše princa Harija

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa je narcis koji kontroliše i dominira nad slabim princem Harijem, tvrdi biograf članova britanske kraljevske porodice Sali Bedel Smit.

U svojoj novoj knjizi “Džordž VI i Elizabet: Brak koji je spasio monarhiju”, Bedel Smit je uporedila Megan sa Amerikankom Volis Smit, zbog koje je kralj Edvard VIII abdicirao 1936, jer nije mogao da oženi dvostruko razvedenu Smit, piše Tajms, prenosi Tanjug.

Edvarda je potom naslijedio Džordž VI, otac kraljice Elizabete II, a kraljevska porodica mu nikad nije oprostila abdikaciju, koju su, prema Bedel Smit, smatrali izdajom.

Autorka je uporedila situacije kraljeva Edvarda i Džordža sa nesuglasicama između princa Vilijama i princa Harija i istakla da se u oba slučaja “pojavila Amerikanka koja je promijenila dinamiku”.

Megan se navodno sukobila sa Vilijamom nakon što se udala za Harija 2018. godine.

“U nekim aspektima Megan i vojvotkinja od Vindzora, Volis Smit, imaju slične kvalitete: veoma narcisoidne, kontrolišu i dominiraju. A ako pročitate Davidova (Edvardova) pisma njegovoj prethodnoj ljubavnici možete vidjeti koliko je bio slab i koliko mu je bila potrebna dominantna žena, a Hari je donekle isti”, tvrdi Bedel Smit.

Tajms navodi da je odnos između Vilijama i Harija ozbiljno zategnut jer su navodno odbili da se pojave zajedno na dodjeli nagrada u čast princeze Dajane prethodne nedjelje.

Džordž i Edvard su, kao Vilijam i Hari jedno vrijeme bili bliski, ali su odnosi između njih zahladnjeli nakon abdikacije i navodne povezanosti Edvarda i Volis sa nacistima, kaže biograf.

“Drugačije je. Hari nikada neće biti kralj. Ali mislim da postoje slična osjećanja izdaje koja su dovela do toga da je Vilijam posebno bijesan na svog brata, sa dobrim razlogom”, rekla je američka autorka.

Svijet

NEMIRI U IZRAELU! Policija rastjerala demonstrante sa ulica Tel Aviva

Izraelska policija rastjerala je sa ulica Tel Aviva demonstrante koji su protestovali skandirajući slogane protiv vlade i pozivajući na oslobađanje talaca koje drži Hamas.

Prethodnih nedjelja demonstranti su blokirali auto-put Ajalon, ali juče su šetali nekim od najprometnijih gradskih ulica poput Ibn Gabirola, Kralja Džordža i Dizengofa, prenosi Tajms of Izrael.

Bar Pakula, organizator i predvodnik protesta izjavio je da je cilj šetnje glavnim ulicama Tel Aviva da “probudi stanovnike grada iz njihovog samozadovoljstva”.

Tokom protestnog marša, demonstranti su se obraćali sugrađanima koji su sjedili u baštama kafića i restorana i opominjali ih zbog toga što se nisu pridružili protestu.

Policija je povorku zaustavila kod tržnog centra Dizengof i rasterala demonstrante, a u saopštenju policije je navedeno da nije bilo hapšenja i da nisu izricane novčane kazne.

Nastavi čitati

Svijet

GRANEL UPOZORAVA “Balkan je bure baruta”

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je danas da je Balkan ”bure baruta zahvaljujući nedostatku pažnje i liderstvu američkog predsjednika Džozefa Bajdena”.

– Zašto se ova rezolucija UN forsira 29 godina kasnije? Uz dužno poštovanje, to je samo dolivanje ulja na vatru. Sada nije vrijeme da se uradi tako nešto. Međunarodna zajednica ignoriše vrlo realne krize u regionu – naveo je Grenel na platformi Iks, govoreći o rezoluciji o Srebrenici.

On je dodao da je potreban pritisak da se sprovedu raniji dogovori do kojih se teško došlo.

– Lideri Balkana vas lično ne podržavaju povodom ove rezolucije u sadašnjem trenutku. Zaboga, nisu nam potrebni novi konflikti i rat – poručio je Grenel reagujući na objavu senatorke Džin Šahin, koja prethodno na mreži Iks između ostalog navela da se u Srebrenici dogodio genocid i da je američki Senat po tom pitanju bio jasan.

Nastavi čitati

Svijet

OGLASIO SE PESKOV “Svaka nova pomoć će “DODATNO UPROPASTITI” Ukrajinu”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će usvajanje prijedloga zakona o pomoći Ukrajini u Predstavničkom domu SAD “dodatno upropastiti” Ukrajinu i dovesti do još više smrtnih slučajeva u sukobu.

Peskov je podvukao da će odredba u nacrtu zakona koja dozvoljava američkoj administraciji da konfiskuje zaplijenjenu rusku imovinu i iskoristi je za obnovu Ukrajine narušiti ugled SAD.

On je dodao da će Rusija odgovoriti mjerama u skladu sa sopstvenim interesima.
Peskov je napomenuo da će SAD platiti cijenu za konfiskovanje ruske državne imovine, prenijela je agencija RIA Novosti.

“Kada je riječ o prijedlogu zakona o pljenidbi ruske imovine, razmotrićemo detalje. Ako je zaista tako, Amerika će morati da odgovara za ovo. Vjerovatno neće biti roka. Uradićemo to na način koji je najbolji za naše interese”, rekao je portparol Kremlja.

Nastavi čitati

Aktuelno